Choctaw L-9 NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Choctaw L-9
Aflevering 6

Uitzenddatum : 10 november 1997/16 maart 1998/14 september 1998

Samenvatting:
Een mooie tweeling "Miss Kassidy"en "Miss Kari" stelen een geavanceerde helicopter, de Choctaw L-9, van een luchtmachtbasis. De helicopter had niet veel brandstof, dus Team Knight Rider neemt aan dat hij over land getransporteerd moet zijn. Ze ontdekken een grote vrachtwagen die gestolen werd 4 mijl van de luchtmachtbasis, en ze nemen aan dat de helicopter erin zit. Terwijl ze zich voorbereiden om het spoor te volgen, krijgen ze van FBI hoofd Maddox de opdracht om niet verder te gaan met hun onderzoek. Kyle gehoorzaamt niet en stuurt het team op pad om de vrachtwagen te onderzoeken.

Terwijl ze de truck een tunnel injagen, vuurt een van de bestuurders een chemische rook af waardoor alle scanners en bijna alle bestuurders verblind worden. Kyle schiet handmatig een van Dante's raketten af, waardoor de hele truck ontploft. De bestuurder komt hier bij om. Bij nader onderzoek blijkt dat de ontplofte truck niet de truck was die ze oorspronkelijk volgden.

Kyle wordt geschorst van TKR omdat een burger is gestorven dankzij zijn ongehoorzaamheid. Trek laat hem in zijn bungalow blijven. TKR wordt onder de verantwoordelijkheid van de FBI geplaatst, op orders van de president. De nieuwe teamleider is Speciaal Agent Kobak. Kobak legt strenge regels op aan TKR en hernoemt Dante zelfs tot Dan.

Kat analyseert de videoopnamen van het ongeluk en ontdekt dat de truck was bewerkt om te ontploffen. Omdat het menselijke team orders heeft om geen contact op te nemen met Kyle, sluipt Dante naar buiten om het nieuws over te brengen.

Kyle probeert het nieuws over te brengen aan zijn superieur, maar hem wordt gezegd dat hij moet wachten tot de hoorzitting. Een mysterieuze man klimt in Dante, maar wordt niet opgepikt door Dante's sensors. De man verteld Kyle dat hij moet zoeken naar "Mr Fantastic" de zogenaamd gestorven truck chauffeur.

Dante identificeert de bestuurder als Reed Northmoor, een acteur. Kyle zoekt hem op in zijn appartement en treft hem levend en wel aan. Dan worden ze allebei onder vuur genomen door Miss Cassidy en Miss Kerry. Na een krappe ontsnapping (met behulp van Dante die zijn achteruitkijkspiegel gebruikt om de zon te reflecteren in hun richting), vertelt Reed aan Kyle dat hij ingehuurd was door de FBI om de truck te rijden. Het lijk was van de medische school.

Dante brengt Kyle naar de plaats waar de truck met de Choctaw staat. Deze is gevonden door een nieuwshelicopter. Dante moet terugkeren naar Sky One voordat Kobak hem mist. De andere wagens proberen Kobak op te houden. Plato schiet hem in zijn achterste met een electrische sonde, Kat vraagt hem te kijken naar een lage uitstoot motor en Beast zet hem simpel weg vast tegen de muur. Dante komt terug, maar Kobak ontdekt dat "Dan's" motor warm is.

Kyle ziet dat Maddox in de gestolen truck rijd. Hij neemt contact op met TKR, maar wordt door Kobak afgesneden omdat contact met Kyle niet toegestaan is. Het team probeert Kobak er van te overtuigen dat Maddox de smokkelaar is en het team lang genoeg probeert tegen te houden om de Choctaw het land uit te krijgen. Uiteindelijk geeft Kobak toe.

Maddox ontdekt Kyle en stuurt Miss Cassidy en Miss Kerry achter hem aan. Maddox bestuurt de Choctaw en vuurt een raket af op Kyle. Hij mist maar de explosie slingert Kyle op de poten van de helicopter. De rest van het team komt aan en Attack Beast vuurt een raket af op de helicopter voordat hij doorheeft dat Kyle erin zit. Gelukkig mist hij. Kyle klimt in de cockpit, schakelt Maddox uit en krijgt een snelle vliegles van Dante om de helicopter te laten landen. Kobak geeft het team terug aan Kyle. Terwijl de criminelen worden afgevoerd, ziet Kyle het silhouet van dezelfde man die hem vertelde dat de truckbestuurder nog leefde.

456