EMP NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

EMP
Aflevering 19

Uitzenddatum : 27 april/13 juli 1998

Samenvatting:
Twee bewakers van Miller Technologies, een van de grootste producenten van militaire software, worden neergeslagen door een mysterieuze electrische kracht. Kyle roept het team bij elkaar voor een onderzoek, en Dennis de monteur bied aan om te helpen in zijn gele Pacer "Octavius". Kyle zegt Dennis dat hij nodig is op SkyOne. Kyle bekritiseert Erica wegens gebrek aan gevoel voor teamwork, nadat hij haar betrapt op het lezen van een tijdschrift tijdens de briefing.

Trek bezoekt Miller Tech en ontmoet een groep van de bedrijfsnerds. Een van hen vraagt Trek zelfs om zijn Newton te signeren. Trek ontdekt dat bepaalde software gestolen is, inclusief de motoren van een Electro Magnetische Puls die in staat is om elk electronisch apparaat kort te sluiten. Domino onderzoekt het EMP overheids contract en vind 4 bedrijven die betrokken waren bij het bouwen van de onderdelen voor het apparaat. Een tweede bedrijf werd twee weken geleden beroofd. De twee overgebleven bedrijven zijn Webber Data en Yoshida Sonics. Dante vind de naam "Carlos Adulce" een roekeloze plaatselijke wapensdealer. Kyle herkent de naam van zijn CIA dagen, hij was niet in staat om Carlos in het verleden tegen te houden. Kyle neemt aan dat Carlos probeert de onderdelen te stelen om zijn eigen EMP apparaat te bouwen.

Erica gaat naar Webber Data en Kat ontdekt een energieontlading met dezelfde golflengte als die bij Miller Tech. Kyle waarschuwt Erica om de dieven niet te lijf te gaan totdat ze back up heeft, maar Erica negeert hem, bewerend dat ze het signaal van Kyle verloren is. Erica flirt met de bewaker bij Webber Data. Ze beloofd hem een date als hij haar binnen laat. De bewaker laat haar binnen. Erica ziet een bloemist die een boeket bloemen terug zet in een bestelbusje en realiseert zich dat hij de dief is. Ze besluit hem te achtervolgen door zeer druk verkeer. Een man vuurt een sonisch veld vanaf de achterkant van de bus, dat stoort met de systemen van Kat, maar toch gaan ze door. Erica probeert het verkeer af te snijden door midden op de weg te gaan rijden, maar eindigt in een zandhoop die daar ligt vanwege wegwerkzaamheden. Het busje ontsnapt.

Kyle zegt Trek een afweersysteem te ontwikkelen dat de voertuigen beschermt tegen de EMP en stuurt DUke undercover naar Yoshida als een tijdelijke secretaresse. Kyle en Jenny bezoeken Yoshida en krijgen een rondleiding van de directeur "Kayla" Kayla en Kyle flirten met suggestieve bewoordingen. Jenny en Domino maken grappen over Kayla achter haar rug.

Erica blijft achter op SkyOne zodat ze uit de problemen blijft. Ze verveelt zich en begint te praten met Kat. Kat vertelt haar dat niemand in de Foundation haar in het team wilde, maar dat Kyle zijn nek voor haar heeft uitgestoken en dat ze wel iets loyaler zou mogen zijn. Erica vraagt Kat hoe het kan dat als de voertuigen ontwikkeld zijn om de persoonlijkheden van de bestuurder aan te vullen, zij is geeindigd met de brave mevrouw. Kat antwoord dat misschien diep van binnen Erica ook een braaf meisje wil zijn. Erica loopt door de garage en loopt Trek in de weg die bezig is met de EMP afweer. Dennis vraagt haar hulp voor het upgraden van de stem modulator van Octavius, maar hij schaamt zich als het dingen zegt als "Je bent te cool Dennis." en "Je bent een vrouwenmagneet."

Duke komt binnen voor zijn tijdelijke baan en ontmoet de snobberige "David" de assistent van Kayla. David beledigd Duke vanaf het begin. Dante en Domino testen de beveiliging van Yoshida door te proberen in te breken, maar ze kunnen niet binnen komen. Duke sluipt weg van zijn archiveren om te proberen lichamelijk in te breken in verboden gebieden maar slaagt er ook niet in. Hij keert terug naar zijn baas die op het punt staat te vertrekken voor een Yoghurt pauze. Als hij vertrokken is, kijkt Duke naar zijn computer en ontdekt verboden FAA bestanden die geheime informatie bevatten over commerciele vluchtpatronen. Een van de patronen bevat een notitie "CA" Carlos Adulce. Duke neemt aan dat ze een demonstratie van de EMP plannen op een van de vluchten.

Kyle en Jenny vertellen Kayla dat haar assistent een spion is. Zij zegt dat de enige manier om het apparaat te stelen zou zijn om een toegangspaneel in een aparte kamer te gebruiken. Kyle en Jenny gaan op onderzoek uit. Onderweg maakt Jenny een snedige opmerking over Kayla, waardoor ze ruzie krijgen. Dante en Domino bemoeien zich ermee, Dante verdedigt Kyle en Domino verdedigd Jenny. De twee mensen besluiten om het er bij te laten zitten. Ze gaan de kamer binnen en raken opgesloten. Kayla spreekt tegen hen over de intercom. Ze zegt dat ze het goede idee hadden maar de verkeerde persoon, zij was degene die het EMP apparaat wilde stelen. Ze activeert een geluidsgenerator in de kamer die hen uiteindelijk uit elkaar zal scheuren. Kyle roept Duke over de comlink en Duke en Beast komen door de muur heen om hen te redden.

Domino ontdekt dat Kayla overeenkomt met de beschrijving van een wapenhandelaar die gezocht wordt door Interpol. Dante breekt in op de computer van een plaatselijk mobiel telefoonbedrijf en ontdekt dat Carlos Adulce pas geleden zijn telefoon nog gebruikt heeft, en dat hem gezegd werd te komen naar een adres bij het vliegveld. Jenny en Duke vertrekken om hem te stoppen.

Carlos en Kayla ontmoeten elkaar bij het vliegveld, Carlos met een koffer geld, Kayla met het EMP geweer. Carlos wil bewijs dat het geweer werkt en Kayla stelt voor het te proberen op een van de landende vliegtuigen. Terwijl ze zich voorbereid om te vuren, komt Team Knight Rider aan, waardoor Kayla besluit het geweer op hen uit te proberen. De puls schakelt alledrie de voertuigen uit, zodat ze onbruikbaar zijn. Duke en Jenny zoeken dekking achter Beast terwijl Kayla doorgaat met vuren. Duke gebruikt een van Beast's toegangspanelen om handmatig controle te krijgen over de raketlanceerder zodat ze wat tijd kunnen winnen.

In SkyOne is Trek klaar met het EMP schild. Erica maakt zich zorgen over het feit dat Trek niet genoeg tijd heeft om de schilden te installeren en de voertuigen weer klaar te maken. Ze vraagt Dennis om een afleiding te vormen. Dennis twijfelt, maar Erica geeft hem een speech over teamwork en hij stemt toe. Ze installeren de schilden op Octavius. Dennis gaat met de auto naar het vliegveld en trekt het vuur van Kayla terwijl Trek de andere auto's repareert. De schilden van Octavius gaan het opgeven. Jenny neemt Domino om Dennis te beschermen. DOmino gaat skieen (op twee wielen rijden) en blokkeert het EMP schot. Domino biedt aan om de wielen van Kayla's busje kapot te schieten, maar Jenny wil het op de moeilijke manier doen. Ze klimt naar buiten op Domino's motorkap, springt het busje in en slaat Kayla neer. Ondertussen houden Kyle en Dante Carlos tegen, die wilde ontsnappen.

Erica komt te laat aan op de debriefing. Kyle zegt haar dat het een grote fout was om Dennis te sturen, een ongetrainde agent, in een gevaarlijke situatie. Erica neemt de volledige verantwoordelijkheid en zegt Kyle dat ze haar ontslag bij FLAG zal indienen om de rest van het team te beschermen. Kyle stelt voor dat iedereen zijn mond houd en niets aan FLAG te vertellen over wat er gebeurd is. Hij prijst Erica voor haar trouw aan het team.

456