Sky One NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

123

SkyOne
Aflevering 8

Uitzenddatum : 24 november 1997/30 maart 1998/28 september 1998

Samenvatting:
Sky One bereid zich voor om in Stand By te gaan, slechts bemand door een minimale bemanning. Kyle is bezig met rapporten, Jenny en Duke gaan naar het sportlokaal voor een training. Kyle is enorm afgeleid door de sportkleding van Jenny als ze hem uitnodigt om mee te gaan. Dante verteld Kyle dat hij de monteur Dennis zou moeten ontslaan vanwege onbeschoftheid en slecht werk. Erica krijgt haar eerste vliegles van piloot J.P. Wyatt die probeert een beetje te vriendelijk te zijn. Ondertussen komen terroristen binnen vermomd als service personeel.

Kyle, Jenny en Trek worden al snel gevangen genomen, maar Erica en Duke slagen erin bij elkaar te komen zonder opgemerkt te worden. Ze sluipen rond in Sky One. De voertuigen houden hun positie in de gaten en helpen ze te manouvreren door de gangen en luchtschachten van het vliegtuig. De leider van de terroristen, Max Amato, heeft onmiddellijk een hekel aan Kyle. Hij legt uit dat ze een bus met VX-186 bij zich hebben, een dodelijk zenuwgas ontwikkeld in Irak. Ze eisen dat FLAG hen drie miljard dollar geeft en 47 gevangenen vrijlaat. Anders laten ze het gas vrij in de atmosfeer.

Trek slaagt erin te ontsnappen en brengt wat verdovende middelen naar de kok van Sky One Clayton om in het eten van Max te stoppen. Max laat Kyle zijn voedsel voorproeven, maar de drug zit in de koffie. Voordat Max de kans krijgt de koffie te drinken slaat Jenny het blaadje uit zijn handen, hierdoor een afleiding creerend zodat Duke en Erica de bus kunnen grijpen. Terwijl ze worden achtervolgd doorboort een kogel de bus waardoor het gas binnen vrijkomt. Het "gif" blijkt nep te zijn en wordt alleen gebruikt om te voorkomen dat de luchtmacht Sky One neerschiet. Trek slaagt erin contact op te nemen met FLAG en verteld ze dat er geen gif is. Ongelukkig genoeg betekend dit dat zodra Sky One het Amerikaanse luchtruim verlaat, hij neergeschoten wordt.

Technicien Dennis, Kok CLayton en Trek worden vastgehouden in de sporthal door Carl. Duke komt binnen en begint een ouderwetse ruzie met hem, terwijl Erica met Kat door de gangen rijd richting de cockpit om de controle over het vliegtuig terug te krijgen. Kyle en Jenny worden in een luchtsluis gesmeten. Kyle kust Jenny, denkend dat ze gaan sterven. Zij zegt hem dat hij zich erg zal schamen als ze dit overleven.

Kat en Erica breken door de cockpit deur en schakelen de terroristenpiloot uit. Ze draait de richting van het vliegtuig om net op het moment dat een luchtmachtvliegtuig een raket op hen afschiet. Kyle en Jenny vechten met Max en een vrouwelijke medestander en het team krijgt de controle over SKy One terug.

456