Knight Of The Drones NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

112131

Knight of the Drones (2 uur)
Aflevering 43 Productienummer #58621

Uitzenddatum : 30 september 1984 (zondag), 21 april 1985 (zondag)

Schrijvers : Robert Foster en Gerald Sanford
Regisseur : Sidney Hayers

Credits:
Dr. David Halston......Jared Martin
C.J. Jackson...........Jim Brown
Margo Sheridan.........Barbara Stock
Peter Wong.............Evan Kim
Fong...................Wood Moy
Ho Chin................Harry D.K. Wong
Arthur.................Chuck Dorsett
Henrietta..............Grace Bauer
Carter.................Arnie Moore
Clifton & Turk.........The Barbarian Brothers
Bubba..................Joseph Ruskin
Su-Lin.................Joan Chen
Karate Tweeling 1......Al Leong

Samenvatting:
Nadat hij een bewaker neergeslagen heeft, slaagt C.J. Jackson erin om uit de gevangenis te ontsnappen met behulp van een gecomputeriseerde radiorobot. Devon vertelt Michael dat Jackson ontsnapt is en hij wil dat Michael hem weer oppakt. Ondertussen besluit David Halston, de man die Jackson uit de gevangenis gehaald heeft, dat er met Michael afgerekend moet worden omdat hij hun plannen verstoort. Michael arriveert maar vind alleen twee van Halston's robotauto's die op hem afkomen. Zich realiserend dat hij vernietigd gaat worden, schiet KITT Michael naar buiten in veiligheid. De raket gaat af en vernietigt KITT vanuit de binnenkant. Terug in de semi, realiseert Bonnie zich hoe erg KITT beschadigd is en zweert hem beter te bouwen als hij ooit was.

Commentaar
De reactie op de terugkeer van Patricia McPherson in de serie werd ook weergegeven door de reactie van Michael en Devon op Bonnie die terugkeert naar de Foundation. Beide families, nep en echt, zijn weer compleet. Rebecca Holden's karakter April wordt zelfs niet meer genoemd in deze aflevering, hetzelfde als toen Patricia McPherson de serie verliet na het eerste seizoen. Beginnend met deze aflevering doen de producers een bewuste keuze om veilig rijden te promoten door het installeren van een nieuwe optie in KITT, de Passive Laser Restraint System. Eenmaal geactiveerd, zet de PLRS de personen in de auto vast door middel van schadeloze onzichtbare laserstralen.

Notities

 • Deze aflevering volgt de trend om de eerste aflevering van een seizoen weg te halen uit Los Angeles, hier is het San Francisco. "Goliath" speelt in Las Vegas en "Knight of the Juggernaut" speelt in Chicago.
 • William Daniels over KITT die Chinees spreekt "Ik had geen idee hoe ik die taal moest spreken, dus er kwam iemand om me te helpen met de woorden en de uitspraak."
 • Dit is de enige aflevering in de hele serie die niet begint met het openingsthemanummer. Het begint met enkele korte rijscene's, gevolgd door C.J. Jackson's ontsnapping, daarna pas het thema.
 • Patricia McPherson over het bijna gewond raken tijdens een scene. "Ik herinner me dat er een scene was waarbij ik zogenaamd bewusteloos was en een man moest me oppakken en over zijn schouder leggen voor hij me ergens naar toe bracht. Alles ging volgens plan, totdat hij plotseling over een camerakabel of zoiets struikelde en we allebei vielen. Ik was toen bijna echt bewusteloos."
 • Deze aflevering is een van de weinige keren in de serie waar KITT op zijn eigen kracht werkt door Michael naar buiten te schieten vlak voor hij vernietigd wordt.
 • Fans konden voorspellen dat er weer een "KITT vernietiging" aankwam door het weer verschijnen van het nieuwe dashboard met 1 monitor voordat hij werkelijk vernietigd werd.
Hoogtepunten
 • Michael zegt tegen Bonnie dat het weer "precies zoals vroeger is." waarop Bonnie antwoord "Hou jezelf niet voor de gek."
Muziek uit de aflevering
 • "Torture" van The Jacksons
 • "Jump (For My Love)" van The Pointer Sisters
 • "Little Red Corvette" van Prince
Quote
KITT : "Michael, a car doesn't drive by itself."
Michael : "Doesn't it? Tell me about it."

Trivia
 • Alhoewel het maar voor een paar seconden is, is deze aflevering de enige keer dat KITT door Bonnie bestuurd wordt.
 • Deze aflevering, samen met "Knight of the Juggernaut" had een andere versie van de opening credits om KITT's nieuwe mogelijkheden nog verborgen te houden.

415161

 

Knight Of The Drones ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

112131

Knight of the Drones
In San Francisco, Michael and KITT are alerted when a murderer with ties to the Foundation's past escapes from jail in an armored car that appears to drive itself. The mission forces Michael to enlist the help of an old friend who might hold the key to breaking down the drone car's complex CPU. In the meantime, Michael must face radio-controlled robots and the martial-artist bodyguards of Chinatown criminal Margo Sheridan (Barbara Stock, Wizards of the Lost Kingdom, TV's Spenser: For Hire), who sells secrets to the highest bidder. NFL Hall-of-Famer Jim Brown (The Dirty Dozen, Slaughter, The Running Man, Mars Attacks!) guest-stars.

415161

 

The Ice Bandits NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

112131

The Ice Bandits
Aflevering 44 Productienummer #58603

Uitzenddatum : 7 oktober 1984 (zondag), 12 april 1985 (vrijdag)

Schrijver : Gerald Sanford
Regisseur : Georg Fenady
Oorspronkelijke titel : "Knight of a Thousand Diamonds"

Credits:
Jody Tompkins......Janet Julian
Charley Winters....Bruce Fairbairn & John H. Evans
Eric Sanders.......Bruce M. Fischer
Lyle Austin........Paul Koslo
Dr. Fellows........Julian Barnes
Zuster Jones.......Mindy Miller
Broeder Francis....Alex Henteloff
Broeder Tyrone.....Tip Kelly
Broeder Carey......Tom Reese
Broeder Juliano....Al Checco

Samenvatting:
Terwijl hij een door de Foundation gesponsorde veiling bezoekt, wordt Devon bewusteloos geslagen door twee criminelen die een flinke hoeveelheid diamanten stelen. De ene crimineel, Charley, besluit de diamanten voor zichzelf te houden en schiet zijn partner neer. Michael ontdekt dan dat Charley en zijn vriendin Jody (die er ook bij was toen de diamanten gestolen werden), naar Napa vertrokken zijn. Michael gaat undercover om uit te zoeken wat Charley daar doet en wat zijn verbintenis is met de gestolen diamanten.

Commentaar
Michael zegt dat het goed is om Bonnie terug te hebben, een inside referentie aan haar besluit om terug te komen in "Knight of the Drones" De enige andere keer in de serie waarin Devon in fysiek gevaar is is in "Deadly Knightshade". In die aflevering wordt Devon opgesloten in een container vol met water en verdrinkt bijna.

Notities

 • De eerste turbo boost in deze aflevering is hergebruikt uit "Diamonds Aren't a Girl's best Friend."
 • In "Blind Spot" wordt KITT geeerd in de kunst, hier is het Michael's beurt als er een schilderij van hem getoond wordt.
Hoogtepunten
 • We ontmoeten een andere KITT in deze aflevering, een ezel.
 • Bonnie installeert de Interactive Graphics Plotter of IGP.
Muziek uit de aflevering
 • "The Politics of Dancing" van Reflex
Quote
Br. Francis "I'm Brother Francis, that's Brother Tyrone. And that's KITT."
Michael "How did you know that?"
Br. Francis "Ahh, but I named him when he was just a little ass."
KITT : "I beg your pardon!"
Michael : "Your donkey's name is KITT?"
KITT : "Well you won't see any flies on me."
Michael : "Yeah, it's the car."

Trivia
 • Charley's achternaam wordt in deze aflevering constant gewisseld van Winters naar Waters.
 • John H. Evans (Charley Winters 2) stelde voor de naam van de aflevering te veranderen in "The Ice Bandits" Gerald Sanford stemde toe en de verandering werd aangebracht.

415161

 

The Ice Bandits ENG

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

112131

The Ice Bandits
After a couple of thieves steal jewels from a Foundation-sponsored charity auction, Michael and KITT are led to the Napa wine country and a monastery that provides criminals with new identities.

415161

Knights Of The Fast Lane NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

122132

Knights of the Fast Lane
Aflevering 45 Productienummer #58601

Uitzenddatum : 14 oktober 1984 (zondag), 23 juni 1985 (zondag)

Schrijver : Richard Okie
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
Mark Taylor...........Alan Feinstein
Tom Bloodworth........Tom Rossovich
Diane Landreaux.......Lory Walsh
Jim Courtney..........Cliff Osmond
Jack Lehigh...........Allen Williams
Nikki Ladonna.........Elaine Welton Hill
Stacy Courtney........Dani Douthette
Kitten 1..............Julie Gray

Samenvatting:
Nadat een race met een illegale Dagger DX sportauto verkeerd afloopt, raakt de jonge Stacy Courtney zwaargewond en raakt in een coma. Als Michael zich realiseert dat Stacy de dochter is van zijn voormalige partner, schiet hij snel te hulp. Het spoor leid naar de eigenaar van de Racer's Edge auto club, genaamd Mark Taylor. Om Taylor's schuilplaats te vinden, raakt Michael expres KITT kwijt in een race en schakelt hem uit, waarbij alleen zijn locatiesignaal actief blijft. Ondertussen twijfelt Jim aan een samenwerking met Michael nadat hij zijn achtergrond bekeken heeft en ontdekt dat hij niet bestond langer dan twee jar geleden. Michael vertelt Jim dat Taylor degene is die Stacy achterliet om te sterven en ze gaan er beiden op af om te voorkomen dat hij ontsnapt.

Commentaar
Van alle raceafleveringen in de serie is dit de meest dodelijke aangezien Michael's tegenstander zijn leven verliest in een ongeluk vooropgezet door Taylor. Weer wordt de geschiedenis van Knight Rider naar voren gehaald als Michael moet omgaan met zijn partner uit de tijd dat hij nog Michael Long was. Tegen het eind van de aflevering geeft Jim de badge van Long aan Michael omdat hij hem zoveel aan Long herinnert. Michael leert KITT football en hij slaagt er zelfs in om een touchdown te scoren. Voor het extra punt springt Michael dan in KITT en turboboost door het goal. Deze aflevering heeft alle elementen voor een geweldige Knight Rider aflevering.

Notities

 • Mark Taylor heette oorspronkelijk Mark Tanner en Michael werd aangevallen door twee Dobermanns terwijl hij de "Racer's Edge" onderzoekt. Deze heette oorspronkelijk "Beyond The Limit."
Muziek uit de aflevering
 • "Talking In Your Sleep" van The Romantics
 • "Ghostbusters" van Ray Parker Jr.
Trivia
 • In de teaser gilt Stacy voor ze geraakt wordt, maar ze gilt niet in de aflevering

415262