The Ixtafa Affair NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

The Ixtafa Affair
Aflevering 17

Uitzenddatum : 16 februari/29 juni 1998

Samenvatting:
In een flashback van 6 jaar geleden beklimt Jenny een grote klif samen met maoor Matthew Foster. Eenmaal op de top, sluipen ze naar binnen in het "Ixtafa kamp" en schakelen de bewaker uit als onderdeel van een militaire missie. Nadat de missie klaar is, trekt Matthew champagne glazen tevoorschijn en ze toasten op het succes. Hij geeft Jenny dan een ring en vraagt haar met hem te trouwen.

Terug in het heden neemt Jenny Trek mee op haar jaarlijkse trekvakantie vlakbij hetzelfde gebied waar Matthew haar ten huwelijk vroeg. Tijdens de trek horen ze een gil en haasten ze zich naar het vlakbij gelegen kampeerterrein. Een vrouw (Krista) zegt dat er een beer voorbij kwam maar dat haar man hem verjaagd heeft. Haar man blijkt "Matthew" te zijn, maar wanneer Jenny hem nadert doet hij alsof hij haar niet kent. Krista zegt dat zij en haar man "Mark" hier altijd al hebben willen kamperen en dat ze zelfs hun zoon "Scotty" overtuigt hebben om mee te gaan. Geirriteerd dat Matthew haar niet wil kennen, gaan Jenny en Trek er vandoor.

Terwijl de rest van het team op vakantie is, blijft Kyle aan boord van SkyOne om wat werk af te krijgen. Dante klaagt dat hij vastzit in de garage terwijl de rest van de auto's plezier maakt. Kyle biedt aan om Dante mee te nemen voor een ritje langs de kust, maar Dante klaagt dat de zoute lucht slecht is voor zijn chassis. Kyle suggereert een ritje naar de woestijn, maar Dante wil niet het risico van oververhitting lopen. Jenny belt Kyle en vraagt hem onderzoek te doen naar Matthew. Kyle zegt haar het te laten gaan. Ondertussen werkt Trek aan het opzetten van zijn draagbare TV om zijn zaterdagmorgen tekenfilms te kijken.

Alhoewel Kyle aan Dante vertelt dat ze niet jaloers is, start Kyle toch een onderzoek naar Matthew Foster. Dante is gewoon blij weg te zijn uit de garage. Ze gaan naar het huis van Matthew en praten met zijn nerveuze vrouw die Kyle vertelt dat Matthew een paar dagen weg is voor een kampeertrip. Jenny raakt geobsedeerd door de reden waarom Matthew haar negeerde en begint hem op te sporen in het woud (Trek noemt het stalken). Ze bereiken hun nieuwe kampeerplek, alwaar Trek Krista ziet in een passionele kus met haar "zoon".

Kyle roept Duke en Erica terug van vakantie. Duke is blij terug te zijn omdat Beast op zijn zenuwen ging werken, maar Erica is geergerd omdat ze een Sultan had die uit haar handen at. Tegen Kyle's instructies in gaan Jenny en Trek terug naar de kampeerplek. Krista verlaat de plek om zich op te frissen bij een riviertje. Trek plaatst zijn tv in een boomstronk, afgestemd op een erotisch kanaal en Scott verlaat de kampplaats om het geluid te volgen. Jenny confronteert Matthew, die toegeeft haar wel te kennen maar haar zegt te vertrekken. Verder legt hij uit dat ze van plan zijn in te breken in het Ixtafa complex, een federale gevangenis. Krista keert terug en richt een pistool op Jenny. Ondertussen valt Trek uit de boom waar hij zich verstopt had, recht voor Scott, die Trek gevangen neemt. Ze keren terug bij het kamp en treffen Jenny en Krista aan die worstelen om het pistool. Krista waarschuwt Matthew dat als hij haar niet helpt, hij zijn vrouw (Jillian) of zoon (Max) nooit meer zal zien. Tijdens de worsteling haalt Matthew flink zijn hand open aan het mes van Scott. Duke en Erica bewaken het huis van Matthew en indentificeren 3 mannen die Matthew's vrouw en zoon in gijzeling houden.

Jenny verbind Matthew's hand en zegt Krista dat Matthew niet in staat zal zijn om de klim naar het Ixtafa complex te maken. Krista zegt Jenny dat zij de klim dan maar zal moeten leiden, omdat ze anders het "nerdy vriendje" vermoord (Trek), alsmede Matthew, zijn vrouw en zoon. Het plan is om Generaal Navarro, een drugsbaas, te bevrijden en een beloning van 10 miljoen dollar op te strijken.

Terwijl ze door het bos trekken bespreken Jenny en Matthew hun relatie. Matthew vertelt haar dat hij zijn vrouw Jillian ontmoette op een blind date en dat het liefde op het eerste gezicht was. Matthew begrijpt nu waarom Jenny het huwelijksaanzoek afwees, slechte timing. Hij was aan het eind van zijn carriere en zij aan het begin van de hare.

Erica gebruikt een energiestraal van de combo auto om de pijpen in het huis van Matthew te verhitten. Het water in het toilet begint te koken en de mannen bellen een loodgieter. Erica onderschept het gesprek en stuurt Duke naar het huis. Duke arriveert in een loodgieterskostuum en gaat aan het "werk" met de pijpen.

Jenny klimt naar de top van de klif en helpt de anderen. Trek glijd uit en laat wat spullen vallen. Hij maakt zichzelf los van het veiligheidstouw en valt bijna, maar is in staat zich te herstellen. Als hij eindelijk boven is, wordt hij uitgelachen door Jenny.

Duke roept van buiten om wat hulp en "Frankie" komt naar buiten. Duke slaat hem neer. Erica komt ook bij het huis terwijl ze doet alsof ze een drukke buurvrouw is die veel was te doen heeft. Als een van de gangsters langs de wasmachine loopt op zoek naar Frankie, slaat ze hem achter op zijn hoofd. Kyle sluipt het huis binnen en lokt de derde man in een hinderlaag.

Bij het complex slagen Trek en Erica erin de bewakers bij de poort uit te schakelen en Generaal Navarro wordt bevrijd. Terwijl Krista en Scott zich opmaken om te vertrekken, arriveert SkyOne en hangt direct boven hen. In paniek proberen ze te vluchten maar Trek slaagt erin hen te stoppen.

Jenny brengt Matthew weer naar huis waar hij verenigd wordt met zijn familie. Jenny vraagt zich af wat ze gemist heeft. Domino vertelt haar dat ze allebei weten dat ze zichzelf bewaard voor iemand waarvan haar instincten zeggen dat het de juiste is. Jenny antwoord dat ze geen idee heeft waar Domino het over heeft. Kyle onderbreekt door Jenny terug te sturen naar SkyOne voor een volgende opdracht.

456