Knight Of The Drones NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

112131

Knight of the Drones (2 uur)
Aflevering 43 Productienummer #58621

Uitzenddatum : 30 september 1984 (zondag), 21 april 1985 (zondag)

Schrijvers : Robert Foster en Gerald Sanford
Regisseur : Sidney Hayers

Credits:
Dr. David Halston......Jared Martin
C.J. Jackson...........Jim Brown
Margo Sheridan.........Barbara Stock
Peter Wong.............Evan Kim
Fong...................Wood Moy
Ho Chin................Harry D.K. Wong
Arthur.................Chuck Dorsett
Henrietta..............Grace Bauer
Carter.................Arnie Moore
Clifton & Turk.........The Barbarian Brothers
Bubba..................Joseph Ruskin
Su-Lin.................Joan Chen
Karate Tweeling 1......Al Leong

Samenvatting:
Nadat hij een bewaker neergeslagen heeft, slaagt C.J. Jackson erin om uit de gevangenis te ontsnappen met behulp van een gecomputeriseerde radiorobot. Devon vertelt Michael dat Jackson ontsnapt is en hij wil dat Michael hem weer oppakt. Ondertussen besluit David Halston, de man die Jackson uit de gevangenis gehaald heeft, dat er met Michael afgerekend moet worden omdat hij hun plannen verstoort. Michael arriveert maar vind alleen twee van Halston's robotauto's die op hem afkomen. Zich realiserend dat hij vernietigd gaat worden, schiet KITT Michael naar buiten in veiligheid. De raket gaat af en vernietigt KITT vanuit de binnenkant. Terug in de semi, realiseert Bonnie zich hoe erg KITT beschadigd is en zweert hem beter te bouwen als hij ooit was.

Commentaar
De reactie op de terugkeer van Patricia McPherson in de serie werd ook weergegeven door de reactie van Michael en Devon op Bonnie die terugkeert naar de Foundation. Beide families, nep en echt, zijn weer compleet. Rebecca Holden's karakter April wordt zelfs niet meer genoemd in deze aflevering, hetzelfde als toen Patricia McPherson de serie verliet na het eerste seizoen. Beginnend met deze aflevering doen de producers een bewuste keuze om veilig rijden te promoten door het installeren van een nieuwe optie in KITT, de Passive Laser Restraint System. Eenmaal geactiveerd, zet de PLRS de personen in de auto vast door middel van schadeloze onzichtbare laserstralen.

Notities

 • Deze aflevering volgt de trend om de eerste aflevering van een seizoen weg te halen uit Los Angeles, hier is het San Francisco. "Goliath" speelt in Las Vegas en "Knight of the Juggernaut" speelt in Chicago.
 • William Daniels over KITT die Chinees spreekt "Ik had geen idee hoe ik die taal moest spreken, dus er kwam iemand om me te helpen met de woorden en de uitspraak."
 • Dit is de enige aflevering in de hele serie die niet begint met het openingsthemanummer. Het begint met enkele korte rijscene's, gevolgd door C.J. Jackson's ontsnapping, daarna pas het thema.
 • Patricia McPherson over het bijna gewond raken tijdens een scene. "Ik herinner me dat er een scene was waarbij ik zogenaamd bewusteloos was en een man moest me oppakken en over zijn schouder leggen voor hij me ergens naar toe bracht. Alles ging volgens plan, totdat hij plotseling over een camerakabel of zoiets struikelde en we allebei vielen. Ik was toen bijna echt bewusteloos."
 • Deze aflevering is een van de weinige keren in de serie waar KITT op zijn eigen kracht werkt door Michael naar buiten te schieten vlak voor hij vernietigd wordt.
 • Fans konden voorspellen dat er weer een "KITT vernietiging" aankwam door het weer verschijnen van het nieuwe dashboard met 1 monitor voordat hij werkelijk vernietigd werd.
Hoogtepunten
 • Michael zegt tegen Bonnie dat het weer "precies zoals vroeger is." waarop Bonnie antwoord "Hou jezelf niet voor de gek."
Muziek uit de aflevering
 • "Torture" van The Jacksons
 • "Jump (For My Love)" van The Pointer Sisters
 • "Little Red Corvette" van Prince
Quote
KITT : "Michael, a car doesn't drive by itself."
Michael : "Doesn't it? Tell me about it."

Trivia
 • Alhoewel het maar voor een paar seconden is, is deze aflevering de enige keer dat KITT door Bonnie bestuurd wordt.
 • Deze aflevering, samen met "Knight of the Juggernaut" had een andere versie van de opening credits om KITT's nieuwe mogelijkheden nog verborgen te houden.

415161