Fallen Nation NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Fallen Nation
Aflevering 1

Uitzenddatum : 6 oktober/22 december 1997/16 augustus 1998

Samenvatting:
Een groep terroristen genaamd "Fallen Nation" ontvoeren Generaal Stephen Butler, een beroemde oorlogsheld en voormalig commandant van Jenny. De generaal ontsnapt op mysterieuze wijze en vraagt Jenny terug te komen bij het team terwijl hij probeert meer informatie te krijgen over Fallen Nation. Hij betwijfeld het leiderschap van Kyle, verklarend dat Kyle nooit meer hetzelfde was sinds zijn "ongeluk" Jenny verzekert de generaal ervan dat Kyle net zo capabel is als in zijn dagen bij de C.I.A.

De terroristen veroorzaken een stroomstoring in de gehele staat, terwijl de populariteit van de Generaal stijgt en de president hulpeloos is in het bestrijden van Fallen Nation. Trek en Erica ontvoeren de rechterhand van de Generaal, Luitenant Davis, die ze verdenken van banden met Fallen Nation. Hij bekend dat het Generaal Butler zelf is die achter de stroomstoring zit, een poging om het leger bezig te houden. De Generaal is van plan een kernwapen te lanceren om Washington D.C. te vernietigen en dan zijn populariteit te gebruiken om de nieuwe leider van het land te worden.

Trek en Dante breken in de lanceerplaats van de raket, maar zijn niet in staat om de lancering te stoppen. Trek slaagt erin om de raket zichzelf te laten vernietigen door, zoals hij later uitlegt, de verjaardag van zijn moeder in te toetsen en op het beste te hopen.

Kyle vraagt aan Jenny waarom ze de Generaal verlaten heeft om bij Team Knight Rider te komen. Het enige antwoord dat hij krijgt is "dat ze haar redenen heeft". Jenny probeert ondertussen discreet meer informatie over Michael Knight in te winnen, maar ze krijgt te horen dat ze daarvoor een hogere bevoegdheid voor nodig heeft. Jenny dacht dat haar Niveau 5 bevoegdheid de hoogste was die bestond.

456