Knight Of The Rising Sun NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
12
Knight of the Rising Sun
Aflevering 83 Productienummer #60233
Uitzenddatum : 14 maart 1986 (vrijdag)

Teleplay : E. Nick Alexander
Verhaal : Burton Armus en Bruce Lansbury
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits

Nick O'Brien........Ken Swofford
Suki Tanika..............George Kee Cheung
Gobi................Bill Saito
Kumita..............Michael Chong
Bewaker.............Seth Mitchell
Voorman.............Paul Tuerpe
Coy O'Brien.........Rummel Mor

Samenvatting:
Een gevaarlijke man genaamd Suki Tanika zit achter Nick O'Brien's geadopteerde zoon, Coy, aan omdat hij onderdeel is van een complexe Japanse traditie. Michael neemt Coy mee naar de semi waar hij veilig is tot Tanika opgepakt kan worden. RC III spoort ondertussen Tanika op in zijn huis en raakt opgesloten binnen de hekken. Tanika gebruikt RC III om Michael te lokken en hij wordt ook gevangen. Michael en RC III zien zichzelf gedwongen om elkaar tot de dood te bestrijden zodat een van hen bevrijd kan worden.

Commentaar
Het is moeilijk voor de gemiddelde Knight Rider fan om de aandacht te houden bij de hele aflevering. KITT wordt nauwelijks gebruikt in deze aflevering en weer worden de karakters van Devon en Bonnie niet volledig gebruikt. Deze aflevering is de laatste keer dat Patricia McPherson meedoet als Bonnie Barstow. Haar slotwoorden zijn passend "I'm patching it in to KITT's systems."

Notities
  • we leren weer iets over RC III in deze aflevering. Hij heeft hoogtevrees door een incident in zijn jeugd waarbij de South Side Skulls hem vingen bovenop een dak. Hij was gedwongen van het dak te springen om te ontsnappen.
  • Merk op dat Tanika's ninjas allemaal gekleed zijn in zwarte kleding met een rode streep, zodat ze een parallel hebben met Michael en KITT.
Trivia
  • Het gebouw dat als Tanika's kantoor gebruikt wordt, wordt ook gebruikt als het hoofdkantoor van FLAG in Team Knight Rider
  • Het hek van Tanika's huis wordt ook gebruikt in "Chariot of Gold" en "Knight Sting"
  • Een scene in de teaser waarin Tanika zegt "You may think you have won. But you have yet to face the spirit of the kamikaze!" zit niet in de eigenlijke aflevering.
34