Knight of the Chameleon NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

122434

Knight of the Chameleon
Aflevering 52 Productienummer #58631

Uitzenddatum : 30 december 1984 (zondag), 2 juni 1985 (zondag)

Schrijver : Robert Sherman
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
J. Gordon Baxter/Chameleon..Dick Gautier
Tonie Baxter................Kimberly Foster
Armand Pressler.............Byron Webster
Harry.......................Dominick Brascia
Ingrid......................Shari Shattuck
Gibbs.......................Don Gibb
Rechter Edith Webster.......Alice Backes
Burgem. William Anderson....Alan Jordan
Bryson......................Raymond Lynch
John Maxwell................James Williams
Gustaf......................Gustaf Unger
Bertil......................Bertil Unger
M.P. Bewaker................Eric Lawrence
Ryals.......................Nicholas Worth

Samenvatting:
Michael en KITT moeten het opnemen tegen een voormalige vijand genaamd "The Chameleon", die zichzelf kan vermommen als alles en iedereen. Michael's enige aanwijzing is zijn dochter Tonie Baxter, wiens schoolcarriere werd afgebroken door haar vader en zijn pogingen om hun financiele toekomst te verzekeren. The Chameleon heeft een ontmoeting met Armand Pressler, een wapendealer. Hij wil nog een laatste klus om zeker te weten dat hij veilig is en gaat erop uit om een prototype jetpack te stelen. Hij slaagt er in om het raketpack te pakken te krijgen en schiet zichzelf de lucht in, net op tijd om aan Michael te ontsnappen. Terwijl de klok doortikt, neemt The Chameleon Michael's gezicht en Devon's stem aan in een poging om het "Lone Eagle" project af te leveren.

Commentaar
De schietpartij tussen Michael en zijn dubbelganger (Baxter in vermomming) is een hoogtepunt uit deze aflevering. De lol is het kijken naar Dick Gautier die veel vermommingen gebruikt tijdens de aflevering en erin slaagt een formidabele vijand te worden die Michael te slim af moet zijn. Jammer genoeg zijn Bonnie en Devon veroordeeld tot enkele korte scenes en worden ze niet veel genoemd in het script.

Notities

 • Michael stopt The Chameleon voor de eerste keer in de cel in augustus 1982, maar dat zou bijna onmogelijk zijn gebaseerd op de feiten in de pilot (hij werkte aan een zaak van 6 maanden samen met Muntzy) en de aflevering "A Good Knights Work" waarin bekend wordt dat Michael sterft op 8 augustus 1982.
 • Het cafe van Armand is een eerbetoon aan de klassieke film Casablanca, acteur Byron Webster werd gecast vanwege zijn gelijkenis met de acteur Sidney Greenstreet. Michael ontmoet een jongedame genaamd Ingrid (als in Ingrid Bergman).
Hoogtepunten
 • Een verdwenen scene uit het script laat Michael proberen indruk te maken op een meisje genaamd Julie in een spelletje golf. Zij stelt een binnensport voor, maar Michael dringt aan dat ze meer buiten moet komen. Michael maakt zich op om de bal te slaan, maar KITT roept hem op en zegt dat hij de tee vergeten is.
 • Bonnie vraagt Devon dat als hij zich als iedereen kon vermommen, wie hij dan zou kiezen. Zij suggereer Laurence Olivier en Winston Churchill. Michael zegt Boy George. Bonnie zegt dat ze graag Madam Curie of de dichteres Elizabeth Barrett Browning zou willen zijn. Michael zegt dan dat hij Graaf Dracula zou willen zijn, en vraagt Bonnie of hij haar dan in haar nek mag zoenen.
 • Een andere regel in het script, maar niet in de aflevering laat Bonnie Michael herinneren aan het feit dat de eerste keer dat The Chameleon los was, hij probeerde om KITT's Master Control te stelen.
 • In het script wordt Michael opgesloten in een generator ruimte met 3 miljoen volt electriciteit die dreigt hem te vermoorden. KITT activeert dan de MEC (Magnetic Energy Concentrator), een ongeziene functie die de 3 miljoen volt direct in KITT dwingt.
 • Tijdens Michael's laatste jacht op Baxter, zou hij oorspronkelijk turbo boosten door een koelwagen gevuld met voedsel.
Muziek uit de aflevering
 • "The Lucky One" van Laura Branigan
Trivia
 • Nicholas Worth heeft een gastrol in "Knight of the Juggernaut" en Dominick Brascia zit in "Knight Behind Bars"
 • Scenes uit de teaser die niet in de aflevering zitten bevatten een scene waarin Devon zegt "The Chameleon has already threatened to kill you if your paths should ever cross again." waarop Michael zegt "Just when you think he's run out of surprises."
 • Terwijl op KITT's monitor gegevens voor een mogelijk alias van Michael voorbij rollen staat er eigenlijk "What the heck, the jury decision to deny Major Smith his choice of...these and other stories can be seen on the amazing Canterbury Stories."

4254