Knights in Retreat NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
123

Knight in Retreat
Aflevering 61 Productienummer #58642
Uitzenddatum : 29 maart 1985 (vrijdag), 4 augustus 1985 (zondag)

Schrijver : Gerald Sanford
Regisseur : Roy Campanella Jr.
Oorspronkelijke titel : "Weekend Dreams"

Credits
Bianca Morgan.....Ann Turkel
Tanya.............Randi Brooks
Monica Brown......Sandy Kronemeyer
Veronica..........Dani Minnick
Ted Cooper........David Hedison
Harley Freeman....Don Galloway

Samenvatting:
Omdat ze informatie nodig heeft over een topgeheime raket, chanteert Bianca Morgan Harley Freeman om haar de route informatie te geven voor het transport dat ze zoekt. Als ze de informatie eenmaal heeft, vermoord Bianca Harley en laat het op zelfmoord lijken. Bonnie vraagt Michael om zijn dood te onderzoeken aangezien ze hem al jaren kent en niet kan geloven dat hij zelfmoord zou plegen. Vastbesloten om in Bianca's onderkomen te komen, vermomt Michael zichzelf als "Dr. Knightwood, stralingsdeskundige" en poogt de ware reden achter de dood van Harley te ontdekken terwijl hij ondertussen probeert om zijn dekmantel niet te verliezen.

Commentaar
Ann Turkel keert terug op de Knight Rider set nadat ze Adrianne Margeaux speelde in de afleveringen "Soul Survivor" en "Goliath Returns uit seizoen twee. In de serie keerden regelmatig gaststerren terug in latere afleveringen en als compleet andere karakters. Vaak zagen de fans het verschil niet eens. Ann Turkel is compleet anders, zij was een zeer bekende gastster in beide voornoemde afleveringen en zou niet terug moeten keren als een ander karakter in deze aflevering. Als we daaraan voorbij gaan, is dit een goede aflevering met enkele leuke scenes waarin KITT een eenzame welp probeert af te schrikken.

Notities
  • Don Peake composeerde de vier en een halve minuut lange achtervolgingsscene muziek die in deze aflevering te horen is. "Ik had een scrhijversblok. Ik belde Jack Smalley, een beroemde muzikant en componist en vroeg zijn advies. Hij zei "Don luister naar me. Het is gewoon een man in een zwarte auto." Ik zei "Nee! Het is Michael! Het is KITT!" Hij herhaalde "Don, het is gewoon een man in een zwarte auto." Ik ging zitten en begon te schrijven.
  • Als KITT turbo boost over de rode 4X4 aan het einde van de aflevering, zien we een vinger die de knop indrukt terwijl er niemand hoort te rijden!
  • Als Michael de foto van Bianca aan Bonnie laat zien aan het begin van de aflevering, kijkt haar gezicht omhoog. Een paar minuten later laat Michael haar dezelfde foto zien en dan kijkt Bianca's gezicht naar beneden.
  • Als KITT zijn Sub-Zero mogelijkheid gebruikt, bevriezen alle ramen behalve de achterste.
Quote
KITT : "Michael, whatever happened to the good old days when we simply turbo boosted over fences and crashed through walls?"

Trivia
  • Het huis dat Bianca hier gebruikt wordt ook gebruikt als het huis van Adrienne en Garthe in "Goliath Returns"
  • Megafax Industries wordt ook genoemd in "Knight of the Drones"
  • Deze aflevering laat de lijst met gastrollen twee maal zien, een keer aan het begin en een keer aan het einde van de aflevering.
  • Kogels met een Tuflex laag kunnen door KITT's banden heen komen.
456