Home Away From Home NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Home Away From Home
Aflevering 18

Uitzenddatum : 23 februari/6 juli 1998

Samenvatting:
Het team probeert "Captain Zap" te vinden, een geniale computerhacker die er in geslaagd is bij FLAG in te breken. Ze traceren hem tot in een oud bakstenen gebouw, maar alle deuren zijn voorzien van een alarm. Ze discusseren over ideeen om binnen te komen varierend van Beast's idee om een gat in de muur te schieten met een van zijn raketten tot Dante's suggestie om de grijphaken van de voertuigen te gebruiken om het gebouw plat te trekken. Uiteindelijk gaan ze voor het sarcastische idee van Erica, ze klimmen naar binnen door het open raam. Ze gaan naar binnen, klimmen naar boven en Duke trapt de deur in van een van de appartementen. Captain Zap blijkt een mooie jonge vrouw te zijn, Corky Flemming, die Trek's naam herkent. Ze sluit wat geheime Team Knight Rider informatie op haar computer.

Het team is verrast over Corky's verschijning en ze zeggen dat ze er niet uitziet als een cyberterrorist. Corky is beledigd en ze zegt dat ze alleen op zoek was naar de locaties van ondergrondse buitenaardse bases in New Mexico. Ze beweert ook dat ze "per ongeluk" heeft ingebroken in het Witte Huis computer systeem, maar alleen om Hillary een e-mail te sturen om haar te vertellen dat ze geen horizontale strepen zou moeten dragen op CNN. Corky zegt dat ze niet voor iemand werkt, alleen maar part time bij Gap. Terwijl Corky zichzelf probeert uit te leggen wordt Trek verliefd op haar.

Kyle bspreekt het incident met de rest van het team in de controlekamer. Trek wil dolgraag Corky terugkrijgen. Terwijl ze naar het videomateriaal van Dante's cameras kijken, herkent Kyle het geweer van de leider als die van Alexi Markov, een KGB agent. 8 jaar eerder verrichte Markov een soortgelijke val en liet Kyle voor dood achter.

Kyle bezoekt Drozhdov "De peetvader van de Russische Mafia." die schaak speelt in het park. Drozhdov kent Kyle's vader die informatie verkocht aan de KGB en zich toen tegen hen richtte. Kyle vraagt waar hij Markov kan vinden, maar Drozhdov weigert en zegt zijn handlangers om Kyle te vermoorden. Dante komt hem redden, de handlangers neerschietend met een verdovingspijltje. Terug aan boord van SkyOne ontvangt Kyle een e-mail van een van Drozhdovs mannen waarin staat dat Kyle vindt wat hij zoekt in Rockwell, Iowa. Kyle's vader redde deze man zijn leven en nu wil hij zijn schuld aflossen.

Het team gaat naar Rockwell, een klein afgelegen stadje. Ze splitsen zich om het stadje te onderzoeken op verdachte zaken, maar kunnen niets abnormaals vinden. Ze ontmoeten elkaar weer bij "Gower Drugs" een naam die Trek herkent als de naam van de winkel in "It's A Wonderful Life." Trek en Erica vertrekken om het hotel aan de rand van de stad te onderzoeken. Binnen in de winkel, laat een kleine jongen (Bobby) zijn baseballkaartjescollectie zien aan Duke. Alle kaartjes zijn uit de 70er jaren en als Kyle vraagt hoe het komt dat hij zoveel weet over baseball, zegt hij dat hij dat op school geleerd heeft omdat baseball het nationale tijdverdrijf van Amerika is. Bobby's moeder, Holly Statton, runt de winkel en is ook de burgemeester van het stadje. De sherrif, Burt Cassidy, komt de winkel binnen en waarschuwt het team dat ze niet houden van hotshots die hun stadje binnenkomen.

Erica is beledigd wanneer Trek stopt om "zichzelf te ontlasten." Terwijl ze stilstaan scant Kat een kleine kunstmatige ingang in de zijkant van een van de bergen. Trek en Erica gaan er op af en ontdekken een deur. Ze willen dit melden aan Kyle maar worden door twee mannen gevangen. Ze worden naar binnen gebracht in de geheime bergplaats, waar Markov het overzicht voert over een veiling van Captain Zap. Trek en Erica worden in een cel geworpen met Corky. Trek en Corky ruzieen een beetje, maar Corky zegt Trek dat ze allebei hackers zijn, maar het enige verschil is dat zij gepakt werd. Erica gebruikt een ongeoorloofd explosief vermomd als nagelknippers om los te komen.

Kyle, Duke en Jenny gaan naar de plaatselijke bibliotheek, waar alle boeken over Amerika gaan. Kyle vertelt Duke en Jenny dar in de jaren 50 de CIA ongemerkt een klein stadje overnam in de Sovjet Unie die diende als trainingsgrond voor spionnen. Hij gelooft dat de Russen hetzelfde gedaan hebben in Rockwell.

Buiten de bergschuilplaats probeert Kat in contact te komen met Kyle maar alle transmissies zijn gestoord. Erica gebruikt een vijl om een van de bewakers uit te schakelen zodat Trek bij een computer kan komen. Alle tekst is in het Russisch zodat het nutteloos is voor Trek. Hij vind het stroomnet van de stad en gebruikt de straatlichten om een Morse code boodschap te zenden. Jenny ziet de boodschap en zij en Duke komen helpen.

De stadsbewoners houden een vergadering en besluiten het team te doden. Kyle luistert ze af maar wordt betrapt door Burgemeester Holly. Holly vertelt hem dat alles wat ze willen is hun leven houden zoals het is. Ze heeft geprobeerd om de stadsbewoners te bewegen hun leven als spionnen op te geven. Terwijl ze dit vertelt worden ze door Sherrif Cassidy afgeluisterd en beiden gevangen genomen.

Duke en Jenny bevrijden Trek, Erica en Corky. Trek blijft buiten het gevecht en COrky vraagt hem waarom. Trek zegt dat hij niet wil showen tegenover zijn teamgenoten. Kyle probeert de stadsbewoners te overtuigen dat ze kunnen leven als normale Amerikanen, maar Markov zegt dat Kyle alleen maar leugens verspreid. Dante leid Cassidy en Markov af en Kyle en Holly ontsnappen. Sherrif Cassidy roept hulp in en laat tanks en Mig vliegtuigen uitrukken om Team Knight Rider te stoppen. Holly smeekt Kyle om niet terug te vuren, aangezien de meeste soldaten slechts jongens zijn. Kyle stemt toe. Een raket gooit Trek van Plato, hij is zwaargewond maar in staat om Corky te zoenen als ze hem te hulp schiet. Hij zegt dat hij haar iets schuldig is. Bobby rent voor de tanks en roept dat ze moeten stoppen met schieten. Zijn moeder rent achter hem aan en het schieten stopt.

Kyle vertelt Holly dat Cassidy en Markov zullen moeten boeten voor hun daden, maar dat het bestaan van het stadje een schande zou zijn voor Amerika en dat ze waarschijnlijk het hele incident het liefst vergeten. Trek vertelt Kyle dat Corky ontsnapt is terwijl hij bewusteloos was. Niemand gelooft het verhaal, maar niemand vraagt ernaar.

456