Out Of The Past NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Out Of The Past
Aflevering 13

Uitzenddatum : 19 januari/1 juni 1998

Samenvatting:
Kyle sluipt binnen op een net feestje in het huis van Paolo Calderone, een rijke landontwikkelaar in El Bas, Brazilie. Hij breekt in een slaapkamer en steelt een groot groen kristal. Hij laat het alarm afgaan en moet ontsnappen via de achterkant. Kyle klimt omlaag van een klif naar het strand waar Dante hem opwacht en wegrijd.

Aan boord van SkyOne, wordt Jenny nerveus als Kyle niet op tijd terugkeert. Ze ontdekt dat Kyle een vliegtuig heeft genomen naar Zuid Amerika. Ze stelt een team samen en ontdekt een politie rapport van een beveiligingscamera die de ontsnapping van Kyle uit het huis vast heeft gelegd. Het team besluit niets aan FLAG te vertellen tot ze een verklaring hebben. Chef Clayton experimenteert wat nu Kyle er niet is om zijn menu's te herschrijven.

Kyle rijdt naar het Picchu Regenwoud en laat zijn comlink achter bij Dante zodat deze hem niet kan opsporen. Kyle ontmoet twee mannen en vertelt hen dat hij zeggen waar het kristal is zodra hij ziet dat "de koopwaar" in goede staat is. Ze stemmen toe en nemen Kyle mee naar Pilar, die hij omhelst en hartstochtelijk zoent. Kyle geeft een van de mannen een sleutel en zegt dat het kristal in een kluis op het vliegveld zit. De man vertrekt om het juweel op te halen.

Jenny plant een bezoek aan Paolo Calderone samen met Duke, maar stemt er in toe dat Erica gaat omdat ze denkt dat Paolo gevoeliger is voor de flirts van Erica. Paolo is meer onder de indruk van Duke, die hij herkent van zijn bokstijd. Calderone denkt dat het juweel gestolen is door een van zijn eigen personeelsleden die denken dat het juweel niet weg had genomen moeten worden uit de tempel waar het vandaan kwam. Jenny vertelt Trek in vertrouwen dat ze niet weet wat te doen nu ze de baas is. Trek vertelt haar dat Kyle haar had opgegeven als zijn vervanging tijdens zijn schorsing (aflevering Choctaw L-9). Hij zegt dat Kyle had gewild dat zij de missie zou leiden.

Kyle en Pilar ontsnappen uit het kamp. Ze vertelt hem dat haar vader drie jaar geleden overleden is en bedankt hem voor het feit dat hij haar 2 jaar eerder niet naar de gevangenis stuurde. Kyle zegt dat hij het voor haar deed, zij zegt dat hij het voor het lot deed. Ze leidt hem een oude tempel in en als ze eruit komen worden ze in de val gelokt. Kyle wordt gevangen genomen. Het juweel wordt aan Pilar gegeven, die aankondigt dat het lot terug is gekeerd naar haar mensen. Kyle wordt aan een boom vastgebonden en Pilar probeert hem te vertellen van zijn lot. Pilar kon een obelisk lezen waarop het verhaal stond van Koning Bocca en zijn Koningin die het land beheersten in de 12de eeuw en terug zouden keren om weer te heersen. In een vorig leven was Pilar Koning Bocca en Kyle was Koningin Mila. Kyle denkt dat ze behoorlijk gek is.

Het team rijdt naar de tempel en ontdekken door onderzoek Pilar Pontilett, een werknemer van Calderone, wiens vader Francois werk deed voor de CIA. Het terrein wordt te ruw voor Domino en de COmbo auto en ze stoppen. Dante rijdt naar hen toe en vertelt hen dat Kyle weggenomen is maar dat hij hen niets kan vertellen zonder het juiste codewoord. Jenny zegt tegen hem "Emergency Cancellation Archimedes" hetgeen iedereen verrast. Dante legt uit dat 10 jaar eerder, Kyle Pilar's vader ervan verdacht voor zowel de CIA als de KGB te werken. Omdat haar vader kortgeleden kanker kreeg, smeekte Pilar Kyle om haar te laten gaan. Kyle beval haar te verdwijnen, hetgeen ze deed. Nu kreeg Kyle te horen dat hij het juweel moest stelen anders zou Pilar gedood worden.

Een groep Pichu strijders laat het team schrikken maar het opperhoofd spreekt goed Engels en was beledigd dat het team nooit "hallo" gezegd heeft. Ze stemmen toe hen de weg te tonen naar de oude tempel. Jenny wil een verkenningsmissie doen. Het opperhoofd biedt zijn mannen aan, mar Jenny wil alleen haar eigen team op het spel zetten. Erica suggereert dat het iemand moet zijn die "past" waardoor Duke gedwongen wordt zich als een inboorling te verkleden.

Pilar vertelt Kyle dat de tempel de energie van de zon kan opslaan en dat de energie gericht kan worden door het kristal. Pilar is van plan de tempel te gebruiken als wapen tegen Calderone, waarna hun heerschappij kan beginnen. De onderzoekingen van Dante en Trek ontdekken ook de kracht van de tempel. Dante brengt het team naar het kamp waar ze gemakkelijk de controle over nemen terwijl Duke en Beast naar het huis van Calderone gaan om te trachten de straal af te buigen. Ze slagen erin, maar sturen de straal terug naar de tempel. De tempel stort in met Kyle en Pilar er in, maar Kyle slaagt erin te ontsnappen.

Kyle leest het rapport van Jenny en bedankt haar voor het breken van veel regels om hem te redden en de levens van honderden mensen te redden. Maar ze berouwen het feit dat er regenwoud verloren is gegaan bij het stoppen van Pilar. Jenny suggereert dat Kyle misschien weer samen kan komen met Pilar, maar hij verzekert haar dat dat allemaal in het verleden ligt.

456