K.R.O. NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

K.R.O.
Aflevering 4

Uitzenddatum : 27 oktober/2 maart 1997/30 augustus 1998

Samenvatting:
Een computer neemt de controle over van een DC-3 transport vliegtuig, het dwingend om neer te storten nadat de twee piloten met parachutes zijn ontsnapt. James Marland, uitgekozen om Devon Miles te vervangen en verantwoordelijk voor het heractiveren van FLAG, vraagt Kyle om een gunst, het onderzoeken van de crash voor de autoriteiten dat doen. Omdat het geen officiele TKR zaak is, draagt Kyle de missie aan op basis van vrijwilligheid. Alleen Jenny stemt toe om mee te gaan. Kyle, Jenny en Dante vinden de crashplaats en ze horen geweerschoten. Ze vinden twee jagers die bijna doodgeschoten werden door "een gek in een sportauto."

De auto wordt geidentificeerd als K.R.O., de Knight Reformulation One, een zwarte Ferrari ontworpen door FLAG om KITT en Michael te vervangen. Net zoals de huidige TKR voertuigen, werd de persoonlijkheid van de auto afgeleid van zijn chauffeur, in dit geval Martin Jantzen. Martin werd uitgezocht door Marland om Michael Knight te vervangen, maar later werd ontdekt dat hij onstabiel was, waardoor KRO de zelfde karaktertrekken ging ontwikkelen. Kyle zoekt Jantzen op om met hem te spreken. Jantzen zit in de White Sands gevangenis. De rest van het team probeert ondertussen om KRO te stoppen. Kyle neemt het Marland kwalijk dat hij hen niet verteld heeft dat KRO in het transportvliegtuig zat.

Tijdens een hogesnelheidsachtervolging in een poging om KRO te stoppen, wordt Attack Beast bijna vernietigd omdat zijn achteras vernield wordt door een van KRO's raketten. Zonder het aan Kyle te vertellen, stuurt Jenny Trek en Jenny om met Marland te praten zodat ze een zwakheid in KRO kunnen vinden. Hij geeft Trek een cd met software die de programmering van KRO zal uitwissen. Het moet echter van binnenuit KRO geinstalleerd worden. Trek slaagt erin om binnen te komen, maar KRO schakelt zijn beveiligingssystemen in en eist dat er een uitwisseling gemaakt wordt, Trek tegen Martin. De ruil wordt gemaakt.

Martin en KRO gaan achter Marland aan om wraak te nemen. Trek en Erica brengen Marland naar een sloop in de hoop dat al het metaal de scanners van KRO in de war brengt. Dat mislukt. Martin en KRO worden genept met een holografisch beeld van Marland en Dante duwt ze in een enorme stalen container. Marland vult de container met gesmolten metaal. Kyle probeert Martin te redden maar deze sterft samen met zijn auto.

456