Circus Knight NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Circus Knights
Aflevering 63 Productienummer #58633

Uitzenddatum : 5 mei 1985 (zondag), 21 juli 1985 (zondag)

Schrijver : David R. Toddman
Regisseur : Harvey Laidman

Credits
Terri Major..............Michelle Nicastro
Jeff Barnes..............James Callahan
Tiger....................Sharon Hughes
Bombo....................Chuck McCann
Spreekstalmeester........Tom Williams

Samenvatting:
Terwijl ze een bezoek brengen aan Circus Major, zijn Michael, Bonnie en Devon getuige van de dood van een acrobaat. Michael gaat undercover als "Turbo Man"en zijn trouwe pratende auto nadat zijn dood verdacht gesteld wordt. Met veel gepraat over Michael en KITT's nieuwe act, gaat Bombo de clown op pad om een explosie te veroorzaken die het circus voorgoed sluit. Terwijl KITT turbo boost door de ring van vuur, waarschuwt hij Michael voor de bom en Michael springt naar de veiligheid. Michael traceert de bom terug naar een andere persoon, Tiger, die toegeeft dat Bombo degene was die haar zei de kledingtent af te branden. Michael ontdekt dat een groep, genaamd IDT, geleid door Jeff Barnes, het circus failliet wil hebben zodat ze de grond kunnen overnemen.

Commentaar
Het einde van het derde seizoen sluit af met een gevoel van deja-vu omdat "Circus Knights" voelt als een andere versie van "Slammin' Sammy's Stunt Show Spectacular" (alleen zonder de racebaan). Volgens het patroon van eerste seizoensverhalen opnieuwe uitvinden (zoals in "Ten Wheel Trouble" en het verband met "Knight Moves"), gaan Michael en KITT bij het circus als Turbo Man om degene te vinden die het willen sluiten. De turbo boost door de ring van vuur is fantastisch evenals Michael en KITT's afsluiting met de vlammenwerper. Het enige ding wat je je kunt afvragen is waarom KITT Major's fysieke toestand niet heeft opgemerkt voor hij de trapeze inging om dood te vallen.

Notities

  • Als Michael en Terri met Barnes praten in zijn kantoor, zien we in de achtergrond dat Michael KITT illegaal geparkeerd heeft bij een brandkraan.
Quote
Michael : "Okay KITT, break a leg."
KITT : "In my case, it's 'blow a tire'."

Trivia
  • Tom Williams keert terug in "Knight Racer"