Oil & Water NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Oil & Water
Aflevering 10

Uitzenddatum : 1 december 1997/13 april 1998

Samenvatting:
Verschillende auto's ontploffen op mysterieuze wijze terwijl ze op de snelweg rijden. Terwijl Team Knight Rider dit onderzoekt, omschrijven getuigen een hoog geluid vlak voor de ontploffingen. Gedurende het onderzoek vertelt Domino tegen Jenny dat ze meer "meidenpraat" zou willen hebben. Jenny probeert het, maar slaagt er niet in. Trek onderzoekt benzinemonsters van de auto's en denkt dat de ontploffingen veroorzaakt werden door toevoegingen aan de benzine. Jenny en Duke gaan naar het benzine distributiecentrum en krijgen een lijst met namen van iedereen die toegang had tot de benzine. Duke probeert een van de personeelsleden te versieren, maar Jenny vraagt plagerig of ze probeert haar vriend af te pakken. Duke wordt boos.

Kyle bezoekt een geleerde bij een ontvangststation die het signaal analyseerde dat correspondeert met het hoge geluid dat gehoort werd voor de ontploffingen. Hij is niet erg behulpzaam, hij heeft Kyle op bezoek gevraagd omdat hij niet veel bezoek krijgt.

Trek en Erica ontdekken de naam van een geleerde genaamd Gage Weigert met $16,499,015,99 op zijn bankrekening. Kat onderschept enkele van zijn e-mailberichten en ontdekt dat hij naar een club gaat genaamd Moguls om te kijken naar Courtney Bain, zangeres van de Mangled Kittens. Erica trekt een leren outfit aan om Gage te verleiden. Ze vertelt hem dat ze op geleerden valt en een grote fan van hem is. Ze heeft zelfs een website aan hem opgedragen en hoopt dat AOL een online chat sessie zal plannen, omdat veel mensen willen weten over het vermogen dat hij verdiend met de benzinetoevoegingen. Als Gage dit hoort raakt hij in paniek vlucht en pleegt een telefoontje. Plato traceert het telefoontje naar het huis van Otto Brookheimer in Malibu.

Op de terugweg van Wadsworth Valley beginnen Dante's systemen uit te vallen en meer auto's te ontploffen. Dante's benzine begint te koken. Kyle rijdt in op een limonade truck om Dante's motor af te koelen. Trek analyseert het geluid dat Dante's sensors oppikten vlak voor de uitval van zijn systemen en ontdekt dat de frequentie werkt als een katalysator, waardoor de benzinetoevoeging ontploft. Alles dat op benzine loopt is een gevaar.

Jenny en Erica overvallen een klein feestje bij Brookheimer thuis. Tot ongeloof van Erica, valt hij onmiddellijk voor Jenny. Hij laat haar zijn kunstwerken zien, gemaakt van autoonderdelen. Otto verlaat Jenny als hij Domino ziet en biedt $1.5 miljoen om de auto van Jenny te kopen. Jenny stemt in.

Domino bespioneert Otto in zijn lab en ontdekt Hydro, een auto die op water loopt. Otto Brookheimer heeft het idee gepatenteerd in mei 1976, maar heeft het aan de auto industrie verkocht minder dan 30 dagen later. De auto industrie begroef het idee omdat het een bedreiging vormde. Gage en Otto wachten tot een communicatiesatelliet op de juiste positie staat zodat ze een signaal over het hele land kunnen uitzenden, waardoor alle benzineverbruikende apparaten vernietigd worden. Otto onderzoekt Domino en ontdekt haar camera. Hij verdenkt de auto ervan gestuurd te zijn door Ford, GM of Chrysler om hem te bespioneren. Jenny en Duke komen aan op het terrein, gevolgd door Trek en Erica. Ze zien dat het hele huis gloeit, en ze trekken de conclusie dat het huis zelf een zender is. Otto ontsnapt in Hydro, terwijl Trek probeert de zender uit te schakelen. Erica blijft hem storen, door telkens te vragen of hij genoeg tijd heeft. Hij zorgt dat ze stil is door te zeggen dat ze een stuk draad boven haar hoofd moet houden (zonder haar een reden te geven.) Trek schakelt de zender uit.

Kyle volgt Otto, proberend hem te stoppen de reserve zender te gebruiken die op Hydro zit. Kyle springt op Hydro tijdens een snelle achtervolging. Hij gooit een fles met bruistabletten in Hydro's benzine (water) en de auto komt tot stilstand. De druk bouwt zich op in de tank en de auto ontploft.

456