The Iron Maiden NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

The Iron Maiden
Aflevering 9

Uitzenddatum : 1 december 1997

Samenvatting:
Jasper Killian, directeur van Highland Enterprises, organiseert een internationale veiling voor high-tech wapens op Edwards Luchtmacht basis. Tijdens een demonstratie gaan drie mannen in "exo-trooper" pakken door het lint en ontsnappen.

Trek is te laat voor een missiebriefing omdat hij de laatste restanten van Gene Roddenberry (die niet de ruimte zijn ingezonden) op moet halen. Hij heeft ze gekocht op een Internet veiling. Dante chanteert Trek, hij zal hem dekken als Trek bij hem een nieuwe chip installeert met 5 miljoen Megabyte meer geheugen ( Trek heeft er al 1 aan Plato gegeven). Al snel daarna willen Kat en Domino er ook een, Beast wil een nieuw kanon. Ongelukkig genoeg komen de voertuigen erachter dat er geen budget is voor nieuwe chips en al snel verraden ze Trek. Trek slaagt er in een videosignaal van de pakken af te tappen terwijl ze het hoofdkwartier van FLAG aanvallen.

De lasers van de wagens zijn onbruikbaar tegen de pakken. Een van de mannen gebruikt het pak om de ID kaart van Brad Feller te scannen, een agent met een speciale missie die betrapt wordt in een genante situatie met Dawn. Dante en Beast werken samen en gebruiken hun grijphaken om een van de mannen te pakken. Domino vuurt een laserschot op het pak af en Beast gooit er een net overheen. Uiteindelijk slagen ze erin om hem uit te putten en het pak te pakken te krijgen.

Jenny en Erica ondervragen John Baskin, de man in het gevangen pak, maar hij heeft geen herinnering meer van zijn acties. Trek ontdekt dat het pak radiosignalen ontvangt die het vertellen waarheen te gaan. Duke doet het pak aan, in de hoop dat het signaal hem naar de andere pakken leidt. Hij ontmoet "Starr" een prachtige blonde artieste (denkt ze zelf) die zich onmiddellijk aangetrokken voelt tot Duke, ondanks dat ze shirtloze gespierde jongen genaamd Roland tot haar beschikking heeft. Ze spreekt met een onbekend contact, die terugpraat door middel van tekst op een scherm.

Dokter Feison onderzoekt Baskin en legt uit dat het pak dient als een geestcontrole apparaat. Zijn uitgebreide uitleg verveelt Trek. Trek tapt Duke's videosignaal af op het moment dat Starr Duke begint te verleiden. Het is nogal erotisch terwijl Trek, Kyle en Jenny verder kijken. Erica bezoekt Brad Feller in het ziekenhuis, terwijl ze zich voordoet als Eileen Bernstein, die zogenaamd samen met Brad op de middelbare school zat. Ze flirt met hem en krijgt hem zover dat hij hun oude jaarboek tekent. Een drukgevoelige plaat onder de bladzijde verstuurt de handtekening naar Trek die hem gebruikt om geheime computerbestanden te bekijken. Ze probeert hem zover te krijgen dat hij zijn geheime password vrijgeeft, het is niet zijn hond Beachwood en ook niet zijn AOL nickname RaidersFan. Maar zijn middelbare school bijnaam "Clutch" werkt wel. Trek ontdekt bestanden over het "Prometheus Project" een onderzoeksproject van de overheid voor high tech wapens in Grand Junction Colorado. Feller was betrokken bij een project dat computerchip implantaten wil gebruiken voor geestcontrole.

Starr en de drie exo-troopers (inclusief Duke) breken in bij het Prometheus Project en stelen enkele computerbestanden. Team Knight Rider komt aan en ze belanden in een laserduel met de exo-troopers. Jenny bespringt Duke van achteren en trekt zijn helm af terwijl Trek hem injecteert met een tegengif gemaakt door de TKR dokter. Starr trekt een pistool en dreigt Duke te vermoorden. Trek opent het flesje met de Gene Roddenberry resten dat hij rond zijn nek draagt en gooit het in het gezicht van Starr. Ze laat het geweer vallen maar activeert een zelfvernietigingsfunctie op het pak van Duke. Ze worstelen om het pak uit te krijgen en slagen er uiteindelijk in met behulp van de laser van Beast.

Starr slaagt erin om contact op te nemen met haar werkgever vanuit de gevangenis. Het is dezelfde "ventilatorman" als uit de A-list aflevering. Hij vertelt haar nu dat hij een spioneerchip heeft zodat de rest van het avontuur op zijn plaats valt.

456