Voo Doo Knight NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
123
Voo Doo Knight
Aflevering 84 Productienummer #60225
Uitzenddatum : 4 april 1986 (vrijdag)

Teleplay : R. Timothy Kring en Deborah Dean Davis
Verhaal : R. Timothy Kring
Regisseur : Georg Fenady

Credits

Harana/Bonita Vance...Rosalind Cash
Elizabeth Wesley......Christie Hauser
Donald Crane..........Henry Gibson
Claude Watkins........John Vernon
Bewaker...............Chuck Lindsly
Max...................Dick Durock
Jarrett...............Allan Graf
Jeremy Towers.........Charles Davis

Samenvatting:
Michael en KITT ontvangen een inbraakalarm bij Tower's Edelstenen en komen aan om te ontdekken dat de eigenaar, Jeremy Towers, ingebroken heeft in zijn eigen gebouw. Towers gaat naar het raam toe terwijl Michael hem probeert te kalmeren. Towers springt naar zijn dood. Terug bij de semi, vertelt Devon aan Michael dat Towers kort daarvoor vertrokken was van een feestje waar de hoofdgast Harana was, een zelfbenoemde voo doo prinses. Michael gaat naar het feestje waar hij gevangen wordt en in trance gebracht. Hem wordt opgedragen om een verlaten gebouw in te rijden waar hij moet blijven zitten en wachten tot het gebouw vernietigd wordt.

Commentaar
Voor zo'n geweldige serie is het een schande dat het op deze manier moet eindigen. KITT had net zo goed een doodnormale Trans Am kunnen zijn, zoveel worden zijn mogelijkheden gebruikt in deze afleveringen. Het hele voo doo verhaal is te belachelijk voor de Knight Rider wereld. Veel fans zijn van mening dat "The Scent of Roses" veel meer de kwaliteiten voor een slotaflevering had en de laatste aflevering had moeten zijn.
Deze aflevering was de laatste die geproduceerd werd voor de serie (de laatste scene die gefilmd werd is de dialoog tussen Michael en KITT in het begin van de aflevering waarin Michael zich afvraagt of hij een slangeleren jas moet kopen. De hele aflevering werd geproduceerd in slechts 6 dagen, met de laatste productiedag op dinsdag 25 februari 1986.
Degenen die geloofden dat "Voo Doo Knight" de laatste keer zou zijn dat kijkers het Knight Rider universum zouden zien zouden het mis hebben. Slechts 5 jaar later zou NBC Knight Rider 2000 produceren en van 1997 tot 1998 zou de serie Team Knight Rider uitgezonden worden.

Notities
  • Patricia McPherson zit niet in deze aflevering vanwege een eerdere filmverplichting.
  • Het script zegt dat "Sharp Dressed Man" van ZZ Top gespeeld moest worden tijdens de openingsscene en niet "Tush"
Muziek uit de aflevering
  • "Tush" van ZZ Top
Quote
Michael : "Sorry Harana, but a stolen crown never made a man a king nor woman a princess."
RC III : "That's good Michael. What is that, Shakespeare?"
Michael : "No...Michael Knight."

Trivia
  • Schrijver Deborah Dean Davis schreef ook enkele van de eerste afleveringen van de serie inclusief "Good Day at White Rock" en schreef mee aan "Just My Bill" en "Forget Me Not".
45