Apocalypse Maybe NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Apocalypse Maybe
Aflevering 20

Uitzenddatum : 4 mei/20 juli 1998

Samenvatting:
Een TV dominee voorspelt een aardbeving in het noordwesten van Arizona. Net als hij klaar is met preken, slaat de aardbeving toe. Hij vernietigd bijna een caravan die bewoond wordt door "Bobby Shane en Wanda" een stelletje dat naar de show kijkt.

Duke bezoekt Dominee Ransom's "Koninkrijk der Gekozenen." een extravagante campus die gecentreerd is om een enorme pyramide. De bewaker weigert hem binnen te laten, zodat Duke naar binnen sluipt door een hek open te knippen. Dit tot teleurstelling van Beast die liever naar binnen was gecrasht. Trek en Kyle bezoeken het epicentrum van de aardbeving en stellen vragen aan Bobby en Wanda. Trek doet wat geologische metingen en lijkt nerveus als Kyle naar de resultaten vraagt. Jenny spreekt met een seismoloog, Brian, die haar verteld dat hij een ongebruikelijke "voor echo" bemerkte voor de aardbeving. De seismoloog probeert Jenny te versieren. Het team onderzoekt alle gegevens en Trek bepaalt dat de dominee de beving niet voorspelde, hij heeft hem veroorzaakt.

Duke wordt tegengehouden door enkele bewakers, terwijl ze vechten komt Dominee Ransom naar buiten. Hij beveelt de bewakers los te laten. Hij stemt erin toe met Duke te praten. Ransom beweert dat hij alleen een instrument van God is. Duke wordt door twee bewakers naar buiten gebracht die het zeer duidelijk maken dat ze van plan zijn om Duke pijn te doen. Duke verslaat de bewakers makkelijk, maar meer komen tevoorschijn. Beast komt hem redden, terwijl hij de bewakers intimideert met een gemene vlammenwerper.

Trek onderzoekt informatie over Nikola Tesla (1856 - 1943), wetenschapper, visionair, gek. Hij legt uit dat Tesla werkte aan een seismisch wapen, Bij de volgende briefing ontbreekt Trek. Jenny vertelt Kyle dat ongeveer 10 jaar geleden, Dr Jackson Roykirk van MIT wat onderzoek deed op basis van Tesla's werk. Verder onderzoek bewijst dat Dr Roykirk de mentor was van Trek op MIT. Dante bekijkt Dominee Ransom's uitzending en ziet dat Trek "gered" wordt op televisie. De domineen voorspelt een nieuwe aardbeving, dit maal in Owens Vallei waar SkyOne geland is. De beving komt en Erica raakt beklemt onder een omgevallen stalen balk. Domino snijdt haar los met een laser.

Het team bepaalt dat de beving gezonden is als een waarschuwing voor hen om weg te blijven. Dante zoekt meer informatie over het onderzoek van Roykirk en ontdekt dat hij alleen een adviseur was voor het project. Het meeste werk werd gedaan door een "T. Sanders", Trek dus. Het team vreest dat Trek zich verantwoordelijk voelt voor het maken van het apparaat, maar het ook niet vernietigd wil zien. Om de machine te laten werken heeft het een speciaal isotoop nodig, maar "Balthorium-G" werd alleen gemaakt in een lab 1 jaar geleden. Een van de labs is opengebroken en wat van het isotoop raakte zoek. OP basis van de kracht van de bevingen berekenen de voertuigen dat Ransom meer van het isotoop nodig zal hebben. J Woo Chemicals is het enige andere lab dat het in voorraad heeft.

Trek vraagt Dominee Roykirk naar de bevingsmachine en wordt herenigd met Professor Roykirk. Roykirk is enthousiast om het apparaat aan Trek te laten zien, verborgen in een verlaten restaurant in de woestijn. De professor zegt Trek dat zijn intelligentie een gift van God is en dat het apparaat nu dient voor de zaak van God. Trek klaagt dat zijn ideeen worden gebruikt om mensen te pijnigen, maar de professor zegt dat het allemaal onderdeel van Zijn plan is. Hij zorgt ervoor dat Trek niet meer kan storen.

Jenny en Kyle gaan naar Woo Chemicals om de diefstal van het isotoop te voorkomen. Zodra ze aankomen, ontsnappen de dieven in een busje. Jenny en Kyle jagen ze achterna, maar juist als Dante zich klaarmaakt om een raket af te vuren, ontvangt hij een signaal van Trek dat alles in orde is. Kyle breekt de achtervolging af, maar weet niet dat de bestuurder van het busje gebruik maakte van Trek's communicator.

Dominee Ransom voorspelt een nieuwe beving. Deze zal Las Vegas raken voor zonsondergang. Dante gebruikt de locaties van de laatste 2 bevingen om de waarschijnlijke locatie van het apparaat te vinden. In Las Vegas beginnen mensen te wedden voor of tegen de mogelijke totale vernietiging van de stad. Erica raakt opgewonden van het feit dat ze naar Las Vegas gaan, maar ontdekt dat ze slechts naar een plaatsje in de woestijn gaan net buiten de stad. Duke en Erica ontdekken het verlaten restaurant. Ze breken in, bevrijden Trek en vangen de professor. De beving slaat toe, maar Trek slaagt erin het doel te veranderen zodat de beving precies onder het restaurant plaats vindt. Het restaurant wordt vernietigd tezamen met de machine.

Erica en Duke troosten Trek, zeggend dat hij zich niet schuldig moet voelen over dingen die hij als kind deed. Ze vragen hem of er misschien andere apparaten zijn waar ze zich zorgen over moeten maken. Trek zegt dat er tientallen zijn. Duke hoopt maar dat het een geintje is.

456