Et Tu Dante NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Et Tu Dante
Aflevering 11

Uitzenddatum : 5 januari/20 april 1998

Samenvatting:
In Washington DC stoppen Kyle. Jenny en Duke een vrachtwagen met een lading raketten en andere zware artillerie aan boord. Kyle is er van overtuigd dat degene die de truck besturen niet de mensen achter de operatie zijn. De mysterieuze "ventilatorman" Mobius bekijkt het team en laat een bom ontploffen in de vrachtwagen. Een spectaculaire explosie vernietigd de complete truck.

Tijdens een workout in de sportzaal verteld Kyle tegen Duke dat hij denkt dat veel van de TKR Zaken verbonden zijn door een man achter alle zaken. Kyle trekt zijn schouder uit de kom tijdens een oefening, maar Duke trekt hem weer op zijn plaats.
Mobius breekt in op het comm systeem van SkyOne en verteld Kyle dat TKR voor het laatst zijn plannen verstoord heeft. Jenny trekt het bericht na. Terwijl ze vertrekt om de locatie van het bericht te onderzoeken, vraagt Dennis de mechanicien aan haar om naar een CD van de band van zijn neefje te luisteren. Jenny stemt toe om er onderweg naar te luisteren. Ze komt aan bij een eenzaam en verlaten huis. De telefoon ligt van de haak en er ligt een briefje met "Rij voor zichtig Jenny." Als Jenny terugkeert naar SkyOne vertelt Domino haar dat er iets mis is met haar brandstoftank. Jenny zal moeten stoppen en het zelf bekijken. Jenny stopt in een steeg en stapt uit. Domino begint haar op te jagen door de steeg heen. Jenny gebruikt haar vechtsporttraining en is in staat om door middel van een salto weer in Domino te belanden en de systemen uit te schakelen.

Terug aan boord van SkyOne, onderzoeken Dennis en Trek Domino, maar ze komen er niet achter wat er mis is. Ook de eigenaar van het huis blijft een mysterie, maar Dante ontdekt sporen van een rolstoel in het tapijt op Domino's video opnamen. Mobius neemt weer contact op en vertelt dat er om 6 uur 's avonds een bom zal ontploffen in het grootste winkelcentrum van de stad, en dat hij ervan uit gaat dat hij duidelijk geweest is. Ze redeneren dat de bom in het Washington Monument in het Washington Winkelcentrum moet zitten. Kyle, Trek en Duke gaan naar het monument en Dante ontdekt een vreemd object aan de binnenkant. Ze sluiten het monument af en Duke gaat naar binnen. Hij ontdekt dat de bom alleen een stuk speelgoed is dat "Pop Goes The Weasel" speelt als het "ontploft".

Ze verlaten het monument en komen vast te zitten achter een slingerend oud dametje. Dante kondigt aan dat hij in gevechtsstand gaat. Eerst denkt Kyle dat het een grap is, maar dan ontdekt hij dat Dante serieus is. Duke en Kyle worstelen om Dante onder controle te krijgen, maar slagen er slechts in om hem van de weg af te krijgen net voor hij een raket afvuurt. De raket vernietigd het bovenste deel van het Washington Monument.

Nieuwsberichten melden dat de aanval op het monument het resultaat kan zijn van "vriendschappelijk vuur" en Kyle ontvangt een telefoontje van de president. Trek ontdekt een computervirus in de auto's, maar de voertuigen zouden hiertegen bestand moeten zijn, dus hij denkt dat er een saboteur aan het werk is met directe toegang tot de auto's. Mobius belt het team weer en zegt dat hij plannen heeft om "George's Attic" op te blazen en hij noemt Kyle een "Meathead". Na enige discussie nemen ze aan dat Mobius het Smithsonian Museum bedoelt. Luid bonken onderbreekt de vergadering en ze gaan naar de garage waar Beast probeert een weg uit het vliegtuig te rammen. Kyle wordt bijna geëlectrocuteerd als hij op het dak van Beast springt in een poging hem te stoppen. Trek slaagt erin een paar electrische contacten op Beast aan te brengen en hem zo uit te schakelen.

Trek ontdekt dat het virus van de ene naar de andere auto gaat elke keer als ze interfacen. Hij neemt aan dat Kat en Plato nog onaangetast zijn, dus Kyle en Trek nemen ze mee naar het Smithsonian. Plato quote regels uit "All In The Family" tegen Trek, omdat Mobius Kyle een meathead noemde, Archie's bijnaam voor zijn schoonzoon. Plato neemt aan dat de bom in de stoel van Archie Bunker moet zitten. Ze halen de stoel uit elkaar maar vinden geen bom. Als ze terugkeren naar de voertuigen, zegt Plato tegen Trek "You dropped the bomb on me" (The Gap Band, 1984). Trek ontdekt een kleine bom die iemand in zijn zak gestopt heeft.

Trek racet om de bom veilig in de rivier te gooien, maar loopt vast tegen de Presidentiele colonne. Hij breekt door de beveiliging, hierdoor paniek veroorzakend. Niet in staat om de rivier op tijd te bereiken, probeert Trek de bom weg te schieten met een van Plato's raketten, en eindigt met het vernietigen van meer van het Washington Monument.

Ondertussen ziet Kyle een man in een rolstoel het gebouw ingaan. Kyle confronteerd hem en hij identificeerd zichzelf als Mobius. Ze wisselen bedreigingen en beloftes uit, maar als Kyle hem nadert schiet Mobius een verdovingspijltje op hem af.

Kok Clayton bekent tegen Dennis dat hij twee weken geleden de vetvrije room heeft vervangen in de maaltijden. Jenny identificeert Dennis als de persoon die de auto's infecteerde met het virus dat op de CD stond die hij aan Jenny gaf om naar te luisteren. Dennis beweert dat hij het niet alleen voor het geld deed, hij heeft zich nooit onderdeel van het team gevoeld.

456