Sky Knight NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Sky Knight
Aflevering 66 Productienummer #60219

Uitzenddatum : 18 oktober 1985 (vrijdag), 6 juni 1986 (vrijdag)

Schrijvers : Carlton Hollander en Dennis Rodriguez
Regisseur : Jeffrey Hayden
Oorspronkelijke titel : "Doomsday"

Credits
Charles Zurich......Ron O'Neal
Nick................Robbie Rist
Steven..............Dennis Pratt
Calvin Holmes.......Macon McCalman
Mevr. Swanson.......Barbara Townsend
Lloyd Swanson.......Jeffrey Alan Chandler
Mary................Susan Blu
Beveiligingsman.....Will Gill jr.
Kurt................Brian Thompson
Kaartverkoper.......Bob Coker
Kapt. Bill Rogers...Pope Freeman
Sherrif Amos........Jack Starrett

Samenvatting:
Michael en Devon gaan wanhopig op zoek naar een gekaapt vliegtuig met vele passagiers aan boord, inclusief Bonnie. De hoofdkaper, Charles Zurich, zend zijn eisen uit terwijl Michael het signaal herleid naar "Deep Sleep" een militaire installatie die een Doomsday apparaat bevat dat het gehele complex kan vernietigen als het geactiveerd wordt.

Commentaar
Een hoogtepunt uit het vierde seizoen. "Sky Knight" plaatst een van de eigen Foundation mensen in gevaar en laat zien hoeveel Devon en Michael werkelijk om Bonnie geven. Op dit vroege punt in het seizoen lijkt de serie nog niet veel van zijn charme verloren te hebben. Beginnend met de volgende aflevering "Burial Ground" neemt de serie een duik in kwaliteit (met uitzondering van een paar uitzonderlijke afleveringen als "The Scent of Roses" en "Killer KITT"). Patricia McPherson zei "Robbie Rist was een geweldige vent. Eigenlijk was hij maar een paar jaar jonger dan ons maar hij zag er kinderlijker uit. Het was erg leuk om met hem te werken."

Notities

  • De "raket-ontwijk" scene aan het einde is hergebruikt uit "Deadly Maneuvers" en "Knight Strike"
  • Patricia McPherson over het filmen op locatie "We filmden door het Los Angeles gebied. Soms reden we uren om op een locatie te komen en soms bleven we zelf een nacht over als het meer dan twee uur rijden was."

Trivia

  • Luister naar de aankondigingen in de vliegveldhal aan het begin van de aflevering, een van de namen die genoemd wordt is Robert Ewing, de producer van het vierde seizoen. Hij wordt ook opgeroepen in de lobby van het hotel in de eerdere aflevering "Knight Strike"
  • De naam van de piloot in deze aflevering is Bill Rogers, dezelfde naam die gebruikt wordt in een andere serie van Glen Larson Buck Rogers in the 25th Century
  • Het vliegtuig verdween oorspronkelijk van de radar nadat Zurich er een futuristisch stoorapparaat aan verbond.

456