Spy Girls NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Spy Girls
Aflevering 21

Uitzenddatum : 11 mei/27 juli 1998

Samenvatting:
Er waren eens drie meisjes die werkten als undercover agenten : April, een kanshebber voor Miss Universe, Josie, een computergenie, en hun leider Emma Kane. De drie agenten komen aan bij het huis van Fred Clement, een gepensioneerde FLAG agent. Josie klaagt dat ze nooit iets van het exotische werk mag doen. April verteld haar dat ze Mr Clement mag verleiden. Josie ziet de foto van de bejaarde man en stemt toe om het bij haar computers te houden. April gaat naar het huis van Fred en stelt zchzelf voor als iemand van de Psychic Powers Hotline. Ze houdt Fred bezig terwijl Emma naar boven sluipt. Een team van mannen breekt op hetzelfde moment in in het huis op zoek naar een "ei" Ze ontsnappen.

Team Knight Rider komt aan bij Clement's huis en ondervragen hem over het ei. Fred heeft zijn vrouw verteld dat hij het ei kocht bij Neiman Marcus als een trouwkado, maar eigenlijk heeft hij het "geleend" van zijn laatste FLAG opdracht. Hij vertelt Kyle dat hij naar Muldavia gestuurd werd om het ei terug te halen van de gevallen dictator Alojandro Bracco, maar hij heeft zijn bazen verteld dat het ei vernietigd werd tijdens de overval. Kyle wil het ei terug, maar Joan doneerde het aan de kerk voor een veiling voor het goede doel. De Spy Girls luisteren mee via een verborgen microfoon.

Duke en Trek bezoeken het huis van Alojandro Bracco. "Alex" bekijkt videobanden van de tijd dat hij nog aan de macht was, terwijl hij door een zuster gemasseerd wordt. Alhoewel hij beweert niets van het ei te weten, bekijkt Duke stiekem wat papieren op zijn bureau. Het is een speech, geschreven door Bracco, waarin hij aankondigd weer aan de macht te zijn.

Kyle en Jenny gaan naar de veiling toe. Ze zijn van plan om maximaal 1000 dollar te bieden. Als het bieden begint bij 30.000 dollar, worden ze nerveus maar Jenny begint een biedoorlog met Emma, die het ei krijgt voor 50.000 dollar. Jenny gaat naar Emma toe en eist het ei op. Bijna gaan ze op de vuist, maar gemaskerde mannen komen en stelen het ei van hen beiden.

De voertuigen identificeren Emma als Emma Kane, een voormalige CIA agent die in 1996 wegging en nu van kant is veranderd en betrokken is bij vele illegale activiteiten. Ondanks haar slechte reputatie zijn Kyle, Duke, Trek en Beast allemaal geraakt door haar schoonheid, tot groot ongenoegen van Jenny en Domino. Dante houdt de telefoonlijnen van Bracco in de gaten en vertelt Kyle dat Bracco's moeder, Rosa op zoek is naar een paar nieuwe verpleegsters. Kyle stuurt Erica er op af om de baan te krijgen. Rosa neemt Erica aan, waarna ze ontdekt dat Bracco ook al spionne April heeft aangenomen. April en Erica vechten om de aandacht van Alex, maar uiteindelijk besluit Alex dat hij wel twee verpleegsters kan gebruiken.

De rest van het team volgt Josie en Emma, in de hoop dat zij het team naar het ei leiden. De twee spionnes stelen een kaviaartruck, maar Jenny stopt ze met een energiepuls van Domino. De truck ontsnapt en de spionnes gaan er achter aan, gevolgd door Team Knight Rider. Uiteindelijk weet de truck weg te komen. Kyle confronteert Emma, waarna ze zichzelf identificeert als iemand van Speciale Operaties. Josie vertelt hen dat de mannen die het ei gestolen hebben op zoek waren naar de microfilm die er in zat.

Kyle en Emma klagen allebei tegen hun teamgenoten dat ze het andere team niet willen betrekken bij het onderzoek. Trek legt het verband dat kaviaar kleine hoeveelheden Theragen bevat dat het belangrijkste ingredient is voor een dodelijk zenuwgif en dat de mannen misschien daarom de kaviaar met opzet gestolen hebben. Trek en Josie breken allebei onafhankelijk van elkaar in op Pentagon dossiers op zoek naar missende micro-fiche bestanden. Ze ontdekken elkaars aanwezigheid in de files, maar versleutelen allebei om de ander te vinden en de eigen sporen verborgen te houden. Kyle neemt contact op met Erica terwijl Emma contact opneemt met April. Uiteindelijk besluiten ze toch maar samen te gaan werken. Noch Erica noch April slaagden erin het ei te vinden, maar geen van beiden wilden ze de garage doorzoeken omdat deze te smerig was. Samen gaan ze naar de garage en zien dat Alex een bom aan het bouwen is. Rosa betrapt ze. Als ze proberen haar te waarschuwen voor haar zoon, vertelt ze hen dat zij de ware kwade genius is achter de bom en trekt een pistool. Rosa vertelt hen dat ze van plan is om de bom te gebruiken om de Verenigde Staten te dwingen Alex weer aan de macht te helpen.

Erica en April worden vastgebonden in de garage als gijzelaars. Ze proberen de constructie van de bom te vertragen door de mannen te verleiden. De twee teams komen naar het huis om de gijzelaars te bevrijden. Josie en Trek werken aan het uitschakelen van het beveiligingshek terwijl Kyle en Duke hen dekken en Jenny en Emma inbreken in het huis. Ze bevrijden April en Erica en vangen Rosa en Alex.

456