Fright Knight NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
12
Fright Knight
Aflevering 82 Productienummer #60223
Uitzenddatum : 7 maart 1986 (vrijdag)

Teleplay : James Byrnes, Samm Smith en Leonard Kaufman
Verhaal : James Byrnes en Samm Smith
Regisseur : Gilbert Shilton
Credits

Karen Bennett........Lenore Kasdorf
Victor Gaven.........Michael Callan
Liz Preston..........Leann Hunley
Edward Kent..........Robert Englund
Mel Tobey............Antony Ponzini
Sam Clifford.........Richard X. Slattery
Buck.................Pat Buttram
Slim.................Hank Worden
Vrouw................Jerri Parros
Travis...............Matt McColm

Samenvatting:
Als er verhalen over een geest rondgaan op de set van de film Raging Sky en een van de stuntmannen gewond raakt, neemt Michael het over als de nieuwe stuntman van de film terwijl hij de geruchten onderzoek. Michael praat met Karen Bennett en ontdekt dat de man die achter de oorspronkelijke Phantom aanvallen zat dood is. Na een ontmoeting met de Phantom die Michael bungelend aan een touw achterlaat, gelooft Michael dat het een plot is om de film voorgoed te stoppen.

Commentaar
Alhoewel "Fright Knight" zeker de beste aflevering is van de laatste 4 in dit seizoen, mist het nog steeds de Knight Rider magie die tijdens het grootste deel van de show aanwezig was. Deze aflevering maakt veel gebruik van het Universal terrein en de touristentour, zeker tijdens de achtervolgingscene. Gedurende de achtervolging kan een snel oog een Viper zien uit Battlestar Galactica, de Monkey Bar uit Tales of the Gold Monkey en de roterende ijstunnel uit The Six Million Dollar Man. Tijdens Michael's zoektocht naar de Phantom in het pakhuis, zien we een Cylon kostuum, ook uit Battlestar Galactica.

Notities
  • Net voor Michael de stunt in de schuur doet met Liz, plaatst de kostuumsupervisor van Raging Sky stuntkussens en een jas op Michael, waarop Michael antwoord "Thanks Barry." Die man is Barry Downing, kostuumsupervisor van het vierde seizoen.
  • Een kleine referentie aan Psycho zit in deze aflevering. Michael zegt "Hitchcock would've loved it...we've got a Saboteur on our hands." Devon antwoord, "Let's hope it's not a psycho."
  • Matt McColm (David Hasselhoff's stuntdubbel tijdens het vierde seizoen) speelde de hoofdrolspeler die gewond raakte in Raging Sky. Als je ziet dat Hasselhoff de rol overneemt in die productie, dubbelde McColm zelf voor Hasselhoff die voor hem dubbelde in deze scene!
Hoogtepunten
  • Michael grapt met Bonnie. Hij verteld haar dat hij een rol zal krijgen als Maureen O'Hara, een rol die Patricia McPherson dolgraag eens zou willen proberen.
Quote
KITT tegen regisseur : "No deal. He already has a contract."
Regisseur : "How did that car get here?"
Michael en RC tegelijk : "Special Effects."

Trivia
  • De scene waarin KITT door de toneeldeur crasht is hergebruikt uit "Deadly Knightshade."
  • De vrouw van Peter Parros, Jerri, speelt het meisje dat haar gemotoriseerde kar niet aan de praat krijgt.
34