Knight Of The Juggernaut NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

123

Knight of the Juggernaut (2 uur)
Aflevering 64 Productienummer #60214

Uitzenddatum : 20 september 1985 (vrijdag), 28 februari 1986 (vrijdag)

Schrijvers : Robert Foster en Burton Armus
Regisseur : Georg Fenady

Credits
RC3................Peter Parros
Philip Nordstrom...John Considine
Jim Hower..........Nicholas Worth
Marta Simmons......Pamela Susan Shoop
Jennifer Knight....Mary Kate McGeehan
Frank..............Richard Fullerton
Potts..............Blair Underwood
Cabbie.............Joe Shea
Ardell.............Michael Dickson
Technicien.........Robert Kim
Boodschapper.......Tom Noga
Receptionist.......Sandy Maschmeyer
Hoofdbutler........R. Chandler Garrison
Stem 1.............RCB
Stem 2.............Luis Contreras
Bendeleden.........V.C. Dupree, Wren Brown, Marco Hernandez
Bewaking...........Rick Plastina
Dr. von Furst......Mary Woronov
John Lloyd.........Laurence Haddon

Samenvatting:
Terwijl Michael een mysterieus nieuw isotoop beschermt tijdens een transfer in Chicago, moet Devon het opnemen tegen Wilton Knight's dochter, Jennifer, en haar beslissing om de fondsen van de Foundation te verminderen. Ondertussen heeft Philip Nordstrom, een internationale terrorist, plannen om het isotoop te stelen en te verkopen aan de hoogste bieder.

Commentaar
Wow! Wat een seizoenspremiere! Zoals verwacht wordt KITT weer vernield, alhoewel hij in deze aflevering zijn ergste aframmeling tot nu toe krijgt door het neutraliseren van zijn beschermende laag. Peter Parros speelt ook mee in het vierde seizoen als RC III, een monteur van de straat die toezicht houdt op het herbouwen van KITT. Het subplot van de beslissing van de Knight Foundation om FLAG's fondsen te verminderen draagt bij aan de spanning in een reeds gespannen situatie en laat de kijker in verwondering achter of de avonturen van Michael en KITT wel door gaan. Het is een schande dat het vierde seizoen niet in staat was het spanningsniveau van deze aflevering vast te houden.

Notities

  • Een promotiespotje voor het vierde seizoen laat Michael door wat verlaten mistige straten lopen, afgewisseld met snelle scenes van KITT in Super Pursuit Mode. Michael's stem zegt "When you live in a world of evil and danger like I do, you need all the help you can get. This new KITT may be a whole lot more than I bargained for, but it's what I need. And everybody needs a friend when you're running in the night."
  • De aflevering laat nooit zien of de Molecular Bonded Shell weer teruggeplaatst wordt op KITT, we nemen aan dat het zo was tot in de aflevering "Knight Flight to Freedom" waarin KITT letterlijk zegt dat hij het weer heeft.
  • De teaser heeft een voiceover van Edward Mulhare die zegt "This is Edward Mulhare. Tonight, a special two-hour Knight Rider from Chicago."
  • Jennifer Knight maakt een opmerking tegen Michael dat hij haar aan Garthe doet denken, een referentie aan "Goliath" en "Goliath Returns" Ze gelooft dat Michael, evenals Garthe "verslaafd is aan actie tot aan het punt dat ze het zelf uitvinden als het er niet is."
  • Pamela Susan Shoop over de bootsprong : "Voor de lange opname was het een stuntdubbel. Maar ik moest het ongeveer vijf keer springen vanuit verschillende hoeken. Ik weet niet waarom ik een stuntdubbel nodig had. Hetzelfde geld voor David."
  • Michael praat meer over Wilton's droom dan wat er in het uiteindelijke script beland. "He chose to save the basis of charity and caring, the law. Without it there's nothing. No 'cusps' or 'quantum leaps' With it, there's a chance. That's all we want, to guarantee that chance. If it takes going through a wall, we go through a wall. Walls can be fixed."
  • Ook in het script is KITT die zichzelf omschrijft tegenover de autodieven als "de meest geavanceerde auto die de mensheid kent. Ik heb mogelijkheden die je wildste dromen voorbij gaan."

Hoogtepunten

  • KITT vraagt constant naar zijn uiterlijke verschijning en klaagt dat hij nooit veranderd. Dit bijverhaal gaat vooraf aan de vernietiging van KITT en de toevoeging van de Super Pursuit Mode.

Muziek uit de aflevering

  • "We Don't Need Another Hero" van Tina Turner

Quote
KITT : "I'm the Knight Industries Two Thousand, sure enough. Ready to ramble, ready to roll, ready to strutt my stuff!"

Trivia

  • De videoband die Jennifer Knight bekijkt tijdens de stafvergadering bevat een combinatie van scenes uit verschillende afleveringen, waaronder "Knighmares", "A Good Knight's Work", "Lost Knight" en ongebruikt materiaal van KITT's sprong door een trein uit "A Knight In Shining Armor"

456