The Scent Of Roses NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
123
The Scent of Roses
Aflevering 74 Productienummer #60212
Uitzenddatum : 3 januari 1986 (vrijdag), 16 mei 1986 (vrijdag)

Schrijver : E. Nick Alexander
Regisseur : Sidney Hayers

Credits
Stevie Mason............Catherine Hickland
Durante/Kurt Rolands....Aharon Ipale
E. Martoni..............Robert Feero
Stocker.................Reid Smith
Klus....................Richard Partlow
Purdue..................Roy Jenson
Ambulancechauffeur......Michael John Meyer
Arts....................Craig Schaefer
Zuster Miller...........Phyllis Applegate
Hoofdchirurg............Willian Knight
Bewaker.................Tom McDonald
Dominee.................Henry Cutrons
Mildred.................Ellen Clark

Samenvatting:
Devon waarschuwt Michael over een inbraak bij een Government Data Center. Michael arriveert en vecht met een van de mannen, maar hij wordt verschillende keren geraakt. Devon en Bonnie zijn opgelucht als de dokter hen vertelt dat Michael volledig zal herstellen. Michael wordt wakker en vertelt hen dat hij de Foundation verlaat omdat hij zijn doel verloren is. Devon zoekt de enige persoon die Michael kan helpen tijdens deze crisis, Stevie Mason. Zich bewust van zijn fouten uit het verleden, vraagt Michael Stevie ten huwelijk. Ze stemt zeer blij toe.

Commentaar
Alhoewel dit niet de laatste aflevering van het seizoen is, is het wel het hoogtepunt van het seizoen vanwege een geweldig verhaal, geweldige acteerprestaties en een zeer goed script. Het gaf de kijkers een spannend plot wat hen in staat stelde te gaan naar waar de schrijvers toewilden, Michael's onvermijdelijke burn out. Terugkijkend waren de hints in de laatste afleveringen zeer duidelijk. Alan J. Levi maakt gebruikt van deze aflevering om te verklaren waarom Michael de Foundation verliet in 1990, in de film Knight Rider 2000.

Notities
 • Het was de wens van Hasselhoff om deze aflevering uit te zenden als het einde van de serie. Hij was dan ook teleurgesteld toen NBC besloot hem midden in het seizoen uit te zenden.
 • Deze aflevering kijkt vooruit op de reuniefilm Knight Rider 2000 uit 1991. In deze aflevering zegt Michael dat hij moe is. In de film leren we dat zijn uiteindelijke beslissing om ontslag te nemen beruste op het feit dat hij een burn out had en zijn doel verloren was.
 • De titel van deze aflevering komt van een quote van Stevie : "You may break, you may shatter the vase...but the scent of roses will hang 'round it still. The scent of roses will linger forever. Forever...."
 • Deze aflevering is de eerste keer dat we zien hoe diep Michael geraakt wordt door de dood van een geliefde. Een soortgelijke reactie zien we in Knight Rider 2000 bij Devon's dood.
 • Het Government Data Center wordt weer door Michael en KITT bezocht in "Knight of the Rising Sun" als Tanika's zakencomplex.
 • Michael verlaat (tijdelijk) de Foundation om bij Stevie te zijn, iets wat hij bijna deed in "Let It Be Me".
 • Als Michael en Bonnie de opnames van KITT bekijken van Michael die neergeschoten wordt, hadden ze zich de moeite van de moeilijke taak om Durante's gezicht op te bouwen uit de reflectie op de koffer kunnen besparen. Als ze een paar seconden terug hadden gespoeld was zijn gezicht een paar seconden lang duidelijk zichtbaar en had een simpele zoom in volstaan.
Muziek uit de aflevering
 • "For All We Know" van The Carpenters
 • "As Time Goes By" van Rosemary Clooney
 • "White Bird" van It's A Beautiful Day
Quote
KITT : "Where are we going Michael?"
Michael : "We're going home ,KITT, to our family. We're going to the Foundation."

Trivia
 • David Hasselhoff en Catherine Hickland huilden toen ze de muziek voor deze aflevering hoorden.
 • Michael en Stevie's huwelijk kwam na het huwelijk van David Hasselhoff en Catherine Hickland. In deze aflevering geeft Devon de bruid weg terwijl de ceremonie geleid wordt door Dominee Henry Cutrona. Op Hasselhoff's eigen huwelijk vervulden Edward Mulhare en Dominee Cutrona dezelfde rollen twee jaar eerder.
456