Knight Of A Thousand Devils NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
123
Knight of a Thousand Devils
Aflevering 79 Productienummer #60228
Uitzenddatum : 7 februari 1986 (vrijdag), 1 augustus 1986 (vrijdag)

Schrijver : Peter Alan Fields
Regisseur : Gino Grimaldi

Credits

Ronald Becker.......Jonathan Goldsmith
Claudia Torrell.....Kathy Shower
Roderigo de Lorca...Henry Darrow
Lew Jonas...........Bruce Neckels
Chauffeur...........Gary McMillan
Playmates...........Donna Speir, Marlene Slieter, Venice Kong
Ana Lucia Cortez....Ada Maris
Marcus..............Ted Grossman
Hood................Allen Gibbs

Samenvatting:
Tijdens een politie inval wordt Michael's goede vriend Lew Jonas vermoord op het landgoed van Ronald Becker. Deze ontsnapt, maar Michael zweert om Becker voor het gerecht te brengen, al is het het laatste dat hij doet. Als er een klopjacht op hem begint, besluit Becker dat de enige manier om uit het land te komen een Baja race is die naar Mexico gaat en speciaal gemaakt is om de identiteit van de deelnemers te verbergen.

Commentaar
Er zijn maar zoveel variaties op het "KITT in een race" thema die je kunt doen voordat de kijkers een gevoel van deja vu krijgen. Drie Playboy Playmates doen mee in deze aflevering in weer een poging om bekende sterren mee te laten doen. RC III zegt tegen het einde van deze aflevering dat dit de tweede keer is dat zijn motor KITT mijl voor mijl bijhield, de eerste keer was in "Killer K.I.T.T."

Notities
  • Dit is de enige aflevering die geregisseerd werd door Gino Grimaldi, de producer van de show. De enige andere leden van het productieteam die een aflevering regisseren zijn producer Robert Foster en voormalig stuntcoordinator Robert Bralver.
  • Een scene tijdens de brand in het pakhuis waarin KITT zegt dat zijn krachtbron de extreme hitte niet kan weerstaan, staat wel in het script maar komt niet in de aflevering voor. Het script zegt dan dat "KITT's motor aarzelt, een ziekelijk geluid maakt en dan bromt met overwicht."
Trivia
  • Deze aflevering is de enige keer dat Michael zijn comlink uitleent aan RC III. Het script zegt dat RC III glimlacht door deze "promotie in status".
45