Knightmares NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Knightmares
Aflevering 31 Productienummer #57830
Uitzenddatum : 11 december 1983 (zondag), 13 april 1984 (zondag), 29 juli 1984 (zondag)

Schrijvers : Tom Greene en Janis Hendler
Regisseur : Sidney Hayers

Credits:
Cara Caulfield........Laura Bruneau
Zuster Langley........Susan Kellermann
Frank Poole...........Mike Genovese
Duke..................Nick Dimitri
Agent Bowman..........J. Jay Saunders
Bureau agent..........William Boyett
Taxi chauffeur........Marty Schiff
Politie agent.........Bruce Paul Barbour

Samenvatting:
Terwijl hij een crimineel achtervolgt in een verlaten dam, wordt Michael serieus gewond in een explosie. Hij wordt wakker in een ziekenhuisbed en zegt dat zijn naam Michael Long is, zijn voormalige identiteit. Hij ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Nadat hij hem klemgereden heeft in een steeg, haalt KITT Michael over om in te stappen en brengt hem terug naar de Foundation. Daar vertellen Devon en Michael hem dat zijn voormalige identiteit dood is en dat hij nu Michael Knight is. Met Michaels geheugen beschadigd moet hij degene vinden die verantwoordelijk is voor zijn ongeluk en een zeldzaam mineraal vinden voor het aan buitenlandse kopers verkocht wordt.

Commentaar
Seizoen twee zit vol met uitstekende afleveringen en "Knightmares" is geen uitzondering. Opmerkelijk in deze aflevering is te zien hoeveel KITT werkelijk om Michael geeft. Hij weigert hem alleen te laten en probeert hem zijn geheugen weer terug te laten krijgen. Tom Greene geeft commentaar op de zogenaamde "homosexuele" relatie tussen Michael en KITT. "De zender was bang dat Michael en KITT een homosexuele relatie zouden hebben! Als je je goed herinnert zorgden ze voor elkaar en KITT was een beetje vrouwelijk. De zender was eerst niet tevreden over Michaels algauw kenmerkende uitroep "KITT, I need you."

Notities

  • In deze aflevering zitten flashbacks van "Brothers Keeper"
  • Verschillende referenties aan de film 2001 : A Space Odyssey, de favoriete film van Tom Greene, zijn te horen in deze aflevering. De karakters Frank Poole en Agent Bowman ontlenen hun naam aan karakters in de film. KITT haalt ook HAL, de computer van 2001 aan, als hij zegt "I'm afraid I can't do that, Michael."
Hoogtepunten
  • Nadat Michaels comlink vernietigd wordt, geeft April hem een nieuwe met een sterkere ontvanger.
  • Deze aflevering is de eerste en de laatste waarin KITT door April gereden wordt.
Quote
Michael "KITT, I need you!"
KITT "It's about time!"

Trivia
  • Michael Long woonde op Shoreborn Avenue 1834 en werkte in het politiebureau van het 11de district. Zijn serienummer was 10509, badgenummer 8043. In "Knights Of The Fast Lane" zien we Michaels badgenummer als 1262
  • Het krantenartikel over Michael Long zegt "Politieagent verdwijnt, waarschijnlijk dood. Agent Michael Long is waarschijnlijk dood nadat zijn auto gevonden is in de woestijn." Dit klopt niet met de eerste aflevering, waarin Wilton zegt dat hij een gestolen lichaam van het mortuarium in de auto geplaatst heeft.
  • De dam uit deze aflevering wordt weer gebruikt in "Redemption of a Champion"
  • De turbo boost over de bouwplaats was niet zo makkelijk als hij leek, volgens Tom Greene. "Jack's vrouw was erbij die dag en ze had het gevoel dat er iets verkeerd zou gaan. Jack deed de sprong, maar het was een van de weinige keren dathij de controle over de auto verloor en bijna David Hasselhoff aanreed!."
456