Killer K.I.T.T. NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
123
Killer K.I.T.T.
Aflevering 75 Productienummer #60226
Uitzenddatum : 10 januari 1986 (vrijdag), 30 mei 1986 (vrijdag)

Schrijver : Simon Rose
Regisseur : Chuck Bail

Credits
Marco Berio...........Harvey Jason
Bronwyn Appleby.......Andrea Howard
Nicholas Farrell......Tony Epper
Gordon................Andy Epper
Verkeersagent.........Anne Ramsey

Samenvatting:
Tijdens een routinetest worden KITT en Michael aangevallen door twee mannen met raketlanceerders. Michael gaat eruit en jaagt achter de twee mannen aan terwijl een vrouw die er hetzelfde uitziet en klinkt als Bonnie toegang verkrijgt tot KITT's CPU poort en een nieuw geheugenbord installeert. Een verbitterd electronisch genie genaamd Marco Berio onthult aan Bronwyn dat zijn geavanceerde computers elk onderdeel van de auto afbreken en dat KITT al snel onder zijn controle zal staan.

Commentaar
Killer KITT is weer een zeldzaam hoogtepunt in het vierde seizoen. Het is ook een van de meest actievolle afleveringen van het laatste seizoen ("Knight of the Juggernaut" is een andere), waarin KITT zich tegen Michael keert en zelfs probeert hem fysiek te beschadigen. Ongetwijfeld wilden de producers een tweede KARR scheppen door een kwaadaardige superauto los te laten. Alhoewel KITT's programmering wel vaker veranderd is zoals in "Chariot of Gold" en "Soul Survivor" is hij hier duidelijk veel gemener en heeft hij ook een andere toon in zijn stem.

Notities
  • Een weggeknipte zin uit het script laat Michael aan KITT uitleggen waarom hij om een stilstaande truck heenrijdt in plaats van er over heen te springen "No turbo boost pal. There are cars on the other side."
  • Nadat Michael in de val wordt gelokt in het huis van Farrell, vraagt Michael aan KITT hoe hij wist dat ze kwamen. Deze regel slaat nergens op in deze aflevering en de reden daarvan is dat David Hasselhoff hem verkeerd uitsprak. Hij had eigenlijk moeten zeggen "How did those two know we were coming?"
  • KITT's kwaadaardige stem wordt omschreven als "een kwaadaardige toon met een Exorcist sis erin."
  • Oorspronkelijk stopte KTT zo dicht bij Devon en Dr. Albert in het Beursgebouw dat zijn voorbumper het podium raakte wat hier door omviel. Alhoewel dat niet in deze aflevering zit, laat een regel aan het einde KITT wel zeggen "To think, I introduced myself to the man who designed my systems by toppling his podium."
Hoogtepunten
  • Dit is de eerste aflevering waarin RC III's motorfiets voorkomt. Hij vertelt het verhaal van hoe hij deze gratis kreeg en Devon grapt dat hij hem gestolen heeft. Zijn motorfiets komt weer voor in "Knight of a Thousand Devils" en "Voo Doo Knight"
Muziek uit de aflevering
  • "Finally Found a Home" van Huey Lewis and the News
Quote
Michael via de comlink : "Tell RC his bike is running great. I'll take good care of his pride and joy."
RC III : "You hear that Bonnie? My 'pile of junk' is humming along."
Bonnie : "I heard RC. Michael also said he'd take care of it. You know how he takes care of equipment."

Trivia
  • Dit is de enige aflevering met een teaser van 45 seconden. Alle andere teasers waren 30 seconden of 1 minuut.
  • Devon refereert aan het berijden van een motorfiets, iets wat we hem zien doen in "Speed Demons"
  • Michael's comlink wordt weer vernietigd, iets wat ook gebeurde in "The Final Verdict" en wat weer zou gebeuren in "Voo Doo Knight"
456