Halloween Knight NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

311121

Halloween Knight
Aflevering 46 Productienummer #58624

Uitzenddatum : 28 oktober 1984 (zondag), 14 juli 1985 (zondag)

Schrijver : Bill Nuss
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
Edward Joseph Grant.....Jason Evers
Norman Baines...........Kurt Paul
Simon Grant.............John Calvin
Esmeralda/Jean..........Dallas Cole
Linda Ramsden...........Linda Alberici
Denise Reynolds.........Taaffe O'Connell
Barry...................Jim Gatherum
Tiener meisje...........Gillian Grant

Samenvatting:
Bonnie is getuige van de moord op een jonge vrouw in haar nieuwe flatgebouw. Ze belt de Foundation en vraagt Michael op onderzoek te gaan. Ondertussen weet de moordenaar dat Bonnie de moord gezien heeft en probeert haar te laten denken dat ze zich alles verbeeld heeft. Omdat de moord gebeurde tijdens een Halloween feestje droeg de moordenaar een gorilla kostuum. Michael besluit alle winkels die een gorillakostuum verhuurd hebben te onderzoeken. Met het Foundation Halloween Bal in aantocht en Bonnie als het volgende slachtoffer voor de moordenaar, moet Michael hem vinden en tegenhouden voordat Bonnie vermoord wordt.

Commentaar
"Halloween Knight" is een eerbetoon aan horrorfilms en voornamelijk aan Psycho. De concierge van Bonnie's flatgebouw is Norman Baines (Norman Bates was uit Psycho). Zowel Baines als Bates houden van het opzetten van dieren. Michael en Bonnie bezoeken zelfs het Psycho huis, het bezit van Grant's "moeder". Bovendien horen we tijdens de hele aflevering muziek die vrijwel gelijk is aan het Psycho thema. Bonnie ontdekt een lichaam in haar badkuip nadat ze het gordijn weggetrokken heeft, iets wat Bates ook doet in de film. Andere films waaraan gerefereerd wordt in de aflevering zijn Alfred Hitchcock's Rear Window, Gone With The Wind, Halloween 3 en Creature from the Black Lagoon. Simon komt naar het Foundation Halloween Bal gekleed als Cylon, uit Glen Larson's vorige serie Battlestar Galactica.

Notities

  • Een paar weggeknipte scenes laten Michael discussieren met KITT over mogelijke kostuums voor het Halloween Bal. Enkele suggesties zijn onder andere Long John Silver en St. Francis Assisi. Uiteindelijk kiest hij voor Rhett Butler. Ironisch genoeg is Bonnie gekleed als Scarlett O'Hara, de grote liefde van Rhett.
  • Michael en Bonnie vallen oorspronkelijk door een luik in de veranda van het Fairview huis waar ze het lichaam van Linda vinden. In de aflevering vinden ze haar in de schuur.

Muziek uit de aflevering

  • "Self Control" door Laura Brannigan

Quote
Norman : "How did you get in? That's trespassing!"
Michael : "No, it's breaking and entering."

Trivia

  • De ruimte waar het FLAG Bal gehouden wordt wordt ook gebruikt als de kelder van Armand in "Knight of the Chameleon.", het hoofdgebouw van Peralta in "Knight Flight To Freedom" en als het huis van Harana in "Voo Doo Knight."

425161