Soul Survivor NL

User Rating: 2 / 5

Star ActiveStar ActiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

123

Soul Survivor
Aflevering 29 Productienummer #57829

Uitzenddatum : 27 november 1983 (zondag), 25 maart 1984 (zondag), 12 augustus 1984 (zondag)

Schrijvers : Robert Foster en Robert W. Gilmer
Regisseur : Harvey Laidman

Credits:
Randy Merritt............Brian Robbins
Adrianne Margeaux........Ann Turkel
Denise Merritt...........Janet Carroll
Fredericks...............Carl Strano
George Atherton..........Jon Cypher
Assistent Manager........Frank Birney

Samenvatting:
Michael wordt naar het huis van een jonge vrouw gelokt waar hij gedrogeerd wordt en aan de kant van de weg gesmeten. Ondertussen slaagt een jongen, genaamd Randy, erin om KITT's CPU uit te schakelen en controle over de auto te krijgen. Terug bij de Foundation vraagt Devon aan Michael of hij denkt dat hij het huis van de vrouw terug kan vinden. Terwijl ze het verlaten huis verlaten voelt Michael dat KITT in de buurt is. Hij loopt de garage in en ziet een rode gloed uit een doos komen. Devon en Michael zijn sprakeloos als ze zich beseffen dat de rode gloed uit de doos KITT's CPU is.

Commentaar
Deze aflevering is een van de beste van dit seizoen en de hele serie. Het zien van de uittredingservaring van KITT is erg verontrustend voor FLAG en de kijkers. De scenes waarin KITT's CPU geinstalleerd wordt in een draagbare televisie zijn echte klassiekers en het is makkelijk te zien hoe "vernederd" KITT zich voelt in deze staat. Michael helpt niet echt mee, door constant dingen te zeggen als "Hoe gaat het daar beneden?" In deze aflevering wordt Adrianne Margeaux geintroduceerd, een meedogenloze verleidster die er in slaagt Michael uit te schakelen en KITT te herprogrammeren voor een kunstroof. Later zou ze samen spannen met Garthe Knight in "Goliath Returns", waarmee de enigste keer dat twee schurken uit verschillende afleveringen samenwerken een feit is.

Notities

  • Robert Foster over de vriendschap tussen Michael en KITT. "Dick Lindheim vertelde me dat hij aan zijn secretaresses had gevraagd wat ze het beste vonden van de show en ze zeiden dat het de relatie tussen Michael en KITT was. Hij vroeg ze waarom en ze zeiden "Wie zou er nou niet zo'n vriend willen hebben?" Hij prees me voor het ontwikkelen van die vriendschap. Ogenschijnlijk had ik onbewust die vriendschap geschapen.
  • De aflevering begint met Michael die "Pac-man" speelt op KITT's dashboard, een feit dat hij zich herinnert in Knight Rider 2000.
  • De turbo boost aan het einde van de aflevering is eigenlijk dezelfde als die eerder in de aflevering, maar dan vanuit een andere hoek gefilmd.
  • Let ook op het feit dat de credits de achternaam van het karakter van Ann Turkel geven als "St. Clair" terwijl het eigenlijk "Margeaux" is.

Hoogtepunten

  • Terwijl hij in Devon's convertible rijd merkt Michael op dat het "best leuk rijden is met het dak omlaag." waarop KITT antwoord "Als verbrand worden door de zon en geteisterd worden door de wind jou idee van leuk is." Waarschijnlijk is hij van gedachten veranderd in het vierde seizoen als er een convertible optie in hem geinstalleerd wordt.

Trivia

  • Ann Turkel keert terug in "Goliath Returns" en "Knight In Retreat".
  • KITT's portable televisie set kan weer worden gezien in "Junk Yard Dog" en "Knight Of The Juggernaut"
  • Tijdens het filmen van deze aflevering wist de acteur Brian Robbins, die de rol van Randy Merritt speelde, behoorlijk wat paniek te veroorzaken toen hij KITT meenam vanaf de set voor een kleine rondrit.

456