Knights Of The Fast Lane NL

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

122132

Knights of the Fast Lane
Aflevering 45 Productienummer #58601

Uitzenddatum : 14 oktober 1984 (zondag), 23 juni 1985 (zondag)

Schrijver : Richard Okie
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
Mark Taylor...........Alan Feinstein
Tom Bloodworth........Tom Rossovich
Diane Landreaux.......Lory Walsh
Jim Courtney..........Cliff Osmond
Jack Lehigh...........Allen Williams
Nikki Ladonna.........Elaine Welton Hill
Stacy Courtney........Dani Douthette
Kitten 1..............Julie Gray

Samenvatting:
Nadat een race met een illegale Dagger DX sportauto verkeerd afloopt, raakt de jonge Stacy Courtney zwaargewond en raakt in een coma. Als Michael zich realiseert dat Stacy de dochter is van zijn voormalige partner, schiet hij snel te hulp. Het spoor leid naar de eigenaar van de Racer's Edge auto club, genaamd Mark Taylor. Om Taylor's schuilplaats te vinden, raakt Michael expres KITT kwijt in een race en schakelt hem uit, waarbij alleen zijn locatiesignaal actief blijft. Ondertussen twijfelt Jim aan een samenwerking met Michael nadat hij zijn achtergrond bekeken heeft en ontdekt dat hij niet bestond langer dan twee jar geleden. Michael vertelt Jim dat Taylor degene is die Stacy achterliet om te sterven en ze gaan er beiden op af om te voorkomen dat hij ontsnapt.

Commentaar
Van alle raceafleveringen in de serie is dit de meest dodelijke aangezien Michael's tegenstander zijn leven verliest in een ongeluk vooropgezet door Taylor. Weer wordt de geschiedenis van Knight Rider naar voren gehaald als Michael moet omgaan met zijn partner uit de tijd dat hij nog Michael Long was. Tegen het eind van de aflevering geeft Jim de badge van Long aan Michael omdat hij hem zoveel aan Long herinnert. Michael leert KITT football en hij slaagt er zelfs in om een touchdown te scoren. Voor het extra punt springt Michael dan in KITT en turboboost door het goal. Deze aflevering heeft alle elementen voor een geweldige Knight Rider aflevering.

Notities

  • Mark Taylor heette oorspronkelijk Mark Tanner en Michael werd aangevallen door twee Dobermanns terwijl hij de "Racer's Edge" onderzoekt. Deze heette oorspronkelijk "Beyond The Limit."
Muziek uit de aflevering
  • "Talking In Your Sleep" van The Romantics
  • "Ghostbusters" van Ray Parker Jr.
Trivia
  • In de teaser gilt Stacy voor ze geraakt wordt, maar ze gilt niet in de aflevering

415262