The Bad Seed NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

The Bad Seed
Aflevering 12

Uitzenddatum : 12 januari/25 mei 1998

Samenvatting:
Een groep met in bikini geklede vrouwen houdt een passerende vrachtwagen aan, claimend dat ze een lekke band hebben. Ze slaan de twee bewakers bewusteloos en stelen de inhoud van de truck, een lading van het Tanus Root Virus.

Alhoewel de CDC, FBI en de CIA betrokken zijn bij het terugvinden van het virus, is TKR verantwoordelijk voor het vinden van Dokter Adam Toma, een hardcore milieuvriend die in 1982 ontslag nam bij E.D. Biotech nadat hij weigerde onderzoek te doen naar chemische wapens. Het team moet onderzoek doen om Dr Toma te vinden. Jenny suggereert dat Trek en Erica de overheids bestanden doen, Duke moet in het buitenland kijken en Jenny en Kyle zullen de publieke bestanden doen. Erica plaagt Jenny met het feit dat ze met Kyle moet werken.

Trek vindt informatie over de "Rosen Foundation" een non-profit groep gevormd door Dr Toma in 1982. De belastingpapieren werden verzonden naar het eiland San Cartega, vlakbij Cuba. Kyle kent het eiland, het werd vroeger gebruikt door Sovjets. Als de rest van het team vraagt hoe Kyle dit weet, wordt hij ontwijkend. Blijkbaar was hij betrokken bij een operatie in zijn tijd bij de CIA waar hij niet over kan praten. Kyle zegt tegen de piloot Wyatt koers te zetten naar het eiland, Wyatt kent het eiland ook maar Kyle stopt hem voor hij verdere uitleg kan geven. Erica suggereert dat ze op de terugweg stoppen op Aruba, waar ze een Sultan met een jacht kent. Kyle zegt "Geen vakanties."

Terwijl hij een verkenningsvlucht uitvoert boven het eiland, ontvangt piloot Wyatt een waarschuwing over schending van de luchtruimte. Hij denkt dat het een automatisch bericht is, overgebleven van de Sovjet bezetting, maar al snel wordt SkyOne beschoten met laserstralen, op last van Dr Toma op het eiland. SkyOne wordt geraakt in de lucht en Wyatt probeert een nood landing. De garagebemanning probeert de wagens vast te zetten met kabels. De deur vliegt open en Duke en Trek proberen te voorkomen dat Beast naar buiten glijd. Ze slagen er niet in en ze vallen met zijn drieen naar buiten. SkyOne crasht op een eiland een kilometer of 20 van San Cartega af. Kyle neemt aan dat Beast de val zou kunnen overleven als hij zijn parachute gebruikt die gemaakt is om de voertuigen af te remmen niet voor een vrije val. Een electronisch schild voorkomt communicatie van SkyOne naar San Cartega en Kyle vraagt aan Erica om een korte afstand communicatie op te zetten zodat ze contact op kunnen nemen met Beast. Erica zegt ok en delegeert de taak onmiddellijk aan Dante.

Duke en Trek worden wakker met Beast op San Cartega. Beast wordt sentimenteel (voor zijn doen) en bedankt Duke voor het bij hem blijven terwijl hij naar buiten gleed, maar waarschuwt hem er niet teveel van te denken. Trek en Duke onderzoeken het eiland en ontdekken drie prachtige vrouwen die liggen te zonnen. De vrouwen vertellen dat dit eiland alleen voor vrouwen is. De enige man is Dr Toma die de baas is. Hij heeft 100 knappe vrouwen van over de hele wereld uitgenodigd om drie maanden op zijn eiland door te brengen. Ze stemmen toe hen naar de gebouwen te brengen, maar Duke zegt tegen Trek dat slechts 1 van hen moet gaan en dat de ander terug naar Beast moet om contact op te nemen met SkyOne. Omdat Trek de slimme is, gaat hij terug naar Beast terwijl Duke met de vrouwen meegaat. Een van de vrouwen stemt toe mee te gaan met Trek. Trek zegt tegen Missy dat hij afgestudeerd is aan M.I.T. maar ze vraagt hem "Wat is MIT?"

Duke sluipt naar binnen in het gebouw en vind blikken met daarop de namen van de grote wereld rivieren. Hij vindt het beveiliginspaneel en neemt contact op met Trek. Trek vertelt Duke hoe hij het beveiligingsschild moet uitzetten. Duke wordt betrapt en het schild gaat weer omhoog. Trek slaagt erin een gedeeltelijke boodschap te verzenden in morsecode "Plato : Mars Needs." Plato herkent de referentie "Tommy Kirk, Yvonne Craig, 1968, Mars Needs Women. Two Thumbs Up!" Kat wordt bang als ze zich realiseert wat Plato bedoelt, alleen vrouwen mogen het eiland op. Erica weet te voorkomen dat ze gezonden wordt. Ze vertelt Kyle dat Jenny meer training heeft, meer landingen heeft gemaakt en minder snel ziek wordt. Erica daarentegen heeft hooikoorts, alles wat groen is geeft haar uitslag en ze is bezig met een communicatieprobleem. Kyle en Jenny komen overeen dat Jenny moet gaan.

Duke wordt naar Dr Toma gebracht. Hij vertelt de dokter dat hij door de regering gezonden is om het virus te stoppen en dat Dr Toma de expert is. Dr Toma zegt dat hij geen interesse heeft om de regering te helpen omdat ze het milieu niet willen beschermen. Jenny komt aan op het eiland en ontmoet Beast, Trek en Missy. Ze trekt een bikini aan zodat ze niet opvalt tussen de andere vrouwen als ze rondsluipt. Jenny vindt Duke vastgebonden in een opslagruimte. Ze leggen hun informatie bij elkaar en ontdekken dat Dr Toma het virus in alle rivieren wil vrij laten zodat het in de voedselketen terecht komt.

Jenny vertelt Beast de weg te blokkeren naar de landingsbaan zodat de vrouwelijke piloten niet met het virus kunnen vertrekken. Beast laat Missy rijden. De piloten proberen zich een weg te vechten. Duke wordt herhaaldelijk in een gevoelig gebied getrapt en Trek wordt gevangen in een beenslot. Jenny en Missy hebben meer succes in het bevechten van de piloten. Beast helpt mee door een verdovingspijltje te schieten op Trek's tegenstander. Een piloot slaagt erin te ontsnappen. Beast vuurt een raket af om haar te stoppen, maar ze slaagt erin te ontkomen.

Jenny en Missy vertellen de andere vrouwen over het plan van Dr Toma om de bevolking van de aarde uit te roeien en opnieuw te beginnen met hem als Adam en zij als Eva's. Ze stemmen toe om hen te helpen tegen Dr Toma en zijn bewakers. Trek dwingt Dr Toma te vertellen waar de ontsnapte piloot precies heenging. Trek steekt zijn vinger in zijn oor, zijn neus en tussen zijn tanden om zoveel mogelijk bacterieen te vangen en wijst dan naar de bacterie-angstige Dr Toma om de informatie te krijgen. Mechanicien Gil slaagt erin twee motors van SkyOne aan de praat te krijgen en het vliegtuig gaat naar het Headwaters State Park langs de Mississippi. Kyle en Erica voorkomen dat de piloot het virus in het water loslaat.

Kyle neemt contact op met Trek en zegt dat ze snel terugkomen om hen op te pikken. Trek en Duke krijgen drankjes en massages en zeggen tegen Kyle dat hij zeker moet weten dat alles werkt voor hij terugkomt. Ze houden het nog wel even vol op het eiland.

456