The Return Of Megaman NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

The Return Of Megaman
Aflevering 14

Uitzenddatum : 26 januari/8 juni 1998

Samenvatting:
Een groep nerds van de "First Contact Society" ziet een raketachtig voertuig landen in New Mexico. Ze benaderen het met groeten van de Aarde, maar worden neergeschoten door een energiestraal. Het "ruimteschip" is eigenlijk de Neutron 5XE, een wapen dat 20 jaar eerder ontworpen werd voor de Chinezen. Twee 5XE's werden gelanceerd in een baan om de aarde en geprogrammeerd om te landen op aarde, naar een specifieke plaats te rijden en daar een atoombom te laten ontploffen, alles vernietigend wat in zijn weg komt. De eerste 5XE kwam per ongeluk neer in 1981 in de staat New York en werd gestopt door Ken Savage, een FLAG agent uit het tijdperk voor Michael Knight. Generaal William Simonson wordt gezonden om een legerblokkade te leiden om de 5XE tegen te houden. Jenny kent de generaal en gaat naar de blokkade om te helpen. Kyle stuurt Duke mee om op haar te letten zodat ze niet te macho wordt bij haar legervrienden. De rest van het team gaat op zoek naar Ken Savage.

De militairen lanceren een grote aanval tegen de 5XE naar slagen er niet in om hem tegen te houden. De tank vuurt een electromagnetische puls af, zodat alle wapens nutteloos worden. Jenny en Duke willen de tank volgen, verzekerd door het feit dat hun voertuigen bestand zijn tegen de puls door schilden die geinstalleerd werden na een aanval van een soortgelijk wapen. (The Magnificent TKR). Kyle waarschuwt hen niets te doen tegen de 5XE tot ze meer informatie hebben.

Trek vind het adres van Ken Savage van de gegevens in de pensioenbestanden van FLAG. Trek en Erica vinden hem slapend in een kantoor in een slecht deel van de stad. Ze maken hem wakker, vertellen hem dat ze van FLAG zijn en dat zijn hulp nodig is. Ken pakt een dossierkast en gooit die naar hen toe, terwijl hij er vandoor gaat. Trek & Erica gaan hem achterna in de combo auto terwijl hij de straat uitrent op hoge snelheid. Kat en Plato gaan uit elkaar en Kat laat Ken struikelen met een werphaak. Trek herkent Ken dan als een agent van het "Megaman project" van FLAG, een poging om met behulp van genetische manipulatie mensen te maken met verhoogde sterkte, snelheid, gehoor en zicht. Ken was een van Trek's helden, terwijl hij op MIT studeerde ging een van zijn scripties over genen en heeft hij veel van de FLAG bestanden bekeken. Kyle vertelt Ken over de tweede 5XE maar Ken weigert te helpen. Kyle noemt de reserve activatie clausule die zegt dat FLAG het recht heeft om Ken weer in dienst te roepen.

Ken opent de FLAG bestanden "Death Probe" en verteld hen over de tank. Hij werd ontworpen door de aartsvijanden van de Megamannen Nigel Davies, die nu dood is. Ken zegt dat hij wel de eerste 5XE gestopt heeft, maar dat deze te krachtig is en dat hij hem niet kan stoppen. Erica gaat naar de sportzaal om hem over te halen. Ken verteld haar dat hij een partner had die gedood werdt bij het stoppen van de eerste. Erica moppert op Ken vanwege het laten schieten van de kans om de dood van zijn partner iets te laten betekenen. Trek onderzoekt de oorspronkelijke missie. De partner van Ken was zijn vrouw, Summer James. Erica voelt zich schuldig omdat ze zo hard was tegen Ken.

Duke en Jenny proberen een boer uit zijn huis te krijgen omdat dat in het pad van de tank ligt, maar de boer weigert te vertrekken. Dan proberen ze de 5XE van zijn pad af te krijgen door een doelwit te vormen. Monteur Gil verteld Kyle dat de EMP schilden verwijderd zijn. De laatste monteur was een saboteur en Kyle had Gil opdracht gegeven alle onderdelen die hij niet herkende te verwijderen. Duke en Jenny keren terug naar de boerderij. Omdat ze geen tijd hebben om te discussieren, slaat Jenny de koppige boer neer en neemt hem en zijn dochter mee naar de veiligheid.

Kyle, Erica en Trek bestuderen hoe Ken en Summer de eerste 5XE gestopt hebben. Een van de verdedigingssystemen van de tank is het loslaten van een dodelijke electrische schok als er extra gewicht op de tank gedetecteerd werd. Ken en Summer renden naast de 5XE en Summer sprong erop terwijl Ken er een antenne aftrok die ongeveer evenveel woog als Summer. De verdediging bleef uit, maar een secundair systeem doodde haar. Ken komt naar de controle kamer en verteld dat hij van gedachten veranderd is en toch wil helpen de 5XE uit te schakelen maar hij weegt teveel. Erica weegt slechts 7 ons minder dan de antenne, dus zal zij aan boord van de tank gaan. Gedurende de briefing bekent Ken haar dat het lang geleden is dat een vrouw hem geraakt heeft zoals zij. Bijna kussen ze elkaar, maar dan worden ze onderbroken door Kyle en Trek.

Het team volgt de 5XE. Ken en Eric klimmem bovenop de comboauto en Ken gooit Erica bovenop de tank. Tegelijkertijd vuurt Dante een grijphaak op de antenne en trekt hem eraf op hetzelfde moment dat Erica land. Ze blaast het luik open met een explosieve lading, klimt naar binnen, en snijd de draad van de beveiligingssystemen door. Ze activeert een reservesysteem dat een reserveluik sluit en een vooropgenomen videoboodschap voor Ken afspeelt. De boodschap legt uit dat deze 5XE geprogrammeerd was om te landen in 1998 rond Ken's 40ste verjaardag als zijn ultieme wraak. Trek maakt een apparaat dat een magnetische verstoring maakt om alle boobytraps uit te schakelen rondom de bom. Ken springt op de 5XE, rukt het luik open en bevrijd Erica. Tijdens de sprong vernielt hij Trek's apparaat waardoor hij de tank onbeschermd moet stoppen. Hij trekt de nodige draden en circuits eruit, terwijl hij blootstaat aan constante schokken. De 5XE komt tot stilstand. Ken sterft in de armen van Erica, nadat hij haar bedankt omdat ze hem weer zin om te leven gaf.

Terug in SkyOne, rouwen Trek en Erica om een van de grootste onbekende helden van het land. Erica stelt voor dat Trek een e-mail stuurt naar Newsweek met alle bestanden die hij heeft, zodat de wereld zal weten wat voor held Ken Savage was.

456