K.I.T.T. The Cat NL

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

K.I.T.T. the Cat
Aflevering 27 Productienummer #57824

Uitzenddatum : 6 november 1983 (zondag), 29 april 1984 (zondag)

Schrijver : Janis Hendler
Regisseur : Jeffrey Hayden
Oorspronkelijke titel : "An Attractive Nuisance"

Credits:
Grace Fallan............Geena Davis
Griffin.................Keene Curtis
Luitenant George Barth..Jack Starett
Molly Frederich.........Terry Moore
Ricky...................Paul Pepper
Tuinman.................Kopi Sotiropulos
Bewaker.................Wally Taylor
Maxwell Elliot..........Bill Wiley

Samenvatting:
Devon vertelt Michael over een serie berovingen gepleegd door een inbreker waarvan men denkt dat het de overleden Raymond Fallan is. KITT bekijkt de file over Raymond Fallan en ontdekt dat hij een dochter heeft, Grace. Ze vertelt Michael dat ze zojuist een uitnodiging heeft ontvangen voor een feestje van George en Molly Friedrich, waar ze samen naar toe gaan. Grace excuseert zichzelf en gaat naar het toilet net op het moment dat KITT Michael oproept en zegt dat het stille alarm is afgegaan. De lichten gaan uit en de inbreker slaat weer toe. Velen geloven hierdoor dat Grace de schuldige is, inclusief Michael.

Commentaar
Tom Green herinnert zich : "Geena Davis was erg goed en stak ver boven anderen uit in talent, persoonlijkheid en intelligentie. Ik herinner me dat ik dacht dat ze het ver zou schoppen in deze business. Ik herinner me ook dat ze rond deze tijd aan het klagen was bij de regisseur, de zeer getalenteerde Jeffrey Hayden (die getrouwd was met Eva Marie Saint), hoe eenzaam het was in Los Angeles en hoe erg ze op zoek was naar iemand om mee te gaan stappen. Ik was net bij mijn vriendin weggegaan. Jef kwam naar me toe en zei "Waarom ga jij niet met haar uit?" Ik vertelde hem dat ik een beleid had om nooit uit te gaan met mensen waar ik mee werkte. Hij bleef aandringen, zeggend dat ze alleen die week zou werken, en als de aflevering afgelopen was, zou er niets op tegen zijn om haar te bellen. Ik bleef bij mijn beleid, zelfs nadat mensen met me gewerkt hadden, dus ik bedankte beleefd. Natuurlijk heb ik tot op deze dag spijt. Te bedenken dat er een hele kleine kans was dat ik een afspraakje had met Geena Davis!!!"

Muziek uit de aflevering

  • "Telephone (Long Distance Love Affair) van Sheena Easton

Quote
Devon, verbijsterd door de hoge rekening voor het feestje. "Valet Parking? Caterers? Orchestra? Do we really need an orchestra?"

456