Hills of Fire NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
123
Hills of Fire
Aflevering 80 Productienummer #60220
Uitzenddatum : 14 februari 1986 (vrijdag)

Schrijver : Jackson Gillis
Regisseur : Robert E.L. Bralver

Credits

Wilson.........David Raynr
Sandra Rusk....Nana Visitor
Tess Hubbard...Zohra Lampert
Manuel Gomez...Garret Pearson
Paxton.........Jock Gaynor
Zwerver........Jim Lefebyre
Ted Flanders...Tim Wise
Sherrif Clark..Tom Simcox
Darryl Staples.Vernon Wells

Samenvatting:
Gevraagd door Devon om onderzoek te doen naar een serie bosbranden, snapt Michael de brandstichters op heterdaad, maar ze slagen erin te ontsnappen als KITT zijn grip verliest op een ruw heuvelachtig terrein. Michael redt een jongen genaamd Darryl Staples van de vlammen en brengt hem terug naar Tess Hubbard, Darryl's pleegmoeder. Michael bezoekt Sandra Rusk, die de baas is over het land waar de branden gesticht werden en die Michael vertelt de brandstichters te vervolgen. Later veranderd ze van gedachten en draagt Michael op de zaak met rust te laten. Ondertussen krijgt Devon een telefoontje waarin gezegd wordt dat de sherrif een verdachte van de brandstichting heeft opgepakt, het is Darryl.

Commentaar
Met deze aflevering is het duidelijk dat de schrijvers geen verhalen meer hadden. Alhoewel het verhaal origineel is voor Knight Rider, mist het de spanning die kijkers verwachten van de serie. Het hoogtepunt van deze aflevering is de introductie van S.I.D. (Satellite Infiltration Drone) en KITT's moeilijkheden om het te accepteren. Uiteindelijk stemt KITT erin toe om met S.I.D. te werken, zolang die maar weet wie de baas is.

Notities
  • S.I.D. is uitgerust met Audio, Video, Hitte sensoren en een Richtsignaal.
Hoogtepunten
  • Traction Spikes worden op KITT geinstalleerd om te zorgen dat hij steile hellingen kan beklimmen. Dit is de laatste nieuwe functie die KITT krijgt voor het einde van de serie.
Trivia
  • Gastster Nana Visitor ging door en speelde in de serie Star Trek : Deep Space Nine van 1993 tot 1999
456