Big Iron NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Big Iron
Aflevering 42 Productienummer #57804
Uitzenddatum : 27 mei 1984 (zondag), 5 augustus 1984 (zondag)

Schrijver : Julie Friedsen
Regisseur : Bernard L. Kowalski

Oorspronkelijke titel : "Amber Waves"

Credits:
Frank Sanderson............Stuart Whitman
Lucy Sanderson.............Patch McKenzie
Lloyd Newald...............Myron Healy
Sam........................Alex Kubik
Vance Burke................Michael Rider
Mary Beth Graves...........Kaaren Lee
Junior.....................Gene LeBell

Samenvatting:
Michael onderzoekt de verdwijning van machines van de bouwplaats van Frank Sanderson. Michael stuit op de plaats waar alle machinerie wordt bewaard en gaat op onderzoek uit. Hij wordt neergeschoten, gaat KITT in en wordt dan van een klif afgeduwd en levend begraven. Met nog maar 5 minuten zuurstof over besluit Michael om alle kracht te gebruiken in een ontsnappingspoging met behulp van de turbo boosters en April's nieuwe Trajectory Guide.

Commentaar
Omdat deze aflevering uit de goede volgorde wordt uitgezonden zegt Michael hier dat de Trajectory Guide nieuw is, terwijl hij in de eerdere aflevering "Blind Spot" al gebruikt is. Nadat Michael en KITT van de klif worden geduwd en begraven worden onder zand, worden we getracteerd op een aardbevende turboboost met geweldige geluidseffecten.

Hoogtepunten

 • April installeert de Trajectory Guide
 • KITT kan de bus niet volgen na de turbo boost en vertelt Michael dat hij "doodmoe" is
Muziek uit de aflevering
 • "Mammas Don't Let Your Babies Grow Up To Be Cowboys" van Willie Nelson en Waylon Jennings
Trivia
 • April verschijnt niet in deze aflevering, maar wordt wel genoemd. De enige andere aflevering uit het tweede seizoen waar ze niet in zit is "Mouth Of The Snake."
 • Dit is de enige aflevering in de hele serie waarin Michael's leren jasje niet te zien is.
 • De titel "Big Iron" werd later door het station toegevoegd en is nooit genoemd tijdens de productie.
456 

Big Iron ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Michael and KITT investigate the theft of heavy construction equipment, and find themselves being buried alive at a rock quarry.

456

 

Let it be Me NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Let it be Me
Aflevering 41 Productienummer #57834
Uitzenddatum : 13 mei 1984 (zondag), 26 augustus 1984 (zondag)

Teleplay : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Verhaal : William Elliott
Regisseur : Bernard McEveety
Oorspronkelijke titel 1 : "Dream Life"
Oorspronkelijke titel 2 : "It's Only Rock and Roll"

Credits:
Stevie March/Mason........Catherine Hickland
Paul Bloch................Michael C. Gwynne
Barbara Bellingham........Shanna Reed
Greg Noble................John Patrick Reger
Band lid..................Joseph Burke
Jimmy.....................Randy Polk

Samenvatting:
Als de leider van de band Class Action dood gevonden wordt in zijn kleedkamer belt zijn vriendin de Foundation om op onderzoek te gaan. De situatie wordt nog ingewikkelder als Michael ontdekt dat de vriendin van de bandleider eigenlijk Stevie Mason is, Michael's verloren liefde. Hij gaat bij de band als de nieuwe zanger van Class Action om de moordenaar te vinden. Geconfronteerd met zijn gevoelens voor Stevie, moet Michael leren omgaan met een verloren relatie terwijl hij tegelijkertijd de verantwoordelijke voor de moord probeert te vinden.

Commentaar
De terugkeer van Michael's verloren liefde is niet geheel onverwacht en het is een groot plezier om Stevie weer terug te zien. Deze aflevering dient ook als viering van het huwelijk van David en Catherine. De outfits die Michael en Stevie dragen tijdens de concerten kunnen soms pijn doen aan de ogen, maar de kijker moet zich herinneren dat dit de klassieke outfit voor een rockster was in de jaren 80. Deze aflevering is genaamd naar een nummer op David Hasselhoff's album "Night Rocker". Michael en Stevie zingen het nummer samen in de conventie hal, die eigenlijk het Universal Amphitheater is.

Notities

 • Op het hoogtepunt van de aflevering overweegt Michael om de Foundation te verlaten voor Stevie. Ze vertelt hem dat het een "te grote prijs is om nu te betalen." In "The Scent Of Roses" uit seizoen 4 realiseert Michael zich dat het tijd is om de Foundation te verlaten en bij Stevie te zijn.
 • De nummers die in deze aflevering te horen zijn van het "Night Rocker" album zijn onder andere "Our First Night Together", "No Way To Be In Love" en "Let It Be Me."
Muziek uit de aflevering
 • "No Way To Be In Love" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
 • "Our First Night Together" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
 • "White Bird" van It's A Beautiful Day
 • "Runaway" van Del Shannon
 • "Let It Be Me" van David Hasselhoff en Catherine Hickland
Trivia
 • Alhoewel er nog een aflevering over is in dit seizoen, is dit de laatste keer dat we Rebecca Holden zien als computergenie April Curtis.
 • Als April de binaire code ontcijfert kan er een fout gezien worden op de monitor. De eerste paar regels zeggen F19 wat vrijdag de 19de aangeeft, maar de volgende paar regels zeggen F20, wat vrijdag de 20ste aangeeft.
 

Let it be Me ENG

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Let it be Me
Michael is called in to investigate the murder of a prominent musician and is unexpectedly reunited with his former love, Stevie (Hasselhoff's then real-life wife, Catherine Hickland). Going undercover as the new lead singer of the pop group Class Action, Michael finds tensions running high because Stevie was romantically linked with the victim.

 

Goliath NL

User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

123

Goliath
Aflevering 22 Produktienummer #57823

Uitzenddatum : 2 oktober 1983 (zondag), 22 januari 1984 (zondag)

Oorspronkelijke titel : "Mirror Image"
Schrijvers : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Regisseur : Winrich Kolbe

Credits:
Elizabeth Knight........................Barbara Rush
Tsombe Kuna.............................Zakes Mokae
Generaal Thaddeus Maximillian Maddux....Paul Lambert
Rita Wilcox.............................Shawn Southwick
Gokker..................................Pepper Davis
Hotelbediende...........................Petrus Antonius
Chief...................................Ivan Naranjo
Technicien..............................Murray Westgate

Samenvatting:
Michael onderzoekt de moord op Ron Wilcox, een jonge man die stuit op een geheime basis in de woestijn gerund door een man die er bijna identiek aan Michel uitziet. Nadat hij ontsnapt is aan driemaal levenslang in een Afrikaanse gevangenis, keert Garthe Knight, de enige zoon van Wilton Knight, terug naar Amerika met Wilton's exvrouw Elizabeth. Rita Wilcox zoekt de hulp van de Foundation om uit te zoeken wat er met haar broer gebeurd is. Dit leid ertoe dat Michael het geheim van Red Bluff, een kernwapenbasis die op de een of andere manier met het plan van Garthe verbonden is, ontrafelt.

Samenvatting van de video:
In de opening van het tweede seizoen keren Michael Knight en K.I.T.T. terug naar Las Vegas om te strijden tegen de lastigste en meest onverwachte tegenstanders, Wilton Knight's zoon Garthe en zijn ex-vrouw Elizabeth, die een gevaarlijk supervoertuig hebben ontwikkeld, genaamd Goliath. Omdat deze sadistische semi-trailer dezelfde superieure moleculaire structuur heeft als K.I.T.T. vormt hij een formidabele tegenstander als Garthe op pad gaat om Michael Knight te vernietigen en een geavanceerde raket te stelen.

Commentaar
Zeker een van de betere Knight Rider afleveringen en ook een die het meest ingaat op de geschiedenis. Het tweede seizoen introduceert een meer serieuze poging van de schrijvers om de geschiedenis van de karakters meer uit te leggen.Maar niet alles is in orde. Patricia McPherson verdwijnt en Rebecca Holden wordt gecast als April Curtis, KITT's nieuwe monteur zonder enige uitleg. Hasselhoff speelt een dubbelrol hier als Michael Knight en Garthe Knight, Wilton's biologische zoon. Garthe koestert een diepe haat tegen de Foundation en zijn overleden vader die hem zoveel jaren in een Afrikaanse gevangenis liet zitten. Devon legt aan Michael uit dat zijn nieuwe gezicht niet per ongeluk gekozen is en dat Garthe het geheim van de Molecular Bonded Shell wil hebben om zijn monstertruck, genaamd Goliath, mee te bedekken. De aflevering heeft een hoogtepunt met een botsing tussen KITT en Goliath. De enige teleurstelling is dat er geen turbo boost in deze aflevering zit.

Notities

 • Garthe bekijkt een videoband over KITT die samengesteld is uit scenes van "Hearts of Stone." "Deadly Maneuvers" en een geknipte scene van "Chariot of Gold."
 • Achteraf gezien denkt Executive Producer Robert Foster dat het een fout was om Rebecca Holden niet te introduceren.
 • De originele NBC uitzending had een teaser van 1 minuut die de ontmoeting tussen Goliath en KITT aankondigde. In die teaser zegt Michael "Here we go !" een scene die niet in de aflevering zit.

Hoogtepunten

 • April installeert Infrarood en een Laser Power Pack in KITT. Het laser power pack kan weer gezien worden in "Soul Survivor"

Muziek uit de aflevering

 • "Gimme Shelter" van The Rolling Stones

Quote
Garthe "Michael Knight is a living, breathing, insult to my existence."

Trivia

 • Ivan Naranjo keert terug in "Burial Ground."
 • De climax van de aflevering vindt plaats in de Valley of Fire, een drooggevallen meer in de buurt van Las Vegas, Nevada.
 • Shawn Southwick date een van de producers tijdens de opname van deze aflevering.
 • Dit is de eerste aflevering waar de naam van KITT's onverwoestbare legering wordt gegeven, de Molecular Bonded Shell.
 • Als Michael naar Caesar rijdt, net voor April hem belt om te zeggen dat Devon vergiftigd is, kun je een kopie van het script van David zien liggen op de passagiersstoel.
 • Het onderdeel dat Michael uit KITT verwijderd bevestigd dat de auto brandstofinjectie had.

Acher de schermen van "Goliath" Details uit het boek.

 • Michaels comlink moet opgeladen worden.
 • De achternaam van Garthe en Elizabeth is Bishop. Bij het schaakspel staan het paard (Knight) en de loper (Bishop) aan elkaar gelijk in puntenaantal.
 • Elizabeth was Wilton's vierde vrouw, ze waren vier jaar getrouwd.
 • De Afrikaanse gevangenis van Garthe heette de Tongo M'Kimbe dodengevangenis en was gelegen in de Jimbaru provincie
 • Garthe vertrok naar Europa op zijn zeventiende en keerde niet terug naar Amerika voor deze actie.
 • Wilton reconstrueerde Michael's gezicht niet alleen van zijn oude oorlogsfoto's maar ook van de paar foto's die er van Garthe bestonden. Wilton bewaarde ze niet in huis en heeft er ook nooit meer naar gekeken of zijn naam genoemd.
 • Professor Henry LaCosta is de derde man die de formule weet voor KITT's Molecular Bonded Shell, die in dit boek Bonded Molecular Shell genoemd wordt.
 • Na zijn botsing met Goliath, keerde Michael KITT weer om met een krik en installeerde toen een ram jet in KITT's achterklep.
 • KITT is in staat de dobbelstenen in het casino te bewegen met een nieuwe functie die "The Pusher" genoemd wordt. Het beweegt kleine objecten met behulp van ultrahoge geluidsfrequenties.

456