Angels In Chains NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Angels In Chains
Aflevering 15

Uitzenddatum : 3 februari/15 juni 1998

Samenvatting:
Erica is aan het werk met rapporten in de controlekamer als Jenny binnenkomt om zich voor t bereiden op personeelsevaluaties. Erica heeft in het verleden nooit rapporten gedaan en ze leest eindelijk Kyles rapport over de Galbreth zaak.
In een huis diep in het bos vertelt een hulpje tegen Mobius dat Jenny betrapt werd voor ze toegang kon krijgen tot vertrouwelijke informatie. Starr vertelt Mobius dat hij haar al lang geleden bij TKR had moeten laten binnendringen. Mobius vertelt haar dat als Jenny eenmaal opgesloten is ze veel makkelijker te bereiken is voor hen.

Jenny vertelt tegen het bestuur dat ze een paar jaar geleden, terwijl ze nog bij de Marine zat, ontdekte dat ze geadopteerd was. Ze denkt dat haar vader een politieagent uit Las Vegas is, genaamd Michael Long, die zich in het geheim bij de Foundation heeft aangesloten. Jenny geeft toe dat ze de bestanden heeft opgevraagd, maar ze houdt vol dat ze nooit kopieen aan wie dan ook gegeven heeft. Jenny wordt schuldig bevonden aan verraad en bestraft met een levenslange gevangenisstraf zonder mogelijkheid van vervroegde vrijlating.

Trek bekijkt de gestolen bestanden van FLAG en bepaalt dat het zeker Jenny was die ze bekeken heeft. Daarnaast nam ze, telkens nadat ze de computer gebruikt had, een vrije middag in verband met tandproblemen. Ondanks het bewijs tegen haar, probeert het team haar naam te zuiveren. Kyle pleit bij zijn superieuren om Jenny te laten gaan, maar ze weigeren. Erica vraagt Kyle wat ze gaan doen, hij vertelt haar dat het volgens de regels zal moeten, maar Erica is niet tevreden. Ze keert terug naar haar kamer, waar een schaduwachtig figuur haar een kaart overhandigd met daarop aangegeven de route van de gevangenentransportbus van Jenny. Hij vertelt haar dat hij zijn redenen heeft om dit te doen.

Erica neemt Beast om Jenny te redden en Beast is maar al te graag bereid om te helpen. Erica probeert de voorband van de bus op te blazen met een kleine raket. Maar het gaat niet helemaal zoals gepland en de hele bus ontploft. Erica trekt Jenny uit het wrak en ze rennen ervan door. Beast leid de politie weg om hen te helpen ontsnappen.

Trek ontdekt dat Jenny misschien voor Mobius heeft gespioneerd zonder het zelf te weten, door een neuro optische datachip recorder in haar hoofd. Kyle rapporteert de theorie aan zijn baas, die daarop de order geeft om Jenny te doden. De informatie op de chip kan FLAG vernietigen als Mobius ze in handen krijgt. Ondertussen begint Jenny te denken dat de tandarts er misschien ook wel mee te maken kan hebben. Zij en Erica gaan naar zijn kantoor. Al dat rennen vergt teveel van Erica, die begint te schreeuwen tegen Jenny. Erica verontschuldigd zich omdat ze niet zo sterk is als Jenny en omdat ze het ontsnappingsplan niet ver genoeg doorgedacht heeft, maar ze geeft teveel om Jenny om haar in de gevangenis te laten zitten.

Jenny en Erica komen aan bij het tandartskantoor en de receptionist vertelt hen dat Dr Greene op vakantie is. Als Jenny aandringt om precies te weten waar hij zit wordt de receptionist vervelend en belanden ze in een gevecht. Jenny wint en het wordt Erica duidelijk dat het hele kantoor nep was. Ze stelen een auto en rijden naar Mobius huis, terwijl Duke en Kyle aankomen bij het kantoor.

Jenny en Erica worden gevangen genomen zodra ze bij het huis aankomen en Mobius begint de informatie uit de chip van Jenny te halen. Erica slaagt erin om met behulp van een paperclip haar boeien te openen en slaat Starr neer. Mobius laat een gasbom afgaan en hij en Starr ontsnappen. Duke en Kyle komen aan bij het huis. Jenny vertelt hen dat Mobius weg is, maar dat hij zijn computer met alle informatie heeft achtergelaten.

Erica gaat naar Kyle bereid om haar uniform in te leveren en ontslag te nemen van TKR. Kyle vertelt haar het niet te doen, tenzij haar hart het wil. Erica vertelt hem over de schaduwachtige figuur.

Kyle zoekt Jenny op in de controle kamer. Ze vertelt hem dat ze, ondanks dat ze van alle beschuldigingen is vrijgesproken, ze altijd met de schande van het proces zal moeten leven. Kyle geeft Jenny een verontschuldiging van FLAG, uitdraaien van alle Foundation bestanden over Michael Long.

456