Knight And Knerd NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

123

Knight And Knerd
Aflevering 59 Productienummer #58630
Uitzenddatum : 17 maart 1985 (zondag)

Schrijver : Larry Mollin
Regisseur : Georg Fenady

Credits
Elliott Sykes................Arya Gross
Vanessa Mary Sutton..........Victoria Bass
Mac Gifford..................Steve Sandor
Thomas Raymond...............Lou Feider
Jeanie.......................Cheryl M. Lynn
Ali Raymond..................Tawny Moyer

Samenvatting:
Terwijl hij op weg is om Dr. Raymond te ontmoeten, ontdekken Michael en KITT dat hij net vermoord is door een ninja die een zeldzaam zwart kristal gestolen heeft. Michael gaat langs bij Ali Raymond om informatie te krijgen over het zwarte kristal dat haar vader recentelijk geperfectioneerd had, maar ze wordt ontvoerd voor hij aankomt. Michael achtervolgt de criminelen maar raakt ze kwijt als hun laser een van KITT's banden kapot schiet. Met het leven van Ali in gevaar en de tijd die dringt moet Michael degene vinden die achter de diefstal zat van het zwarte kristal en de verantwoordelijkheden tegenhouden.

Commentaar
Het nerd thema wordt voor de laatste keer gebruikt (herinner je Marty Keen uit "The Final Verdict") en wordt tot op de bodem gebruikt in deze aflevering. Devon is degene die ontdekt dat zijn waardevolle eigendommen beschadigd raken en die Michael aanmoedigd om Elliott een kans te geven. Tegen het eind van de aflevering wordt Elliott een echt lid van het team - hij en Michael zijn identiek gekleed en Elliott neemt Ali mee voor een ritje op zijn nu geheel zwarte scooter compleet met scanner en KNERD kentekenplaat.

Notities

 

  • Michael vertelt Ali het verhaal van hoe zijn vader overleed. Hij ging naar buiten en basketbalde tot hij te moe was om te voelen of te denken.
  • In eerdere scripts was er een speciaal reflecterend windscherm om KITT te beschermen tegen de hittelaser in plaats van de chemische formule die in deze aflevering gebruikt wordt.
  • Als Michael het ravijn bereikt om het te onderzoeken, schakelt hij KITT oorspronkelijk uit uit angst dat hij stoort en weer door de laser geraakt wordt.
  • Een weggeknipte scene laat KITT om toestemming vragen om Michael weg te schieten als de laser KITT's lichaam gaat raken. Michael weigert dit verzoek en zegt hem niet zo negatief te zijn.

Muziek uit de aflevering

  • "Run to you" van Bryan Adams

Trivia

  • Victoria Bass keert terug in "Knight Behind Bars"

456