Custom Made Killer NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

152534

Custom Made Killer
Aflevering 53 Productienummer #58640

Uitzenddatum : 6 januari 1985 (zondag), 13 september 1985 (vrijdag)

Schrijver : Burton Armus
Regisseur : Harvey Laidman

Credits:
D.G. Grebbs...................James Luisi
Flutt.........................Kai Wulff
Debra Sands...................Elaine Giftos
Joe Lewis.....................Alan Oppenheimer
Joan Keahey...................Viveca Parker
Joe...........................Phil Rubenstein
Phil..........................Michael Fox
Fotograaf.....................Guerin Barry
Tom O'Malley..................Jimmy Murphy
Model.........................Maria Lauren
Attendant.....................Ron Lunceford

Samenvatting:
Michael en KITT worden gevraagd om de dood van een modeontwerper te onderzoeken en te bepalen hoe zijn auto in het ravijn belande. Michael begint met zichzelf te introduceren bij Debra Sands en Joan Keahey, de eigenaressen van Deb-Jo Fashions. Michael slaagt erin om Debra te laten bekennen dat D.G. Grebbs haar chanteert voor geld. Opgestookt door Joan, gaat Michael naar het dak van het gebouw en ontmoet de op maat gemaakte auto die al twee mensen vermoord heeft.

Commentaar
Het gewond raken in deze aflevering is een van de weinige keren dat Michael zich echt fysiek inspant om een verschil te maken ("Knight Song" is een andere). Hier doet Michael het goed door Joe Lewis de mensen in de industrie te laten steunen en hen de bevrediging te geven van Grebbs naar de gevangenis te zien gaan. Een leuke scene is die waarin KITT een fotograaf helpt en een model informeert over haar exacte gewicht. Natuurlijk heeft KITT niet in de gaten dat hij iets verkeerds gezegd heeft.

Muziek uit de aflevering

  • "What's Love Got To Do With It" van Tina Turner
Trivia
  • Aan het einde van de aflevering kunnen kijkers door het raam zien dat de deur van de bestuurderszijde openstaat, maar een paar seconden later als Michael omloopt om in te stappen horen we wel het geluidseffect voor het openen van de deur.
  • Een leuke scene is die waarin Michael hockey kijkt in KITT terwijl Devon belt om hem de les te lezen over zijn afleidingen.
  • KITT slaagt erin om weer een model op zich te laten poseren, net zoals in "The Topaz Connection" uit het eerste seizoen.
  • Als KITT op zoek gaat naar modebedrijven in de buurt, laat de monitor het volgende zien : MCA International, gerund door Lew Wasserman (het echte hoofd van het bedrijf in 1985); Blowhard Inc. gerund door een zekere G. Larson; Inserts Unlimited; Titles and Optical; Retardo Graphics; Borg Janitorial; Whamtronix Inc en Digital Gorilla

425362