A Good Knight's Work NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

A Good Knight's Work
Aflevering 39 Productienummer #57840
Uitzenddatum : 4 maart 1984 (zondag), 16 september 1984 (zondag)

Schrijver : Richard Okie
Regisseur : Sidney Hayers
Oorspronkelijke titel : "Sneak Attack"

Credits:
Cameron Zachary.......John Vernon
Gina Adams............Alexandra Hamilton
Jake Simpson..........Robert O'Reilly
Dave Collins..........Dana Gladstone
Autokoper.............Rosalind Ingledew

Samenvatting:
Simpson, een van de mannen van Cameron Zachery, ziet Michael terwijl hij een van hun partners oppakt. Simpson vertelt Cameron dat hij zojuist Michael Long gezien heeft, alhoewel zijn gezicht anders is. Cameron spoort Long op en laat Gina Adams een ontmoeting met hem regelen. Ze vertelt Michael een verhaal over hoe een grote speelgoedfabrikant de ontwerpen voor een beer die zij heeft ontworpen, heeft gestolen. Michael keer terug naar de semi en hoort van Devon dat het graf van Michael Long opengemaakt is en dat ze Cameron Zachary van betrokkenheid verdenken. Devon vertelt hem dan dat Cameron Michael dood wil omdat hij banden had met Tanya Walker en hem de schuld geeft van haar dood. Cameron vangt Michael en dwingt hem om KITT in een truck te zetten en uit te zetten. Hierdoor is Michael weerloos tegen Cameron.

Commentaar
Ee
n geweldige aflevering die meer uitleg geeft over het verleden van Michael Long. Cameron Zachary lokt Michael in de val als hij beseft dat Long niet stierf maar nu verder leeft als Michael Knight. Zachary gaat zover om het graf van Long open te maken om Michael's identiteit te bevestigen. Hij realiseert zich ook dat Wilton er in geslaagd is om KITT te bouwen en gaat achter hen beiden aan, Michael dwingend om KITT af te staan, omdat hij anders Gina vermoord. Een geweldige turbo boost in de vierde verdieping om Zachary te pakken besluit een goedgeschreven aflevering vol spanning.

Notities

  • In het script confronteert Zachary Michael met allerlei details uit zijn verleden om KITT te pakken te krijgen. Zijn oom woonde op Chesapeake Road 410, terwijl zijn nichtje naar de Burnley school ging, zijn oude politiechef heette Charlie Hart.
Trivia
  • John Vernon keert terug in "Voo Doo Knight", Robert O'Reilly keert terug in "KITTnap" en Rosalind Ingledew heeft een gastrol in "Knight Behind Bars."
  • Michael Long werd geboren op 9 januari 1949 en "stierf" op 8 augustus 1982.
  • Michael's middelste naam, Arthur, wordt alleen genoemd in deze aflevering en in de pilot.
456