The Blonde Woman NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

The Blonde Woman
Aflevering 16

Uitzenddatum : 10 februari/22 juni 1998

Samenvatting:
Duke raakt vast in het verkeer terwijl hij "Eve" achterna zit, een huurmoordenaar die een bom draagt op een motorfiets. Eve wordt gezocht voor 56 huurmoorden in 18 landen. Beast biedt aan om "over" het verkeer heen te rijden, maar Duke besluit haar te voet te volgen. Duke rent over de daken van de andere auto's en vangt Eve. Als Duke de motorhelm verwijderd komt hij erachter dat zij eigenlijk een man is en slaat hem bewusteloos.

Aan boord van SkyOne rapporteert Dr Felson dat de gevangen man bewusteloos maar stabiel is. Alhoewel deze man hun enige verbinding met Eve is, wil Kyle niet wachten tot hij wakker is voordat ze hun actie ondernemen. Ze nemen aan dat de man een koerier was die de bom naar Eve bracht. Hij droeg een uitnodiging voor een feestje aan boord van "Drago's Odyssey". De eigenaar van het schip is Aristotle Drago, een Griekse scheepsmagnaat die een Frans cruiseschip heeft gekocht en het laten verbouwen om als zijn persoonlijke huis te gebruiken. Erica is bekend met Drago, omdat ze van plan was Drago te bedriegen voor ze de gevangenis inging. Het team heeft een vage foto van Eve van Interpol, waarop Kyle plant om samen naar het feestje te gaan met Erica, alle gasten te scannen en dan de FLAG computers te laten zoeken naar een match met Eve.Jenny wordt een beetje jaloers als Kyle Erica verkiest boven haar voor het feestje. Trek suggereert dat het is omdat Erica leuker is op feestjes.

Duke gaat aan boord van het schip als vervangend barman en moet weerstand bieden aan David, de nichterige barman die Duke "Isaac" noemt. Kyle en Erica komen aan boord met de gemarkeerde uitnodiging die hen identificeert als degenen met de bom. Erica neemt snel plaats aan de goktafel. Trek en Jenny observeren hen en Jenny is het niet eens met de hoeveelheid lol die Erica heeft. Trek suggereert dat Jenny wat losser moet worden.

Constantine, een van Drago's bewakers meld dat de koerier is aangekomen, maar iemand heeft gebracht. Drago vraagt of ze blond is en zegt dan tegen Constantine om hem in de val te lokken, maar het feestje niet te verstoren. Kyle probeert ongemerkt aan te schuiven bij een blackjack tafel naast een mooie blonde vrouw, maar hij beschaamt zichzelf als hij een 5 dollar fiche neerlegt aan een tafel met een minimum bod van 500 dollar. Met tegenzin legt hij al zijn fiches neer en verliest ze de eerste keer, maar slaagt er wel in om het kamernummer van het blondje te krijgen. Drago's bewaker vindt Kyle en terwijl hij nadert probeert Kyle weg te krijgen bij haar winnende tafel. Duke kijkt toe terwijl de bewaker subtiel Kyle's tafel nadert, maar krijgt geen toestemming van David om de bar te verlaten. Duke schopt een kleine ruzie over de noodzaak om de champagneglazen te vullen voor ze leeg zijn en vertrekt. Zodra Erica realiseert wat er aan de hand is gooit ze al haar fiches in de lucht, waarmee ze een opstootje veroorzaakt groot genoeg om hen te laten ontsnappen. Duke vertraagt de bewaking nog meer door een blad met champagneglazen over hen te gooien. Kyle ontsnapt van het feestje, maar verliest zijn broche met daarin de bewakingscamera. Hij wordt gevangen en geslagen door Drago's bewaking. Drago is verrast dat hij Kyle niet herkent en zegt de bewakers om zijn medeplichtige te vinden. Terug in SkyOne, wordt de gevangene wakker en ontsnapt uit de ziekenkamer.

Eria verstopt zich buiten de kamer van Drago en luister een blonde vrouw (Andrea) die praat over iemand die ze dood wil hebben. De FLAG computers identificeren haar als Eve. Erica schakelt de bewaking uit met haar speciale "parfum" en gaat de kamer binnen. Ze zegt tegen Andrea dat ze gearresteerd is voor 56 moorden (en voor het dragen van een lelijke jurk) maar de vrouw slaat Erica de verdovende parfum uit handen. Erica verrast zichzelf door Andrea in het gezicht te slaan, waardoor ze bewusteloos raakt.

Kyle waarschuwt Drago dat er iemand aan boord is die hem wil vermoorden. Drago zegt dat hij dat al weet en vraagt Kyle hem te vertellen waar "hij" is. Kyle is verbaasd dat Drago denkt dat Eve een man is. Kyle probeert uit te leggen dat hij een overheidsagent is, maar Drago gelooft hem niet en gelast zijn executie. Kyle slaagt erin vrij te komen en springt overboord om te ontsnappen.

Erica en Andrea raken aan de praat in de kamer. Andrea vertelt Erica dat zij niet Eve is. Haar ex man Marcus heeft haar foto's aan de autoriteiten gegeven om iedereen van zijn spoor af te halen. Marcus was door haar geobsedeerd sinds ze hem verliet voor Drago. Drago nodigde Marcus uit voor het feestje om voor eens en altijd met hem af te rekenen, terwijl Marcus plande om haar te doden samen met Drago. Erica rapporteert aan Trek en Jenny dat de ontsnapte gevangene Eve is. Trek ontruimt de garage door te zeggen dat het Michael Knight's verjaardag is en dat ze allemaal een vrije dag hebben. Trek is nerveus door de loslopende moordenaar, terwijl Jenny achter hem aangaat. Trek verstopt zich tijdens een gevecht tussen Jenny en Marcus en Marcus ontsnapt. Hij steelt de bom uit de opslagruimte en gaat naar de garage. Hij raakt gedesorienteerd als de voertuigen tegen hem beginnen te praten en hij vertrekt. Beast wil hem volgen, maar Kat en Domino stellen voor te wachten op Jenny en Trek. Domino merkt de tas van Marcus zodat ze in staat zijn om hem te volgen.

Trek en Jenny volgen Marcus terug naar het schip, waar ze Kyle ontmoeten. Dante scant de ontsteker aan boord. Kyle en Jenny gaan op zoek naar de bom terwijl Duke en Erica proberen het schip te ontruimen. Trek en Duke slagen er niet in het casino rustig te ontruimen. Duke vertelt David over de bom. David begint te gillen en veroorzaakt paniek, waardoor de kamer leeg stroomt. Erica waarschuwt Drago en Andrea dat Marcus aan boord is met een bom. Drago vreest dat Marcus probeert hen naar buiten te drijven. Erica trekt de jurk van Andrea aan om een afleiding te vormen. Marcus vind Erica en steelt haar armband die hij uit een museum gestolen heeft. Marcus Antonius gaf de armband aan Cleopatra in 41 V.C. en Marcus gaf hem aan Andrea voor hun derde huwelijksdag.

Kyle en Jenny gaan naar de boilerruimte en vinden de bom, maar slagen er niet in hem te ontmantelen. Ze proberen vervolgens te ontsnappen maar verdwalen op weg naar buiten. Uiteindelijk slagen ze erin op het dek te komen en geven de bom aan Trek ter ontmanteling. Trek gooit hem overboord door een van de kleiduivenschieters te gebruiken, zodat hij veilig ontploft. Marcus ontsnapt naar de kust en probeert Dante te stelen. Deze geeft hem echter een electrische schok en vangt hem. Drago bied zijn excuses aan aan Kyle en hoopt dat er geen problemen meer zijn. Kyle verzekert Drago dat hij hem zal pakken bij de eerste de beste gelegenheid. Terwijl ze zich klaarmaken om te vertrekken, wijst Jenny op een vlek op Kyle's shirt. Als hij naar beneden kijkt, tikt ze hem op de neus proberend om leuk te zijn. Niemand schijnt de grap te snappen.

456