Knight by a Nose NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

112333

Knight by a Nose
Aflevering 54 Productienummer #58604

Uitzenddatum : 13 januari 1985 (zondag), 7 juli 1985 (zondag)

Schrijver : William Elliott
Regisseur : Bernard McEveety

Credits:
Tommy Lee Burgess..........Patrick St. Esprit
Maxine Flemming............Toni Hudson
Dr. Harley Thorpe..........F. William Parker
Randy Cavanaugh............Don Gordon
Louis......................Dave Cass
Rashid.....................Rene Assa
Gino.......................John Allen
Oscar......................Floyd Levine
Croupier...................Leigh Lombardi
Bediende...................Roger Rose

Samenvatting:
Als het paard van Maxine Flemming valt tijdens een routinerit, bied Michael aan om de echte reden achter de "dood" van King Jack te zoeken. Zijn zoektocht leid naar de laatste baan waar King Jack geracet heeft. Hij vind een kapotte spuit die een verdovingsmiddel bevat. Michael ontdekt dat het paard niet vermoord werd, maar verdoofd zodat het prijswinnende paard aan de hoogste bieder verkocht kon worden. Michael moet het vertrouwen van Maxine in paardenrennen herstellen terwijl hij tegelijkertijd de waarheid achter de verdwijning van King Jack probeert te ontdekken.

Commentaar
Een langzaam verhaal dat gaat over een vermist paard, een buitenlandse koper en een illegaal casino. Het hoogtepunt van de aflevering is KITT's nieuwe Auto Currency Dispenser waarmee Michael bijna altijd toegang heeft tot een Foundation bankrekening.

Notities

  • Let op de volgorde van de opnamen in de openingsscene. Eerst zien we een rennend paard, dan een rijdende KITT. Vervolgens zien we de neus van het paard, gevolgd door de neus van KITT. Dan zien we de voeten van het paard, gevolgd door de wielen van KITT. Uiteindelijk zien we Maxine, de berijdster van het paard, gevolgd door Michael, KITT's bestuurder.
Muziek uit de aflevering
  • "Still the Same" van Bob Seger
Trivia
  • Michael zegt dat hij Maxine leerde kennen tijdens de "Grimaldi zaak", hiermee refereert hij aan Gino Grimaldi, de producer van de show.