Knight Flight To Freedom NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
12
Knight Flight to Freedom
Aflevering 81 Productienummer #60232
Uitzenddatum : 21 februari 1986 (vrijdag)

Schrijver : Gregory S. Dinallo
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits

Lisa Corrales..........Lina Raymond
Kolonel Peralta........Miguel Fernandes
President Sosa.........William Marquez
Raoul..................Eloy Casados
Soldaat................Dino Rivera
Bewaker................Cory Rand
Laurette Harrington....Charron McBride
Martinez...............Santos Morales
Soldaat in gevangenis..Philip Morris
Tom Herrington.........Kip Niven

Samenvatting:
Michael en RC III gaan naar Mexico om Tom Herrington te bevrijden uit de gevangenis nadat Kolonel Peralta de macht heeft overgenomen. Peralta dwingt Herrington om te verklaren dat de democratie gefaald heeft en dat standrecht de enige keuze is. Michael gaat undercover als een Amerikaanse ambassadeur, maar hij wordt al snel ontdekt en gearresteerd. Peralta besluit om Michael te executeren om te laten zien dat de straffen in zijn land strikt en streng zijn. RC III slaagt erin om een baantje in de gevangenis te krijgen, maar hij komt misschien te laat als Michael voor een vuurpeloton gezet wordt.

Commentaar
Deze aflevering is weer een slecht geschreven aflevering, maar weet zichzelf nog te redden tot op zekere hoogte door een turbo boost en Michael's "dood" voor het vuurpeloton. We zien KITT door een lavastroom rijden, wat zeer zeker een eerste keer was en bevestigd dat zijn Molecular Bonded Shell weer geplaatst is na "Knight of the Juggernaut". Devon en Bonnie zijn slechts te zien in korte gesprekken met Michael via de radio en in de eindscene van de aflevering.

Notities
  • Devon refereert hier aan Mission : Impossible als hij zegt : "Should you or one of your people be caught or captured, the Foundation will disavow any knowledge of your activities."
  • Deze aflevering is een van de weinige keren dat Michael gescheiden wordt van zijn comlink. Zie ook "The Final Verdict", "Knightmares" en "Burial Ground" voor de andere keren.
  • FLAG is niet te zien in deze aflevering, de Devon en Bonnie scene's vinden plaats in de semi.
Trivia
  • Miguel Fernandes speelde weer de slechterik tegenover David Hasselhoff in de tv film Gridlock uit 1996.
  • RC III fluit "The Star Spangled Banner" terwijl hij dweilt in de Mexicaanse gevangenis.
  • Deze aflevering bevat de 123ste en laatste turbo boost van de serie. Het is ook de laatste keer dat we KITT in convertible mode zien.