Everything To Fear NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Everything to fear
Aflevering 7

Uitzenddatum : 17 november 1997/23 maart 1998/21 september 1998

Samenvatting:
Jenny neemt wat vrije tijd om te gaan joggen, maar wordt aangevallen en ontvoerd. Het team volgt het signaal van haar polscommunicator naar een plek in de bergen. Vanwege het ruige terrein gaan Duke en Beast op pad om haar te vinden. Als ze de plaats van het signaal naderen, komen ze een eenzame man tegen. Een raaf, die Jenny's communicator draagt, land op zijn schouder. De man vertelt Duke dat als hij Jenny levend terug wil zien hij alles moet doen wat hem gezegd wordt. Duke overhandigd zijn communicator en zegt tegen het team dat het een dood spoor was.

De man neemt Duke en Beast mee de heuvels in en pikt onderweg een container met LNG (Liquid Nitrogen Gas) op, een experimenteel en zeer explosief materiaal. Hij demonstreert de kracht door slechts een heel klein beetje te gebruiken om een kleine schuur op te blazen. Hij maakt zichzelf bekend als Eddie Linder, ook bekend als "De Raaf"

Trek en Erica analyseren Domino's videoopnamen van de tijd dat Jenny verdween. Ze ontdekken een Chrysler Raven, waarvan er slechts 50 zijn gemaakt. Deze was voor het laatst geregistreerd op naam van Carl Linder. Dante onderzoekt Carl Linder. Carl stierf 7 jaar geleden en had 2 zonen, Edward en Joseph. Edward werd vermist op zee kort na zijn vaders dood. Joseph werd neergeschoten en kwam om 12 maanden geleden om. De algemene mening is dat Eddie Linder de moordenaar is van de Premier van IJsland in 1993 en de Saoedische prins Abu Nasser in 1989.

Kyle gaat naar Carl Linder's laatst bekende adres terwijl Trek en Erica Beast opsporen door het bos heen. Beast rijd een schuurtje in dat ontploft terwijl Trek en Erica toekijken. Ze nemen aan dat Duke dood moet zijn, maar het schuurtje was eigenlijk een verborgen ingang naar een mijn. De ontploffing sloot de ingang af. Raven knipt een paar draden van Beast door, daardoor in- en uitgaande communicatie, het volgsignaal en de scanner circuits uitschakelend. Zijn enige verklaring is "Verbazingwekkend wat je allemaal op het Internet kunt leren."

Beast verlaat de tunnels en Raven brengt hen naar het doel, het huis van Philip Webb, de beroemde filantroop. Raven legt uit dat Webb ook bekend is als Professor Webster, de eigenaar van een elite moordenaarsschool. Raven werd hier getraind en professor Webster zond hem op een missie waar hij zonder het te weten zijn eigen broer ombracht. Raven wil wraak nemen door middel van het LNG.

Kyle vindt de polsband van Jenny, maar kan haar niet vinden. Duke geeft Raven de overname code van Beast, een mogelijkheid die Beast zelf niet eens kende. Raven gaat er vandoor met Beast en het LNG. Alhoewel Beast's inkomende communicatie is uitgeschakeld leid Beast de inkomende communicatie om via de reserve eenheid. Dante neemt aan dat Beast dit zal doen, maar Kyle heeft nog nooit van de reserve eenheid gehoord. Dante legt uit dat hij de technici in alle voertuigen een reserve heeft laten installeren en dat hij Kyle er een memo over gestuurd heeft.

Kyle vind Jenny uiteindelijk opgesloten in een ondergrondse brandstof tank. Hij verzend een boodschap aan Beast dat hij Jenny gevonden heeft en Beast stuurt dit door over de speakers om Duke op de hoogte te brengen. Als Jenny veilig is gaat Duke achter Raven aan en trekt hem uit Beast. Ze worden ontdekt door de bewakers van Webb en komen in een vuurgevecht terecht terwijl de timer op het LNG aftelt. Beast gebruikt zijn air ram om het explosief op een veilige afstand te gooien voor het afgaat. Duke confronteert Philip Webb met zijn ware identiteit als "De Professor" en dreigt terug te komen en de school te sluiten. Webb zegt Duke dat dit moeilijker zal zijn dan hij denkt.

456