Lost Knight NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

122331

Lost Knight
Aflevering 51 Productienummer #58619

Uitzenddatum : 9 december 1984 (zondag), 30 juni 1985 (zondag)

Schrijvers : Robert Foster en James M. Miller
Regisseur : Sidney Hayers
Oorspronkelijke titel : "K.I.T.T. Phone Home"

Credits:
Lori Wainwright.............Lenore Kasdorf
Bobby Pell..................Anthony James
Julius Korso................Karl Johnson
Jim Turner..................Duncan Gamble
Doug Wainwright.............Jason Bateman
Conrad Marrs................Bill Cross
Ms. Jordon..................Anne Wyndham
Angel.......................Pamela Bowman
Verpleegster................Alice Nunn

Samenvatting:
De Foundation wordt uitgenodigd om te komen kijken naar de vernietiging van een gebouw waarbij gebruik gemaakt wordt van een nieuw type explosief genaamd XPL Nitro Plastique. Ondertussen houden twee gemaskerde criminelen in een rode Jeep de bewaker onder schot en stelen het explosief. Devon belt en verteld Michael de situatie. Hij zet de achtervolging van de Jeep in. Peli en Korso steken een staaf van het explosief af onder een stroomtransformator. De electriciteitskabels vallen op KITT en zowel hij als Michael worden gelectrocuteerd. Michael verlaat KITT en gaat op zoek naar hulp. Terwijl Michael wegloopt, activeert KITT zichzelf en rijd weg. Ondertussen loopt een jongen genaamd Doug over een pad diep in de heuvels en treft KITT aan die ogenschijnlijk zijn geheugen verloren heeft. Vroeg de volgende morgen sluipt Doug uit huis om KITT te bezoeken, maar wordt gesnapt door Peli en Korso. Ze grijpen Doug en gaan naar de dam om een kleine ontploffing te veroorzaken zodat ze van hem af zijn.

Commentaar
Omdat Michael al geheugenverlies heeft meegemaakt in "Knightmares" is het nu de beurt aan KITT om zijn geheugen te verliezen. Michael is duidelijk gefrustreerd als hij KITT zoekt terwijl hij tegelijkertijd Peli en Korso moet vinden. Deze aflevering bevat een paar referenties naar ET - The Extra Terrestrial. Op een bepaald punt in de aflevering noemt KITT Doug per ongeluk Elliot en de aflevering heette oorspronkelijk "K.I.T.T. Phone Home."

Notities

  • Een spotje voor deze aflevering zei "An accident destroys KITT's memory. Can guest star Jason Bateman help Michael save him?"

Hoogtepunten

  • In deze aflevering zien we KITT's "Evade" knop voor de eerste keer.

Muziek uit de aflevering

  • "Carribean Queen (No More Love on the Run)" van Billy Ocean

Quote
Doug : "A talking car...if that's not a mind blower."

Trivia

  • Lenore Kasdorf keert terug in "Fright Knight"
  • In deze aflevering zit de toegang tot KITT's CPU onder de auto. In "Killer K.I.T.T." zit deze onder het dashboard in de auto.

435262