K.I.T.T. vs K.A.R.R. NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

112232

K.I.T.T. vs K.A.R.R.
Aflevering 47 Productienummer #58617

Uitzenddatum : 4 november 1984 (zondag), 20 januari 1985 (zondag)

Schrijver : Richard Okie
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
John Stanton...............Jeffrey Osterhage
Mandy Moran................Jennifer Holmes
Eddie Dexter...............Ed Crick
Klein oud vrouwtje.........Georgia Schmidt
CHP Agent..................Vincent Howard
Vrouwelijke rolschaatser...Laura Kamins
Stem van KARR..............Paul Frees

Samenvatting:
Nadat ze het uitzendpunt van een vreemd signaal hebben gevonden, zijn Michael en KITT geschokt als ze ontdekken dat de Knight Automated Roving Robot (KARR) terug is uit de dood. KARR wordt gevonden, begraven onder het zand, door John Stanton en zijn vriendin Mandy. Bonnie ontwikkelt een krachtige nieuwe laser om KARR te bestrijden, alleen om hem kwijt te raken als de slechte tweelingbroer door de achterkant van de semie turbo boost en John hem steelt. Gewapend met de laser, gaat KARR nu op zijn echte doel af, Michael en KITT.

Commentaar
De meest herkenbare aflevering voor fans. In "K.I.T.T. vs K.A.R.R." moet de Foundation omgaan met de verschijning van KARR na zijn vernietiging in de aflevering "Trust Doesn't Rust" uit het eerste seizoen. Vervelender en slechter sinds zijn laatste verschijning, komt KARR weer tot leven met slechts 1 doel, de vernietiging van Michael en KITT. Deze aflevering veroorzaakt veel continuiteitsvragen die nooit beantwoord worden (Hoe is KARR's scanner veranderd van rood in geel?), maar slaagt er wel in om te climaxen met een turboboost botsing die KARR voor eens en altijd vernietigd. Deze aflevering kent ook het meest opwindende einde, een trage blik op de stukken van KARR in de woestijn waarin we zien dat zijn CPU nog steeds actief is. Helaas is er nooit een vervolg op deze aflevering gekomen, waardoor veel fans zich afvragen wat het lot van KARR is. Alle Knight Rider aflevering zouden zo spannend moeten zijn.

Notities

  • Sinds "Trust Doesn't Rust" heeft KARR een paar veranderingen ondergaan. Zijn rode scanner is nu geel. Speculaties waren dat hij het verandert heeft om zich te onderscheiden van zijn tweeling. Ook heeft hij nu een ijdele "KARR" kentekenplaat.
  • In de garage vraagt KARR aan John om "zijn uiterlijk te veranderen." maar de eigenlijke verandering krijgen we nooit te zien. John moet ook de laser geinstalleerd hebben onder begeleiding van KARR.
Muziek uit de aflevering
  • "Jump (For My Love)" van The Pointer Sisters
  • "Self Control" van Laura Branigan
  • "Cruel Summer" van Bananarama
Trivia
  • Peter Cullen keerde niet terug als de stem van KARR omdat de producers een meer sinistere stem wilden voor zijn terugkeer. Paul Frees neemt het hier over en krijgt geen credit voor de stem, door deze techniek krijgt de auto zijn eigen identiteit.
  • "The Cartier Affair" de film van David Hasselhoff werd onmiddelijk na deze aflevering uitgezonden.

415161