Junk Yard Dog NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
123

Junk Yard Dog
Aflevering 55 Productienummer #58641
Uitzenddatum : 3 februari 1985 (zondag), 9 augustus 1985 (vrijdag)

Schrijver : Calvin Clements Jr.
Regisseur : Georg Fenady

Credits:
"Acid" John Birock.............Ramon Bieri
Fran...........................Heather McNair
Dr. Von Voorman................Curt Lowens
Tori...........................Kathy Shower
Mike "The Torch" Zoormagian....Alex Kubik
Arthur Stiles..................Jim B. Raymond
Chuck..........................Louis Elias

Samenvatting:
Als hij ziet dat een vrouw hulp nodig heeft, stoppen Michael en KITT aan de kant van de weg en ontdekken grote hoeveelheden chemisch afval in het gebied dat het land en al het wild erop vermoord. Bonnie vertelt Michael dat "Acid" John Birock erachter zit. Michael en KITT overvallen zijn chemische dumpplaats. KITT wordt opgepakt en in een put met zuur gesmeten waar hij bijna geheel wordt opgevreten, waardoor hij bijna vernietigd wordt. In een poging om de superauto te herbouwen, moet de Foundation het originele ontwerpteam samengesteld door Wilton Knight om KITT te maken, bij elkaar roepen. Bonnie is bang dat de auto nooit meer hetzelfde zal zijn. Na een mislukte testrit raad het ontwerpteam aan om KITT buiten bedrijf te stellen en alleen nog te gebruiken voor recreatiedoeleinden.

Commentaar
Knight Rider raakt zijn hoogtepunt in het derde seizoen in deze aflevering. Junk Yard Dog slaagt erin om aan te voelen als een aflevering van 2 uur door KITT te nemen en hem compleet te vernielen. Hier zien we Patricia McPherson een intense dialoog leveren als ze Michael vertelt dat KITT meer is als "de som van zijn onderdelen" en ze ontploft zelfs tegenover Michael als hij haar zegt dat KITT niet meer hetzelfde is. Ze verteld de zinnen met evenveel emotie alsof het haar eigen kind was dat in de put gegooid is. Het is de enige keer waarbij KITT genoeg beschadigd was om het originele ontwerpteam weer bij elkaar te roepen, dat samengesteld was door Wilton Knight. Deze aflevering onderzoekt KITT en zijn onwilligheid om terug te komen en zijn angsten tegemoet te treden, net zoals mensen die zwaargewond zijn moeten doen. Devon geeft toestemming om het herbouwen van de auto te betalen, maar het vraagt de leiding van Michael om KITT voorbij zijn angst en weer in actie te krijgen.

Notities
  • Nadat KITT's buitenkant uit de put getrokken was, zou Michael oorspronkelijk reiken naar de stemkast alleen om die te zien verkruimelen in zijn handen.
  • Een snel oog kan een stel sleutels zien in het contact van KITT's gesloopte interieur als Michael de schade onderzoekt. Dit is een van de weinige keren dat we te zien krijgen dat KITT sleutels heeft.
Trivia
  • Kathy Shower is terug in "Knight of a Thousand Devils"
  • Dit is de eerste keer dat we KITT zien in zijn ondercoating. De eerstvolgende keer zou zijn tijdens de reconstructie in "Knight of the Juggernaut".
  • Dr. Von Voorman, Dr Breland en Dr. Numata zaten allemaal in het oorspronkelijke team samengesteld door Wilton Knight om KITT te ontwerpen.
  • De muziek uit deze aflevering is gebaseerd op "Axel F" van Harold Faltermeyer.
  • KITT's vernietiging in deze aflevering is de enige keer dat dat gebeurt tijdens een normale aflevering.
456