The A List NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

The A List
Aflevering 3

Uitzenddatum : 20 oktober/29 december 1997/24 augustus 1998

Samenvatting:
Twee bedrijfsgiganten, Richard Norton en Ronald Peters, plegen op mysterieuze wijze zelfmoord. Kyle en Jenny gaan naar de begrafenis van Norton, waar ze de confrontatie aangaan met Gene Duncan, voormalig baas van de twee overleden mannen. Trek en Erica worden samen aan het onderzoek gezet en maken constant ruzie.

Zowel Norton als Peters werkten voor Gene Duncan's denktank, waar ze wetenschappelijke doorbraken behaalden en vervolgens het bedrijf verlieten om hun ideeen te ontwikkelen, daarbij Duncan uitsluitend van de winst. Kat(gebruik makend van de stemidentificatie van Kyle) laat Duke en Beast op bezoek gaan bij een ander lid van de denktank, Dan Riley. Riley had een systeem ontwikkeld voor fabrieksrobots. Duke arriveert op het moment dat Riley van het dak van zijn kantoor wil springen. Hij springt, maar Beast vangt hem in een gigantische airbag. Ze brengen hem naar Sky One, waar hij verteld dat Gene Duncan hem, Norton en Peters had uitgenodigd voor een "power weekend" vorige maand waar miljonairs ideeen uitwisselen. Kyle stuurt Trek en Erica naar een ander power weekend op het landgoed van Roy Bolman in Houston.

Trek en Erica ontdekken een geheim laboratorium met een isolatietank. Met de juiste drugs is het een effectief hersenspoel instrument. Het is ontworpen door Dr. Magda Matleonsky, een voormalig KGB specialist. Ze kijken toe als Gene Duncan uit de tank gehaald wordt.

Bewakers ontdekken dat erin gebroken is in het lab. Plato vernielt een brandstoftank om een afleiding te creeren zodat Trek en Erica kunnen ontsnappen.

Dr. Matleonsky ontdekt dat Erican uit haar kamer is en neemt haar mee naar Bolman. Ze probeert Bolman te verleiden, maar slaagt er niet in. Duncan verlaat het landgoed, Trek volgt hem maar wordt achtervolgd door bewakers op motorfietsen. Hij komt bij een muur waarvan Plato hem verzekerd dat ze erdoor kunnen komen, maar ze blijven halverwege vastzitten. Trek wordt gevangen genomen en wordt in de isolatietank geplaatst. Bolman vertelt Dr Matleonsky dat ze voor Erica moet zorgen. Op het moment dat Magda Erica wil neerschieten, schiet Kat een energielading op haar, zodat Magda in het zwembad valt. Erica duikt haar achterna en ze vechten in het zwembad.

Kyle, Jenny en Duke leggen het verband dat Bolman achter alle doden moet zitten en dat Duncan de volgende op de lijst is. Ze ontdekken dat Duncan zijn staf bij elkaar geroepen heeft. Jenny racet naar de vergadering en springt door een glazen ruit net op het moment dat Duncan een geweer uit zijn koffertje pakt.

Trek wordt uit de tank gehaald en Bolman beveelt hem op Erica te schieten, die Magda gevangen had. Terwijl hij een geweer op Erica gericht houdt, legt Erica nerveus uit dat ze het helemaal niet zo erg vindt om met hem te werken. Trek draait zich om en schiet op de controlemechanismen van de tank. Later legt hij uit dat, door al zijn gedachten te richten op het kauwen van kauwgom, hij in staat was om de effecten van de hersenspoeling af te weren.

Kyle vraagt zich af Bolman alleen werkte. Trek verzekert hem dat de zaak gesloten is. Terwijl ze samen weglopen, zien we een schaduwachtig figuur vastgeklemd aan een soort ventilator die hen bekijkt op een beeldscherm.

456