Knight Song NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
123
Knight Song
Aflevering 73 Productienummer #60230
Uitzenddatum : 13 december 1985 (vrijdag), 25 juli 1986 (vrijdag)

Schrijver : Burton Armus
Regisseur : Georg Fenady

Credits
Charley Conners.........Tom Sullivan
Keith Lawson............Mark Vernturini
Josh Bevins.............Shelley Berman
E.G. Sanford............Sharon Acker
Velez...................Paul Carafotes
Barkeeper...............Hank Rolike
Taxichauffeur...........Michael Masters
Verkeersagent...........Huck Liggett
The Kids................The New Edition

Samenvatting:
Michael, KITT en RC III gaan terug naar RC's oude buurt in Chicago om een concert te horen dat gegeven wordt door Charley Conners in Josh Bevin's bar. Terwijl ze onderweg naar de repetitie luisteren, horen ze dat Josh en Charley aangevallen worden door een groep tuig. Michael zet Keith Lawson onder druk en komt erachter dat hij werkt voor E.G. Sanford, een man op zoek naar land die Lawson inhuurde om Josh Bevin's bar in handen te krijgen.

Commentaar
Wanhopig op zoek naar nieuw materiaal, grijpt "Knight Song" terug op schieten in Chicago en materiaal hergebruiken uit de premiere van het seizoen "Knight of the Juggernaut". Deze aflevering probeert een slechte schrijfstijl te verbergen door de muziekgroep The New Edition uit de jaren '80 in te schakelen en hun grootste hit "Count Me Out" veelvuldig te laten horen. De invloed van de gaststerren legt meer nadruk op het verbergen van een slecht plot en laat je verwonderen waarom een zo slecht bedacht script het ooit gehaald heeft tot productie.

Notities
  • Dit is de enige aflevering met een verhaal dat focust op RC III
  • Bonnie refereert aan de laatste keer dat ze in Chicago waren in "Knight of the Juggernaut". "We owe this neighbourhood, especially the pit crew RC III put together. Without their help, KITT would've been declared dead on arrival."
  • Deze aflevering bevat de in de jaren '80 populaire groep The New Edition. De zender wilde zeer bekende namen als gastrollen in dit seizoen hebben, waaronder Tom Sullivan(ook in deze aflevering), Kenneth Norton en Don King in "Redemption of a Champion", Lance Burton in "Deadly Knightshade", Kathy Shower en drie Playboy Playmates in "Knight of a Thousand Devils".
Hoogtepunten
  • Tijdens Michael's vertrek uit Chicago luisteren hij en KITT naar Charlies concert op de radio. KITT begint op een vreselijke manier te zingen, waarop Michael zegt "It's going to be a long trip".
Muziek uit de aflevering
  • "Old Time Rock and Roll" van Bob Seger
  • "Count Me Out" van The New Edition
Quote
Michael : "Boy are you lucky".
Bonnie : "Why?"
Michael : "You didn't have to lie to him. He always catches you."

Trivia
  • Het karakter G. Sanford is genaamd naar de producer van het derde seizoen Gerald Sanford
  • RC III en Keith Lawson ontmoeten elkaar in hetzelfde cafe als waar Michael en Marta Simmons elkaar ontmoeten in "Knight of the Juggernaut"
456