Knight Of The Juggernaut NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

123

Knight of the Juggernaut (2 uur)
Aflevering 64 Productienummer #60214

Uitzenddatum : 20 september 1985 (vrijdag), 28 februari 1986 (vrijdag)

Schrijvers : Robert Foster en Burton Armus
Regisseur : Georg Fenady

Credits
RC3................Peter Parros
Philip Nordstrom...John Considine
Jim Hower..........Nicholas Worth
Marta Simmons......Pamela Susan Shoop
Jennifer Knight....Mary Kate McGeehan
Frank..............Richard Fullerton
Potts..............Blair Underwood
Cabbie.............Joe Shea
Ardell.............Michael Dickson
Technicien.........Robert Kim
Boodschapper.......Tom Noga
Receptionist.......Sandy Maschmeyer
Hoofdbutler........R. Chandler Garrison
Stem 1.............RCB
Stem 2.............Luis Contreras
Bendeleden.........V.C. Dupree, Wren Brown, Marco Hernandez
Bewaking...........Rick Plastina
Dr. von Furst......Mary Woronov
John Lloyd.........Laurence Haddon

Samenvatting:
Terwijl Michael een mysterieus nieuw isotoop beschermt tijdens een transfer in Chicago, moet Devon het opnemen tegen Wilton Knight's dochter, Jennifer, en haar beslissing om de fondsen van de Foundation te verminderen. Ondertussen heeft Philip Nordstrom, een internationale terrorist, plannen om het isotoop te stelen en te verkopen aan de hoogste bieder.

Commentaar
Wow! Wat een seizoenspremiere! Zoals verwacht wordt KITT weer vernield, alhoewel hij in deze aflevering zijn ergste aframmeling tot nu toe krijgt door het neutraliseren van zijn beschermende laag. Peter Parros speelt ook mee in het vierde seizoen als RC III, een monteur van de straat die toezicht houdt op het herbouwen van KITT. Het subplot van de beslissing van de Knight Foundation om FLAG's fondsen te verminderen draagt bij aan de spanning in een reeds gespannen situatie en laat de kijker in verwondering achter of de avonturen van Michael en KITT wel door gaan. Het is een schande dat het vierde seizoen niet in staat was het spanningsniveau van deze aflevering vast te houden.

Notities

 • Een promotiespotje voor het vierde seizoen laat Michael door wat verlaten mistige straten lopen, afgewisseld met snelle scenes van KITT in Super Pursuit Mode. Michael's stem zegt "When you live in a world of evil and danger like I do, you need all the help you can get. This new KITT may be a whole lot more than I bargained for, but it's what I need. And everybody needs a friend when you're running in the night."
 • De aflevering laat nooit zien of de Molecular Bonded Shell weer teruggeplaatst wordt op KITT, we nemen aan dat het zo was tot in de aflevering "Knight Flight to Freedom" waarin KITT letterlijk zegt dat hij het weer heeft.
 • De teaser heeft een voiceover van Edward Mulhare die zegt "This is Edward Mulhare. Tonight, a special two-hour Knight Rider from Chicago."
 • Jennifer Knight maakt een opmerking tegen Michael dat hij haar aan Garthe doet denken, een referentie aan "Goliath" en "Goliath Returns" Ze gelooft dat Michael, evenals Garthe "verslaafd is aan actie tot aan het punt dat ze het zelf uitvinden als het er niet is."
 • Pamela Susan Shoop over de bootsprong : "Voor de lange opname was het een stuntdubbel. Maar ik moest het ongeveer vijf keer springen vanuit verschillende hoeken. Ik weet niet waarom ik een stuntdubbel nodig had. Hetzelfde geld voor David."
 • Michael praat meer over Wilton's droom dan wat er in het uiteindelijke script beland. "He chose to save the basis of charity and caring, the law. Without it there's nothing. No 'cusps' or 'quantum leaps' With it, there's a chance. That's all we want, to guarantee that chance. If it takes going through a wall, we go through a wall. Walls can be fixed."
 • Ook in het script is KITT die zichzelf omschrijft tegenover de autodieven als "de meest geavanceerde auto die de mensheid kent. Ik heb mogelijkheden die je wildste dromen voorbij gaan."

Hoogtepunten

 • KITT vraagt constant naar zijn uiterlijke verschijning en klaagt dat hij nooit veranderd. Dit bijverhaal gaat vooraf aan de vernietiging van KITT en de toevoeging van de Super Pursuit Mode.

Muziek uit de aflevering

 • "We Don't Need Another Hero" van Tina Turner

Quote
KITT : "I'm the Knight Industries Two Thousand, sure enough. Ready to ramble, ready to roll, ready to strutt my stuff!"

Trivia

 • De videoband die Jennifer Knight bekijkt tijdens de stafvergadering bevat een combinatie van scenes uit verschillende afleveringen, waaronder "Knighmares", "A Good Knight's Work", "Lost Knight" en ongebruikt materiaal van KITT's sprong door een trein uit "A Knight In Shining Armor"

456

 

Knight Of The Juggernaut ENG

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

123

Michael and KITT must guard a mysterious and volatile new isotope, "Cernium," inadvertently created in a Foundation laboratory. Feared international terrorist Phillip Nordstrom (John Considine, who'd previously guest-starred in "Knight in Disgrace") plans to steal the isotope during its transportation and layover in Chicago. He intercepts Michael with "The Juggernaut," a specially designed mobile battering ram that smashes into KITT and destroys the trusty Trans Am. Separated from the Knight Foundation, Michael enlists some new friends to re-build a better KITT and retrieve the missing isotope. The guest cast includes Blair Underwood (L.A. Law) and indie-cinema star Mary Woronov (Eating Raoul).

456

 

KITTnap NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

KITTnap
Aflevering 65 Productienummer #60216

Uitzenddatum : 27 september 1985 (vrijdag), 21 maart 1986 (vrijdag)

Schrijver : Skip Webster
Regisseur : Bernard McEveety

Credits
Karen Forester......Janine Turner
Congreslid..........Nick Angotti
Lukas Hall..........Nick Savage
Jeffery Cavanaugh...Robert F. Lyons
Hondenvanger........Jim Bullock
Julian Martin.......Daniel Faraldo
Snyder..............Robert O'Reilly
Jodi Hopkins........Denise Galik

Samenvatting:
Tijdens een ontspannende middag met Karen Forester, wordt Michael door Devon geinformeerd dat Jeffery Cavanaugh, een oude vijand, ontsnapt is uit de gevangenis. Terwijl hij hem probeert te vinden, probeert Cavanaugh's partner, Julian Martin, een dossier te vinden met belastende informatie die hem de gevangenis in kan laten gaan.

Commentaar
We beginnen vaker te zien dat Michael van vakanties wordt weggehaald door Devon. Zijn boosheid en frustratie begint hier zichtbaar te worden en vind zijn climax in de aflevering "The Scent of Roses". Hij instrueert Karen over de fijnere zaken van KITT's functies en zij krijgt volledige toestemming van Devon om alles over de auto te leren wat ze kan. Het is iets anders om te zien dat Julian Martin slimmer is dan KITT en we zien eindelijk dat KITT's stoelen niet kogelvrij zijn (in het script staat "de kogels slaan gaten in de bekleding van Michael's stoel"). Een leuke scene in Devon's kantoor laat RCIII proberen Michael te helpen met de zaak, maar die zegt nee. Devon berispt RC III dan voor het laten staan van zijn limonadeblikje op zijn bureau.

Notities

 • Michael zegt dat hij Cavanaugh vorig jaar in de gevangenis gezet heeft, iets wat de kijker nooit gezien heeft. De enige andere keer dat dat gebeurde was met J. Gordon Baxter in "Knight of the Chameleon".
 • RC III zegt dat hij de Street Avenger actie mist, een referentie naar "Knight of the Juggernaut".

Trivia

 • Dit is de enige aflevering met de Super Pursuit Mode in de teaser.
 • Een van de modellen in de club draagt een "Grimaldi original" badpak, een referentie naar co-producer Gino Grimaldi.
 • De hond die zich in KITT verstopt heet Scruffy volgen het script.

456

 

KITTnap ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

KITTnap
An escaped prisoner might be the key to apprehending a criminal who has evaded the Foundation for years, but Michael is left almost powerless when he loses KITT in the raid.

456

 

Sky Knight NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Sky Knight
Aflevering 66 Productienummer #60219

Uitzenddatum : 18 oktober 1985 (vrijdag), 6 juni 1986 (vrijdag)

Schrijvers : Carlton Hollander en Dennis Rodriguez
Regisseur : Jeffrey Hayden
Oorspronkelijke titel : "Doomsday"

Credits
Charles Zurich......Ron O'Neal
Nick................Robbie Rist
Steven..............Dennis Pratt
Calvin Holmes.......Macon McCalman
Mevr. Swanson.......Barbara Townsend
Lloyd Swanson.......Jeffrey Alan Chandler
Mary................Susan Blu
Beveiligingsman.....Will Gill jr.
Kurt................Brian Thompson
Kaartverkoper.......Bob Coker
Kapt. Bill Rogers...Pope Freeman
Sherrif Amos........Jack Starrett

Samenvatting:
Michael en Devon gaan wanhopig op zoek naar een gekaapt vliegtuig met vele passagiers aan boord, inclusief Bonnie. De hoofdkaper, Charles Zurich, zend zijn eisen uit terwijl Michael het signaal herleid naar "Deep Sleep" een militaire installatie die een Doomsday apparaat bevat dat het gehele complex kan vernietigen als het geactiveerd wordt.

Commentaar
Een hoogtepunt uit het vierde seizoen. "Sky Knight" plaatst een van de eigen Foundation mensen in gevaar en laat zien hoeveel Devon en Michael werkelijk om Bonnie geven. Op dit vroege punt in het seizoen lijkt de serie nog niet veel van zijn charme verloren te hebben. Beginnend met de volgende aflevering "Burial Ground" neemt de serie een duik in kwaliteit (met uitzondering van een paar uitzonderlijke afleveringen als "The Scent of Roses" en "Killer KITT"). Patricia McPherson zei "Robbie Rist was een geweldige vent. Eigenlijk was hij maar een paar jaar jonger dan ons maar hij zag er kinderlijker uit. Het was erg leuk om met hem te werken."

Notities

 • De "raket-ontwijk" scene aan het einde is hergebruikt uit "Deadly Maneuvers" en "Knight Strike"
 • Patricia McPherson over het filmen op locatie "We filmden door het Los Angeles gebied. Soms reden we uren om op een locatie te komen en soms bleven we zelf een nacht over als het meer dan twee uur rijden was."

Trivia

 • Luister naar de aankondigingen in de vliegveldhal aan het begin van de aflevering, een van de namen die genoemd wordt is Robert Ewing, de producer van het vierde seizoen. Hij wordt ook opgeroepen in de lobby van het hotel in de eerdere aflevering "Knight Strike"
 • De naam van de piloot in deze aflevering is Bill Rogers, dezelfde naam die gebruikt wordt in een andere serie van Glen Larson Buck Rogers in the 25th Century
 • Het vliegtuig verdween oorspronkelijk van de radar nadat Zurich er een futuristisch stoorapparaat aan verbond.

456