Legion Of Doom NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Legion Of Doom
Aflevering 22

Uitzenddatum : 18 mei/4 augustus 1998

Samenvatting:
Shadow roept een geheime vergadering met Team Knight Rider bij elkaar. Alhoewel ze het verdacht vinden gaan Kyle en Jenny er toch naar toe, terwijl de rest van het team buiten wacht. Shadow vertelt Kyle en Jenny dat alles wat Mobius gedaan heeft samenhangt en dat Mobius probeert hem te bereiken. Terwijl Shadow op het punt staat om het volgende doel van Mobius te onthullen begint het gebouw te ontploffen. Kyle en Jenny ontsnappen krap aan, een in de val gelopen Shadow achterlatend.

Kyle vertelt Trek dat hij denkt dat Shadow FLAG's meest beroemde agent is. Hij noemt geen naam, maar impliceert Michael Knight. Hij legt uit dat deze agent nooit faalde in een missie maar niemand weet wat er met hem gebeurd is.

Kyle bestraft Dante voor het bestellen van zijn eigen nieuwe onderdelen, waarbij hij veel te veel geld uitgegeven heeft.

Gil laat het team de "KA" zien, de Knight Alpha, een prototype voertuig voor een mogelijk Europees Team Knight Rider dat op het punt staat in Berlijn afgeleverd te worden. KA spreekt alleen Duits. (Hij is in staat om vele talen te spreken, maar spreekt alleen Duits als protest tegen de egocentrische Amerikanen.)

Mobius bevrijd enkele criminelen die in het verleden tegen Team Knight Rider streden : Maxwell Amendes, de kidnapper van SkyOne(
SkyOne), Kaila Gordon, schepper van het EMP geweer (EMP) en zijn vriendin Starr, tezamen met haar butler Roland Laschewsky (The Iron Maiden). Mobius overtuigt hen ervan dat ze allemaal moeten samenwerken om zijn meesterplan te doen slagen.

Team Knight Rider probeert te begrijpen wat Shadow hen vertelde voor het gebouw ontplofte. De enige aanwijzingen zijn "Arizona" en "Key" Ze zoeken naar mensen met de naam "Key" die mogelijke doelen voor Mobius kunnen zijn. Jenny ontmoet Dr Cyrus Key, een genetisch wetenschapper die biologische wapens ontwikkelt. Kyle ontmoet William Key, een gepensioneerde hoge FLAG werknemer, die bittere verhalen uit de FLAG geschiedenis vertelt. (Wilton Knight gaf wilde feestjes in zijn huis maar nodigde Key nooit uit. Devon Miles probeerde de vrouw van Key te versieren. Key was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van KITT's scannerlicht, maar kreeg er nooit de credit voor.)

Erica en Trek bezoeken Judd Key, directeur van Key Communications. Max breekt in het kantoor en vangt Key. Kaila neemt Key mee naar het satellietcontrole centrum, gebruik makend van Keys toegang om een satelliet onder controle te krijgen. Kyle duikt op en vangt Kaila, maar niet voordat ze er in slaagt de controle over de satelliet over te zetten. Kyle denkt dat Mobius bezig is om een wereldwijd hersenspoel apparaat te ontwikkelen. De rest van het team vindt dat nog al ver gezocht.

Het team volgt Kaila naar een loods bij de zee en ze gaan uit elkaar om de boeven te vangen. Trek en Erica gaan achter Max aan, die hen van de motors slaat met een raketlanceerder. Ze worden gevangen. Duke en Jenny gaan achter Kaila aan, maar hij gebruikt een geluidsgolf wapen dat Beast en Domino stilzet. Kyle gaat achter Mobius aan, maar verschillende raketinslagen van Max vernietigen Dante bijna. Starr springt in een truck en duwt Dante en Kyle van het dok in de oceaan.

De andere 4 teamleden worden vastgebonden in de loods. Kaila vertelt Max dat Mobius hen achtergelaten heeft. Max maakt zich geen zorgen omdat het hersenspoelapparaat met hen in de loods is. Hij suggereert het te testen op Duke. Kaile zegt Duke Jenny te wurgen. Duke staat op, begint naar Jenny te reiken maar duikt dan op Max. Max en Kaila ontsnappen, beseffend dat ze door Mobius genept zijn. Jenny en Duke jagen achter hen aan in een bootrace, terwijl Trek en Erica proberen de voertuigen te herstellen. Duke slaagt erin om bij Kaila en Max aan boord te springen, terwijl enkele van de handlangers van Mobius in een derde boot raketten afvuren op Jenny.

Dante en Kyle komen aan de oppervlakte van de zee. Dante vertelt Kyle dat zijn nieuwe systeem er in geslaagd is zijn buitenkant te herstellen en dat het maar goed is dat hij de nieuwe onderdelen besteld heeft. Dante vuurt een raket af, waarmee hij de derde boot vernietigd. Duke slaagt erin Max te overmeesteren en Kaila te vangen. Het team denkt dat Mobius hen probeert af te leiden van SkyOne. Ze haasten zich terug naar het vliegtuig.

Aan boord van SkyOne, activeert Mobius het hersenspoelapparaat en gaat ongemerkt langs Gil de monteur. Hij gaat de controle kamer binnen waar Shadow op hem wacht. Shadow vertelt Mobius dat het slechts een kwestie van tijd was voor Mobius erachter kwam wie hij was. Mobius zegt dat hij Shadow met hem mee zal nemen. Een ovale electronische doos met een label "K.I.T.T." komt uit de centrale console en Mobius verwijdert hem. Als hij dat doet, verdwijnt het holografische beeld van Shadow. Mobius vertrekt terwijl het team aankomt. Ze ontdekken een boodschap : lengtegraad en breedtegraad coordinaten.

Het team gaat naar de locatie en vinden een grafsteen met erop "Michael Knight R.I.P. One man who made a difference." Een man verschijnt en zegt "Ik ben Michael Knight. Of tenminste dat was ik."

456